Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530D ? zkušenosti?
Já mám 06/2000 a tchán 2001 nepoznal jsem rozdíl kilometrově stejně cca 200 000 km bez problému oba automaty a průměr 8,8 já doporučuji zase automat sice vyšší spotřeba 0,5l-1l dám krk že ti ujedu automat tahá pořád manuál má prodlevy při sešlápnutí spojky ano rychlostně mě dá manuál ale v rychlost přes 200 to už je jedno kolikrát tolik jedeš?Na křižovatce málokdy konkurence super autíčko měl jsem A6 2,5TDi a kultivovanost motoru se nedá srovnat BMW můžu v tomto pochválit je to držák,a hlavně bomba že se nemusí dělat rozvody v audi mě to přišlo na 30 000kč.
-
- Kontaktovat uživatele:
pupik33 píše:Já doporučuji zase automat sice vyšší spotřeba 0,5l-1l dám krk že ti ujedu automat tahá pořád manuál má prodlevy při sešlápnutí spojky ano rychlostně mě dá manuál ale v rychlost přes 200 to už je jedno kolikrát tolik jedeš?
Automat má přirozenou ztrátu, protože nemá pevnou spojku ale hydrodynamický měnič. Takže na kola ti jde o cca. 10 koní míň jenom proto, že se v měniči prostě válejí nudle. Nevím jak u těchhle motorů ale u starších BMW měl automat vždycky hovadsky dlouhou jedničku, která se kor s plným autem rozjížděla hodně bídně. Když jsi u stejného motoru s manuálem na křižovatce pustil spojku, zadní kola tancovaly tak, žes to s automatem nikdy nezažil.
-
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:pupik33 píše:Já doporučuji zase automat sice vyšší spotřeba 0,5l-1l dám krk že ti ujedu automat tahá pořád manuál má prodlevy při sešlápnutí spojky ano rychlostně mě dá manuál ale v rychlost přes 200 to už je jedno kolikrát tolik jedeš?
Automat má přirozenou ztrátu, protože nemá pevnou spojku ale hydrodynamický měnič. Takže na kola ti jde o cca. 10 koní míň jenom proto, že se v měniči prostě válejí nudle. Nevím jak u těchhle motorů ale u starších BMW měl automat vždycky hovadsky dlouhou jedničku, která se kor s plným autem rozjížděla hodně bídně. Když jsi u stejného motoru s manuálem na křižovatce pustil spojku, zadní kola tancovaly tak, žes to s automatem nikdy nezažil.
Jo Jo Jo. Automat je prostě pomalejší

free24 píše:Ahoj,chci se zeptat,objevil jsme peknou 530d,ale ma pres 300tis najeto,pan rikal,ze jeho pritelkyne s tim po meste jezdi za 6l,je to mozne?dale 300tis,neni to hodne?nemam skusenost s dieslem...muzete poradit?diky
Za 6 l / 50 km ve městě se možná dá jezdit.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
- TURBO_KrteK
TURBO_KrteK píše:mohl bych se zeptat jak je to se vstriky ? mam z nich celkem obavu, proto premyslim radeji o TDS
odchazi pri urcitych kilometrech ? pri spatnem zachazeni ?
je mozne zjistit vadne/odchazejici vstriky diagnostikou ?
cena opravy/vymeny ?
dik
ad a) spatne, ale TDS take zadny zazrak
ad b) ano (tak kolem 200.000km), ano
ad c) tezko
ad d) v origo servisu neco pres sedmdesat tisic, da se to poridit tak za padika
Obecne pocitej, ze kdyz koupis ojetou E39 v dieselu, tak ty vstriky proste budes muset udelat.
- TURBO_KrteK
Este sa pripojim ja, ked uz sa tu tolko bavite o tych vstrekoch.... Tie mi zatial este neodisli, su uplne ok, auto ma 140.000km, ale zato mam inu vecicku: pred dvoma tyzdnami mi z nicoho nic odislo turbo (kompletne). Dnes som si auto prebral v servise a naklady na vymenu komplet boli 1430eur....
Takze taaak...

airbone píše:Este sa pripojim ja, ked uz sa tu tolko bavite o tych vstrekoch.... Tie mi zatial este neodisli, su uplne ok, auto ma 140.000km, ale zato mam inu vecicku: pred dvoma tyzdnami mi z nicoho nic odislo turbo (kompletne). Dnes som si auto prebral v servise a naklady na vymenu komplet boli 1430eur....Takze taaak...
A pak ze je BMW drahe na udrzbu, na vymenu turba v autorizaku je to docela solidni cena i na nepremiovou stredni tridu. Jinak na vymenu vstriku mas jeste moc malo najeto. Po 140.000km odejdou jen kdyby jim nekdo obzvlast ublizoval.
Jo jsem jeste zapomnel, ze pokud koupi manual, tak mu samozrejme odejde dvouhmotovy setrvacnik za dalsi tricitku, ale to kazdy zna.

- TURBO_KrteK
-
Takže když vyměníš setrvačník, vstřiky, čerpadlo a turbo, tak je to super auto
Akorát ta cena těch oprav
Já mam za sebou turbo a doufám, že vstřiky eště něco vydržej Mam najero 230 a nevim, jestli to někdo někdy měnil.
Chlapi, jaká musí bejt norma oleje pro 530D 142kW? Teď mě to čeká.. A jak si vynuluju počítadlo intervalu výměny.. Sorry za OT, ale neví někdo?

Já mam za sebou turbo a doufám, že vstřiky eště něco vydržej Mam najero 230 a nevim, jestli to někdo někdy měnil.
Chlapi, jaká musí bejt norma oleje pro 530D 142kW? Teď mě to čeká.. A jak si vynuluju počítadlo intervalu výměny.. Sorry za OT, ale neví někdo?
Cyp_the_Trestacz píše:Takže když vyměníš setrvačník, vstřiky, čerpadlo a turbo, tak je to super autoAkorát ta cena těch oprav
Si to ty z vwclub.cz co ti na hranici zhabali karu?

-
airbone píše:Cyp_the_Trestacz píše:Takže když vyměníš setrvačník, vstřiky, čerpadlo a turbo, tak je to super autoAkorát ta cena těch oprav
Si to ty z vwclub.cz co ti na hranici zhabali karu?Aj ty si presedlal na 530d? Hh, ja som mal tiez kedysi passat (V6 TDI) a uz som tu v bmwklube.....
JJ