Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výkon 1.6 jde zvýšit??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od dsvatos »

No já nevím, ale hodit tam motor 1,8 mi přijde jako nejjednodušší, relativně finančně nenáročný a rozhodně smysluplnější zvýšení výkonu než kupovat nějaký sportovní filtry, výfuky, demontovat interiér a podobný blbosti :roll:
sanchezer

#22 Příspěvek od sanchezer »

také jsem tohle řešil..ale nakonec sem si zvyknul..!!

hele nesmíš vozit plný auto ku**v ...musíš jezdit sám..a pak to nejni špatnej pojezd na 1,6ku... :lol: :lol:
Oldman
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Oldman »

Odstínění filtru, sedáky, oba váží 30 kilo i s pojezdama
Přílohy
sedák.JPG
sedák.JPG (13.87 KiB) Zobrazeno 472 x
filtr1.JPG
filtr1.JPG (15.68 KiB) Zobrazeno 472 x
filtr.JPG
filtr.JPG (10.03 KiB) Zobrazeno 472 x
Lukybar
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Lukybar »

Mno asi si zvyknu. A za rok uz koupim neco novejsiho ale asi 5 řadu. Zatim mu dam sportovni fitr, dobry olej a svíčky aby měl motor to nej a pak něco koupim.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od surfis »

castro píše:
patras píše:prodej to a kup silnejsi ..cely auto to vyjde fakt nejlevnejc :)

přesně. sice maš auto upravene k obrazu svemu, ale ruku na srdce, jakou ma ta 1.6i výbavu? většinou silnější motorizace mají lepší, ale nevim jestli už i ta 1.8i...

Výbavu mám v 1,6 docela slušnou.... :lol:

Mě 102 kobylek stačí. Najezdím více než 30000km/rok a 6vál by mě sežral...
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Pazdi »

surfis píše:Výbavu mám v 1,6 docela slušnou.... :lol:

a co šestivál v dieselu?:)
jinak to o tom, že šestivál by Tě sežral a 1.6 nesežere není zrovna pravda....co můžu srovnávat třeba 1.6 s 2.8, tak je to strašně podobný....+- 1-1,5litru
surfis
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od surfis »

Pazdi píše:

jinak to o tom, že šestivál by Tě sežral a 1.6 nesežere není zrovna pravda....co můžu srovnávat třeba 1.6 s 2.8, tak je to strašně podobný....+- 1-1,5litru

Diesel mi nevoní a je s ním zbytečně moc starostí. Já potřebuji jezdit. Nejsem žádnej Schumachr a na naše silnice 100 koní stačí. Na zábavu mám v plánu spass auto v podobě E36 cabrio s šestiválem. Zatím hledám vhodný kousek, ale spíš na příští rok...
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od dsvatos »

Pazdi píše:

No, pokud najede 30 tisíc za rok, tak by ho ta 2,8 sežrala. Jen v benzínu to máš 14 tisíc ročně, plus ručení, dražší údržba a jsme ročně na 20 litech navíc :wink:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od surfis »

dsvatos píše:
Pazdi píše:

No, pokud najede 30 tisíc za rok, tak by ho ta 2,8 sežrala. Jen v benzínu to máš 14 tisíc ročně, plus ručení, dražší údržba a jsme ročně na 20 litech navíc :wink:

A to nepočítám, že mám dvě výměny náplní ročně. Nevím, kolik oleje má šestivál, ale určitě víc, než 4 litry. :wink: Ručení neřešim... 1,6 - 2084Kč/rok a 2,8 bych platil max 3000kč/rok :lol:

K tématu: neřešit výkony u 1,6 a smířit se s ním.
johan

#30 Příspěvek od johan »

kde se sjednává takové ručení? :) :bigups:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od surfis »

johan píše:kde se sjednává takové ručení? :) :bigups:

To neřeš.... musíš být zaměstnancem nějaké pojišťovny... Pak můžeš mít jiný ceny :wink:

Sorry za OT.... :oops:
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od hanzik »

Jako já nevím co máte stím výkonem 1,6 pokud si člověk chce prohrabat závodit tak si přece nekopí 1,6 to by byl trošku mimo myslím.A co jsem jezdil s jinými podobnými obsahy jiných značek tak tohle je raketa.A to nemluvím o služebním Ochcávke 1,9sdi!Jede to na dálnici v poho 180 a přejíždět taky no problemo super auto nedám na ten motor dopustit!!
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od dsvatos »

Je to přesně tak. Pokud někdo jezdí na pohodu, nepotřebuje závodit a najede hafo kiláků, tak je ta 1,6 nebo obyč 1,8 úplně dostačující motor. Mám sice trochu silnější motor, ale mě by ta 1,6 úplně stačila, páč výkon ISa jsem za ty dva roky oproti 1,6 využil tak maximálně 3x :wink: Vlastně zjiťuju, že jezdím takovým kloboukem, že kdyby se dělala nějaká 313, tak by mi asi stačila taky :lol:
Lukybar
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Lukybar »

dsvatos píše:Vlastně zjiťuju, že jezdím takovým kloboukem, že kdyby se dělala nějaká 313, tak by mi asi stačila taky :lol:

:rock: :lol: tak to je super :lol: jj asi jo jezdim fakt dost takze asi je to tak a budu spokojene s tim co mam. Kdyz to tak vezmu tak sem mel predtim motor 2.0 GTi ne BMW ale malem me to sezralo a kamos mam 520i V6 a zere to jak svina. Takze beru co mam. Je to mazlik :twisted:
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Maikl »

se nedivim ze ta 520i zere, kdyz je v tezkym aute :lol:
MrScully

#36 Příspěvek od MrScully »

No přijde mi ujetý vyhazovat z auta "zátěž", aby ta líná mrcha byla o chloupek míň línější. Pak to bude vypadat jak auto na okruh a stejně ti na semaforu natře zadek každý auto. Vykašli se na citový vztah a kup něco lepšího :)

Míval jsem zmíněné Hyundai coupé 1.6 84 kW a byla to mrcha líná - stejně jako každá jiná 1.6 na takovéhle hmotnosti auta.
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od hanzik »

MrScully píše:No přijde mi ujetý vyhazovat z auta "zátěž", aby ta líná mrcha byla o chloupek míň línější. Pak to bude vypadat jak auto na okruh a stejně ti na semaforu natře zadek každý auto. Vykašli se na citový vztah a kup něco lepšího :)

Míval jsem zmíněné Hyundai coupé 1.6 84 kW a byla to mrcha líná - stejně jako každá jiná 1.6 na takovéhle hmotnosti auta.

To se nedivím že to máš za línou mrchu když máš pod kapotou 170kw to pak každý lidský vozidlo je líný :lol: Neber to zle mluví ze mně závist :P
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Leveler »

Přesně jak napsal Dsvatos..Sám mám 1,8 a bohatě mě to stačí.Je jasný že sem měl už kolikrát cukání to prodat a koupit nákou bestii, ale k čemu.
Jezdím pohodovu jízdu a sem tam mě i ta 1,8 překvapí jak umí hezky jet :wink:
Ale pokud někdo prahne po výkonu tak sou tydle 4 válce nesmysl to je jasný:)
Thomas08
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Thomas08 »

Já mám také 316. Koupil jsem si jí hlavně kvůli její spotřebě (té skutečné, ne té kterou uvádí výrobce) a jsem s ní zatím velice spokojenej.
Nevím co většina z vás máte s tím, že to netáhne. Kdybych potřeboval auto které by bylo ku.. rychlé tak bych si E36 nekoupil. To není auto na závody, to je auto hlavně na cestu z bodu A do bodu B.
Jo a k té úpravě bych souhlasil s těmi co říkájí, ať si na to zvykněš. Dnes jsou i daleko slabší auta než je 12 let stará E36 316i 8)
MrScully

#40 Příspěvek od MrScully »

hanzik píše:
MrScully píše:No přijde mi ujetý vyhazovat z auta "zátěž", aby ta líná mrcha byla o chloupek míň línější. Pak to bude vypadat jak auto na okruh a stejně ti na semaforu natře zadek každý auto. Vykašli se na citový vztah a kup něco lepšího :)

To se nedivím že to máš za línou mrchu když máš pod kapotou 170kw to pak každý lidský vozidlo je líný :lol: Neber to zle mluví ze mně závist :P

To jo :), ale ja mel predtim nejakyho srace, asi Clio 1.2 a to Hyundai papirove bylo daleko lepsi, ale bylo to tezky, takze jsem si prakticky nepomohl. Na zaklade techto zkusenosti jsem odmitl ruzne dvoulitry a rekl si, ze chci neco poradneho.

Uprimne, dneska mi i tech 170 kW prijde celkem malo ;) Super svezeni, to bez debaty, ale snesl bych i nejakej ctyrlitr nebo petilitr nebo emko :)
Odpovědět