Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
RE:BMW 5 (E39)
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim!potřeboval bych prosim poradit s výběrem motoru pro BMW řady 5 (E39)?Taky vůbec řešim jestli béno či naftu?Co se týče béna tak bych to viděl min. na 2,8l,popř 3,0l....či snad 4,0l ale to už asi na normální ježdění nebude,i když sem slyšel že moc velkej rozdíl mezi spotřebou 3 a 4l není!a co se týče nafty jedině 3l a docela mě to láká,relativně slušná spotřeba a měl sem v ní možnost svést se o dojmy parádní,ale.....přece jenom je to nafta tudíž je tam možnost problému určitě větší než u béna obzvlášt když auti není nové!
Tak právě proto bych potřeboval poradit?benzin či naftu?a jaký obsah?co se týče spotřeby,spolehlivosti,jízdních vlastností....atd?
Sice nejsem z těch co najede za rok 50000km a víc ale zase auto bych používal dost často a to aj na kratší pojezdy.....takže vůbec nevím co vybrat???
Předem vám moc děkuju za rady a názory.....mějte se
Tak právě proto bych potřeboval poradit?benzin či naftu?a jaký obsah?co se týče spotřeby,spolehlivosti,jízdních vlastností....atd?
Sice nejsem z těch co najede za rok 50000km a víc ale zase auto bych používal dost často a to aj na kratší pojezdy.....takže vůbec nevím co vybrat???
Předem vám moc děkuju za rady a názory.....mějte se
-
když e39 tak V8 - jede pekne
+ LPG - jezdíš levně.
např.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=44351

např.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=44351
-
-
- Kontaktovat uživatele:
tak díky vám chlapy za tipy....upřímně sem předpokládal že bude převažovat 540i....jasně motor kterej má sílu jako svin....a spotřebu jen o málo větší než 530i....a hlavně mě hrozně láká V8,obzvlášt potom co sem jel s 530i!ale výběr tu u nás moc není,spíš někde venku,za to 528 je na výběr hafo....tak nevim nevim!jo a prosim vás mohl by mi někdo porovnat spotřebu 528,530 a 540???já vim že to tu asi někde bude ale většinou se porovnávaj jen dva motory tak kdyby mi byl někdo ochotný vypsat spotřeby všech tří motorů...at už podle údajů výrobce,nebo podle vlastních zkušeností....děkuju moc
-
- Kontaktovat uživatele:
540i touring 97, mám dlouhodobou 12. Ale v poslední době šla dolů po výměně filtrů, svíček, oleje na 11,3. Jezdím cca 60% dálnice. Každý den 100+100 km (přes Plzeň na dálnici a pak z dálnice na P6 - Hradčanská), jednou za 14 dní okreska 2x 100 km tam a 2x 100 zpět, víkendy cca 70 km po městě. Navíc jsem se s tím už trošku naučil jezdit, protože "8 válců je 8 válců"