Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Mám, nebo nemám? (tonovat skla)
-
- Kontaktovat uživatele:
Jurimir píše:Parametr propustnosti je na přední a zadní okna jiný. Každopádně vybírej firmu, která ti dá atestovaný materiály, jinak technickou neprojdeš.
Pokud bylo přední sklo, nebo přední boční skla tónovaná již z výroby (třeba do zelena), tak na ně fólie již dát nesmíš!
Mě třeba řekli, že mi daji na všechny skla samolepku s atestem, kromě předních bočních, protože to není povolené! Pokud jsou z výroby skla čirá, tak není problém.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal již víše, nechal jsem si udělat folie na e30. Po dlouhém dumání jsem dospěl k rozhodnutí předek dle Homologace a zadek může byt jakkoli tmavý, ale mám ho jen o jednu třídu tmavší, aby to k sobě lépe šlo. Pokud by chtěl někdo mám nějaké fotky, ale ještě nejsem právoplatný člen, čekám na členství, pošlu foto mailem. 

Já si nechám okna pokovit. Myslím si, že je to bezpečnější, je lépe přes to vidět a víc to vydrží. Nevýhodou může byt zrcadlení z kabiny.
Černé fólie podle mě nesníží teplotu v autě, černá teplo pohlcuje.
Pokud má někdo klimu, tak také tonování oken využije, protože nemusí klimu pouštět na vyšší výkon.
K atestům: Dneska je na trhu spousta firem, který jsou schopný dát atest na cokoliv.
Kromě toho žijeme v ČR.
K budoucímu prodeji: auto je (alespoň pro mě) atraktivnější a pokud zatmavení bude s atestem nevidím v tom problém.
Černé fólie podle mě nesníží teplotu v autě, černá teplo pohlcuje.
Pokud má někdo klimu, tak také tonování oken využije, protože nemusí klimu pouštět na vyšší výkon.
K atestům: Dneska je na trhu spousta firem, který jsou schopný dát atest na cokoliv.

K budoucímu prodeji: auto je (alespoň pro mě) atraktivnější a pokud zatmavení bude s atestem nevidím v tom problém.
není pravda že pokovení se nedá "smýt" je na to speciální přípravek problém je v tom že když se třeba rozbije jedno sklo tak se musí přetónovat celá strana protože se to nedá trefit odstínově přesně, já mám radši folie nedělají šmouhy není na nich vidět když se mastnou rukou zevnitř opřeš o sklo a taky mají bezpečnostní funkci že se sklo nevysype při bouračce a k kvojí barvě se folie budou určitě hodit
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Kua ty to maš napucovany jak
ovo koule

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Jurimir píše:Asi je to zbatečné, ale aby to někdo nepochopil jinak: pokud se bavíme o předních sklech, tak se bavíme o sklech na předních dveřích. Čelní sklo se nesmí tónovat, dá se však nahoru umístit taková clona proti slunci.
Clona tam take byt nesmi. Jen ta ktera se postupne stmavuje a nemeni barvu na pruhled. Vicemene by to melo vypadat jako jsou napriklad zelene pruhy uz ve skle od virobce. Musi tam byt skratka pozvolny prechod
-
- Kontaktovat uživatele:
Jurimir píše:Asi je to zbatečné, ale aby to někdo nepochopil jinak: pokud se bavíme o předních sklech, tak se bavíme o sklech na předních dveřích. Čelní sklo se nesmí tónovat, dá se však nahoru umístit taková clona proti slunci.
Přečti si celý topic a uvidíš, že jsem zde vypisoval vyhlášku.... Tak tu nepiš nesmysl...
Aby si to nemusel hledat...
vyhláška 341/2002 sb. §36
(1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na
pozemních komunikacích, nesmí být vozidlo užito v provozu na pozemních
komunikacích, s výjimkou nouzového dojetí.
(3) Závadou podle odstavce 1 v zasklení vozidla je vždy
a) prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikosti větší
než 20 mm,
b) zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo
zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %.
Takže přední sklo se tónovat může, pokud už není tónované od výrobce.
MrScully píše:Chlapi, jak je to s foliema v zahranici? Nekdo zminoval, ze treba v Rakousku jsou zakazany uplne.
Chci si dat na vsechny 4 bocni okenka jen 30% zatmaveni (tzn. legalni, kdyz teda pomineme, ze okynka E46 uz jsou zatmaveny od vyroby). Muzu mit nekde po Evrope problemy?
Predni bocni tam byt nesmi,ale svetli,co se u nas davaji tam tak nejak tolerujou. Znam lidi co tam jezdi skoro denne a maji od nas folie a zatim bez problemu.
wetron píše:Černé fólie podle mě nesníží teplotu v autě, černá teplo pohlcuje.
tak to je joke dne![]()
![]()
Neni pravda. Snizi a prave proto ze to teplo pohlcuje. Kdyz si na to okno na slunicku sehnes,je horke a teplo zadrzuje. Bude mit vetsi teplotu,nez okno bez folie. A jeste vic funguje samozrejme zrcadlova folie.Jsou to folie protislunecni,ne na okrasu. To je jen duhotna vec.