Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vaše zkušenosti s E39...prosím poraďte

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Veselac

#1 Příspěvek od Veselac »

zdravím všechny blázny do modrobílích vrtulí a prosím Vás o co nejvíce rad a zkušeností.

narodilo se nám před 13dni děcko a tak konečně nastal čas vyměnit auto z japonskýho Kupéčka na Bavorskýho rychlíka (v překladu: dokonalá záminka). Mám cca. 180.000kč a chtěl bych si z Německa přivést e39ku o který se mi už zdá minimálně rok. Hodně toho najezdím a průměrná spotřeba kolem 10 litrů a vyšší pojištění mě nevadí. Mám rád rychlí auta a sem už i rychlejšími auty zhýčkanej. Proto si myslím, že by pro mě byla asi nejlepší 528i nebo 530D,i když diesel jsem nikdy neměl. Co vy na to?
Jaký typ by jste si koupili vy? Jakou výbavu by jste mi doporučovali? Jaká se dá vůbec za tyhle "slabé" peníze sehnat? Jaké jsou vaše zkušenosti? Na co si dát pozor? Jaké máte z auta pocity, možná zážitky atd.?

vím, že mi nikde lépe neporadí. Jste přeci denní uživatelé :D
předem moc děkuji Michal
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

Z DE? To může být docela libovka,za ty prachy.Já jsem měl všechny bmw v benzínu a podle veškerích diskuzií co se rozebíral benzín,nebo nafta převažně vyhráva benzín.Kdybys ho kupovat tady od někoho (myslím z čech,(nemyslím z fora)),tak by to mohla být docela špatná investice,ale vzhledem k tomu že to bude od sousedů,který tyhle auta dostatečně hýčkali a vážili si je .............
V každém případě by bylo asi nejlepší,kdybys ho jel nejdřív omrknout.Výbava?To závisí jen na tobě,ale upřednostil bych co nejlepší.Přecejenom hromadu věcí je pak dost problém přidělat.Vzhledem k tomu,že máš dítě,tak asi co nejvíc airbagů.Abs s klímou jse dávali snaď od základu.
Napiš sem,nebo mi pošli tvůj mail a ja ti na něj pošlu manual na E39 a tam když jsi to celé přečteš budeš vědět co je pro tebe důlezitý a co ne.
milonovo

#3 Příspěvek od milonovo »

Výbavu si musíš vybrat sám.Co se motoru týče,rozhodně benzín.
Veselac

#4 Příspěvek od Veselac »

děkuji za odpovědi a co pocity z řízení, závady atd? Můj sen by byl černej sedan s béžovým interiérem :D má ho můj šef sice v poslední variantě ale e39 to stejně sluší víc. Co Mkový paket? Máte s ním zkušenosti? Není to pak moc tvrdý atd.? Tak benzín je tedy jasnej ale jakou verzi tu 528??? Asi tu, že?

našel jsem taky 530i ale má automat a na ten mi ke sportovnějšímu svezení moc nesedí
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=4

zatím mě nejvíce zaujala tahle nabídka
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=5

Jinak mail je v.e.s.e.l.y.m@seznam.cz

děkuju
khonza318

#5 Příspěvek od khonza318 »

drobná poznámka.
2.8 je supr svezení ... ale ve trojce.
pětka už je těžká tam to chce pořádný motor ...... V8.

dá se s tím jezdit na pohodu ale jak mu pořáně zatopíš tak letí jak z praku.
Veselac

#6 Příspěvek od Veselac »

No je pravda, že jsem nad ním taky přemýšlel ale tam už přeci jenom bude spotřeba višší, jestli se nepletu. Taky nevím nic o spolehlivosti atd
dexter

#7 Příspěvek od dexter »

no tak osobně bych šel asi spíš do 1vé volby.Je to automat (co jsem taky kdysi nepreferoval,dnes je to už jinak) se slušnou výbavou (ta navi je další supr věc,esp ti může v hodně případech zachránit život(a nejen tobě)) a rok výroby+servisná historia - ujeté kilometry ...... já bych volil č 1
a sportovní jízda v BMW automatu? Je vidět,že jsi nezažil Kick Down.
Veselac

#8 Příspěvek od Veselac »

právě že zažil u šéfova auta....je to masakr ale jsem holt pravověrnej "fofrklackař". Na druhou stranu, máš pravdu, že ta výbava a stav stojí za úvahu.
dexter

#9 Příspěvek od dexter »

nechci tě přemlouvat zrovna na automat,protože dokavaď jsem ho neskusil,taky jsem byl zastáncem jedině manuálu,ale dostalo jse mi do rukou bmw v automatu a jak jsem automat nenáviděl,tak se můj názor o 100% změnil.Skus poprosit šefa jestli s tebou nešel na skušební jízdu,s tím že by si řídil ty.Ve městě,v kolonách,na dálnici a pak poznáš ten největší rozdíl.Prostě zvykneš si na pohodlí a klidový režim pravý ruky a levý nohy.
:roll:
milonovo

#10 Příspěvek od milonovo »

Automatu bych se nebál,je super,ale za 7K euro + dovoz+přihlášení a oprava automatu už seš dost mimo výseč.Za tyhle peníze faceliftovou 530i neseženeš.Ta 528 je akorát.
dexter

#11 Příspěvek od dexter »

proč zrovna oprava automatu???něco jsem přehlídl???
varawara

#12 Příspěvek od varawara »

"Rückwärtsgang defekt Kleiner Schaden Seitenwand hinten fahrerseite, siehe Bild Diverse Kratzer am Fahrzeug Motor OK Nur an gewerbtreibende oder export ohne garantie und gewährleistung."

Nejde zaradit zpatecka, male poskozeni leve zadni strany auta, ruzne skrabance, prodej jen podnikateli nebo na export (mimo EU), tzn. cena je bez DPH
Veselac

#13 Příspěvek od Veselac »

Aha tak toho jsem si nevšiml :( .....možná prtotože nejsem němčinář :D , proto je dobře že jsem napsal sem. Já sem právě ten šéfůf automat řídil a moje pohrdání automatem se fakt změnilo, to prošlápnutí plynu až na podlahu je něco mimořádnýho. Nebál bych se říci, že ta převodovka je hulvát :D v dobrém slova smyslu ale pořád jsem zastáncem toho, že perfektní podřazení před zatáčkou zřejmě automat nenahradí. Ale i to stačí k tomu, že pokud bych našel vyloženě dobrý kousek s automatem, šel bych do něj.

Potom jsem našel spoustu upravených 5tek třeba jako tuhle

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=5

ale bojím se, že jízdni vlastnosti, kvůli kterým bych e39 chtěl jsou v trapu. Také aby nebyl podvozek až moc tuhý, těch už sem měl dost. Co třeba problémy s elektrikou, vyskytují se? Protože je jí dost přecpaná.

omlouvám se za množštví dotazů ale nerad bych udělal chybu
dexter

#14 Příspěvek od dexter »

tak toho jsem si taky nevšiml.
dexter

#15 Příspěvek od dexter »

a jinak potřebuješ přímo e39? tady na fóre někdo prodava docela zajímavou 3ku
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=38661
Veselac

#16 Příspěvek od Veselac »

to je e39ka, nedal si tam špatný odkaz??? Tahle e39 vypadá dobře ale ten diesel mě trochu odrazuje, bojím se těch vstřiků atd. Prostě celkových nákladů. BMW jsem taky vždycky chtěl kvůli správné (zadní) hnané nápravě a pověstným sportovním jízdním vlastnostema k tomu mi prostě moc diesel i takhle dobrý, moc nesedí. Nevím ale dá se taky s e39 rošťačit....samozřejmě občas když nepovezu zrovna prcka. I když s tchýní klidně můžu, co??? :lol:
pupik33
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pupik33 »

Kecy nejlepší je 530D :D :D :D :D :D :D
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od matal Moderátor »

Ta 528i co jsi dal odkaz vypadá dobře,něvěř tomu,že to jede špatně..Jízdní dinamika je u 528i velmi dobrá.Samozřejmě 530i by byla lepší,ale to už je za jiný lowe..
Taky pokuď máš rodinu,bych přemýšlel o touringu.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
JackWhite

#19 Příspěvek od JackWhite »

no já myslím,že s malým děckem,kdy vozíš v kufru kočár nemá ani cenu o jiný variantě než kombi přemýšlet,do sedanu kočár dáš,ale musíš sundat kolečka-dobrá otrava,u kombi ho jen složíš a jedeš-vím to z vlastní zkušenosti.
Hansen

#20 Příspěvek od Hansen »

Také chci koupit začátkem léta nějakou starší e39. Rozhodl jsem se, že koupím jedině osmiválec 535i nebo 540i. kdysi když jsem neměl prachy na auto s automatem, tak jsem také říkal, že bych ho nikdy nechtěl. Dnes bych už nikdy nekoupil auto s fofrklackem. S automatem je jízda úplně jiná. e39 mají steptronic, takže podřazení před zatáčkou není problém. Stačí jenom klepnout do páky. Já to ale používám jenom vyjímečně, protože click-down u silného motoru bohatě pro katapultování ze zatáčky stačí.
Odpovědět