Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Mám, nebo nemám? (tonovat skla)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Martem

#101 Příspěvek od Martem »

aier píše:Já bych zase potřeboval folie sundat, nevíte někdo jak by to mohlo jít nejsnadnějc? Co horkovzdušná pistole?

Pistole nepomuze. Proste jen z prutka ztrhnout a pak umit lepidlo. Na to jsou specialni prostredky,jinak je to dost pakarna. Kdyz to jde sloupnout s lepidlem,tak to jsou vetsinou nekvalitni,neznackove folie.
Dejva

#102 Příspěvek od Dejva »

Martem píše:
wetron píše:Černé fólie podle mě nesníží teplotu v autě, černá teplo pohlcuje.

tak to je joke dne :D :D :D

Neni pravda. Snizi a prave proto ze to teplo pohlcuje. Kdyz si na to okno na slunicku sehnes,je horke a teplo zadrzuje. Bude mit vetsi teplotu,nez okno bez folie. A jeste vic funguje samozrejme zrcadlova folie.Jsou to folie protislunecni,ne na okrasu. To je jen duhotna vec.

Myslel jsem to tak, že černá "slunce přitahuje". Jinak dík za osvětu. 8)
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#103 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Dejva píše:
Martem píše:
wetron píše:Černé fólie podle mě nesníží teplotu v autě, černá teplo pohlcuje.

Neni pravda. Snizi a prave proto ze to teplo pohlcuje. Kdyz si na to okno na slunicku sehnes,je horke a teplo zadrzuje. Bude mit vetsi teplotu,nez okno bez folie. A jeste vic funguje samozrejme zrcadlova folie.Jsou to folie protislunecni,ne na okrasu. To je jen duhotna vec.

nosis slunecni bryle bílé ? :lol:
Dejva

#104 Příspěvek od Dejva »

GeorgosAc píše:
Dejva píše:
Martem píše:[quote="wetron"]Černé fólie podle mě nesníží teplotu v autě, černá teplo pohlcuje.

nosis slunecni bryle bílé ? :lol:[/quote]

Nosím zrcadlovky. :wink:
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od chopigari »

MrScully píše:Chlapi, jak je to s foliema v zahranici? Nekdo zminoval, ze treba v Rakousku jsou zakazany uplne.

Chci si dat na vsechny 4 bocni okenka jen 30% zatmaveni (tzn. legalni, kdyz teda pomineme, ze okynka E46 uz jsou zatmaveny od vyroby). Muzu mit nekde po Evrope problemy?

Známej si jel zatmavit skla na slovensko :D nějakej známej mu to doporučil (o dost nižší cena než u nás.. i s cestou se vyplatí) Jenže tam přijel, všechno v poho, ale když přišlo na boční přední skla, tak mu řekli že za to na slovensku berou techničáky, takže odjel bez předních.. :D
MrScully

#106 Příspěvek od MrScully »

chopigari píše:
MrScully píše:Chlapi, jak je to s foliema v zahranici? Nekdo zminoval, ze treba v Rakousku jsou zakazany uplne.

Chci si dat na vsechny 4 bocni okenka jen 30% zatmaveni (tzn. legalni, kdyz teda pomineme, ze okynka E46 uz jsou zatmaveny od vyroby). Muzu mit nekde po Evrope problemy?

Známej si jel zatmavit skla na slovensko :D nějakej známej mu to doporučil (o dost nižší cena než u nás.. i s cestou se vyplatí) Jenže tam přijel, všechno v poho, ale když přišlo na boční přední skla, tak mu řekli že za to na slovensku berou techničáky, takže odjel bez předních.. :D

Ajajajaj, presne toho se obavam :) Nechci folie na oslnovani buchet po mistnich vesnicich, ale jako zajimavy doplnek auta pro bezny provoz, tzn. vcetne jezdeni po Nemecku, Rakousku apod. A pokud se za to davaji pokuty nebo berou papiry, tak to fakt nerisknu.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Marty_ »

MrScully píše:
chopigari píše:

Ajajajaj, presne toho se obavam :) Nechci folie na oslnovani buchet po mistnich vesnicich, ale jako zajimavy doplnek auta pro bezny provoz, tzn. vcetne jezdeni po Nemecku, Rakousku apod. A pokud se za to davaji pokuty nebo berou papiry, tak to fakt nerisknu.

Minuly rok jsem byl v Chorvatsku, zatmavene okna vsude a bez problemu. Ale prislusniky jsem potkal jen na hranicich..
MrScully

#108 Příspěvek od MrScully »

Martyn píše:
MrScully píše:
chopigari píše:[quote="MrScully"]Chlapi, jak je to s foliema v zahranici? Nekdo zminoval, ze treba v Rakousku jsou zakazany uplne.

Minuly rok jsem byl v Chorvatsku, zatmavene okna vsude a bez problemu. Ale prislusniky jsem potkal jen na hranicich..[/quote]

Ja jsem si ted googloval a nasel jsem dost prispevku, ze nekdo mel s foliema v zahranici problem. Pokoveni asi OK, ale folie na prednich sklech nelegalni. Ja to nerisknu. Abych o neco zlepsil vzhled auta a pak v Rakousku nechal 10000 za pokutu, to ne.
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#109 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

nevim jestli jsem to tu uz nekde nepsal..

znamej si nechal udelat na volvu folie od 3M ( kvuli detem at na ne neviti slunce a nechal udelat svechny 4 okna) a jelikoz jezdi hodne rakousko , nemecko pracovne , tak rikal ze uplne v pohode , policajti kdyz cumeli na folie a videli 3M tak mu nikdy nic nevytkli... samozrejme ze jou s nejakou mkartickou montovany.

ted ma subaru a delali mu montaz primo v subaru a nema vubec problemy..

ty 3M delali v Brne , kdyz tak mu muzu zavolat , pokud by byl zajem o firmu co mu to montovala a na internetu pak najdes kontakt pro blizsi a presne informace
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od chopigari »

Podle mě záleží hodně na tom kdo tě zastaví...
MrScully

#111 Příspěvek od MrScully »

chopigari píše:Podle mě záleží hodně na tom kdo tě zastaví...

To je přesně ono. Jako je třeba 90% šance, že to bude v pohodě, ale když člověk narazí zrovna na toho jednoho z deseti, kterej se na tom povozí... na podzim budu jezdit hodně po Evropě a nebudu si moc dovolit pokuty nebo zdržení. Tak nevím.
Martem

#112 Příspěvek od Martem »

Je pravda,ze slovaci delaji hodne veliky problemy. Uz jsme tu meli nekolik lidi co tam meli problemi a tet uz si na predky folie kvuli slovensku nedavaji. Ale vice mene zalezi na lidech. Je uplne jedno jestli je to folie 3M,Johnson,Llumar nebo Bruxafol. Vsechny jsou ve stejne cenove kategorii a nejvissi kvality!
Jacq

#113 Příspěvek od Jacq »

Spravne, na Slovensku vpredu folie nemozu byt. Ak ta chyti nejaky aktivny, tak ti da vybrat: bud ti zoberie technicak alebo si to musis strhnut na mieste. :(
CZAirwolf

#114 Příspěvek od CZAirwolf »

I kdyz se jedna o zahranicni vozidlo s platnym technicakem atd. ? Rekneme, ze na aute jsou upravy, ktere ta dana zeme povoluje, ale za hranice takove auto nesmi ? To by pak napriklad do nemecku nemohlo auto, co nema v technicaku zapsany treba snizeny podvozek (aneb, TUV je tam narocnejsi nez STK u nas).
chopigari
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od chopigari »

CZAirwolf píše:I kdyz se jedna o zahranicni vozidlo s platnym technicakem atd. ? Rekneme, ze na aute jsou upravy, ktere ta dana zeme povoluje, ale za hranice takove auto nesmi ? To by pak napriklad do nemecku nemohlo auto, co nema v technicaku zapsany treba snizeny podvozek (aneb, TUV je tam narocnejsi nez STK u nas).

Jak jsem psal, známej si jel zatmavit na slovensko, a tam mu řekli že prostě u nich jsou předky zakázaný.. a kdyby ho po cestě domů stavěli, tak ho to může stát techničák.. :roll:
Slid

#116 Příspěvek od Slid »

Přeci je povolená nějaká propustnost ne vzadu i ve předu, čili pokud to ta daná folie splňuje a je homologovaná, tak nemůže být žádný problém a je jedno co je to za značku, neznamená, že když má někdo folie od 3M že si sednou všichni na prdel a ostatní je shit.
Ale pokud někdo tvrdí a má homologaci na propustnost světla třeba 85% a má tam folie co propustí sotva 30% tak se není čemu divit.A myslím, že je to běžný kde dělají folie, kde technik ukáže zákazníkoj co na předek může dát, ale samo chce to tmavší řekne ok trochu ubereme propust to je ještě v mezi....
Slid

#117 Příspěvek od Slid »

Ale je možné že na Slovensku třeba je zákaz montáží folii na boční přední okna, mám pocit, že u nás to bylo jeden čas také, teď musí být v toleranci propust světla.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Maikl »

by mě teda zajímalo jestli to vyřeší zapsání folií do techničáku (teda jestli je to možný), to pak nemůžou na slovensku nic říct, ne?
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#119 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Slid píše:Přeci je povolená nějaká propustnost ne vzadu i ve předu, čili pokud to ta daná folie splňuje a je homologovaná, tak nemůže být žádný problém a je jedno co je to za značku, neznamená, že když má někdo folie od 3M že si sednou všichni na prdel a ostatní je shit.
Ale pokud někdo tvrdí a má homologaci na propustnost světla třeba 85% a má tam folie co propustí sotva 30% tak se není čemu divit.A myslím, že je to běžný kde dělají folie, kde technik ukáže zákazníkoj co na předek může dát, ale samo chce to tmavší řekne ok trochu ubereme propust to je ještě v mezi....

slide.. vis co ? chtel jsem napsat zkusenost meho obchodniho partnera , nebot jezdi hodne na zapad a jeste kokot mu volam abych vam napsal informaci aspon ke znacce... tak si bezt sednout na prdel.... :roll: :roll: :roll:
si tam nalepte treba elektrikarskou izolepu černou ...... co tema tak diskuze jako prase :lol: :lol: :lol:
Slid

#120 Příspěvek od Slid »

Pokud máš folie legální řekněme v ČR splňuje vše co má, máš kartičku i atest pod folii na okně tak tady ti nikdo nemůže říci vůbec nic, otázka ale je, zda bude problém pokud vyjedeš do státu kde řekněme folie na předním okně jsou zakázané, tam ti neplatí žádné naše schválení, to je dle mě to samé, pokud koupíš věc co má TÜV a v ČR dostaneš pokutu protože to nemá ATEST8SD.... :roll:
Odpovědět