Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ovládání smyku,drift

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
pohy
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od pohy »

Lidi je pravda že E36 compact s motorem 1.6i je na drift upa k ničemu? chtěl bych se krapet naučit ovladat smyky, už jen z důvodu že sem před vánoci neukočíroval jeden smyk (sice na náledí, ale přece) a skončil ve svodidlech :( ,proto sem se vás chtěl optat a případně esi by mi někdo třeba nepomohl, já nevim třeba někdy na nějakem parkáči jen tak v praze a nebo na nějakém srázku např. na Bimmru. Nechtěl bych skončit jako před vánocema, byl to nepříjemnej dárek pod stromeček
CZAirwolf

#2 Příspěvek od CZAirwolf »

DC ti helfne. A jde to s cimkoli, aspon co se tyce smyku.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

pohy píše:Lidi je pravda že E36 compact s motorem 1.6i je na drift upa k ničemu? chtěl bych se krapet naučit ovladat smyky, už jen z důvodu že sem před vánoci neukočíroval jeden smyk (sice na náledí, ale přece) a skončil ve svodidlech :( ,proto sem se vás chtěl optat a případně esi by mi někdo třeba nepomohl, já nevim třeba někdy na nějakem parkáči jen tak v praze a nebo na nějakém srázku např. na Bimmru. Nechtěl bych skončit jako před vánocema, byl to nepříjemnej dárek pod stromeček

základy jsi měl natrénovat na velké ploše v zimě na sněhu :wink: je to nejšetrnější způsob pro začátečníka. Nevím jak chcete trénovat drift z 1,6kou na suchu.....podle mě jde na suchu s tímto obsahem o mučení auta....
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

zvladnout smyk je ale neco uplne jinyho nez drift ... k driftu urco budes potrebovat samosvor nebo snih :) ... apropo s 316i se stejne nebude jednat o drift protoze jediny jak to jde dostat do "driftu" je utrhnout to na rychlosti ... :) a stejne to nema dost vykonu aby se to dalo ridit plynem v driftu :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Starosta

#5 Příspěvek od Starosta »

A vite nekdo o vhodnym prostoru na trenink pobliz Prahy?
Nejakej velkej plac, kde se da bezpecne blbnout...? :wink:
pohy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pohy »

ViaDraco píše:A vite nekdo o vhodnym prostoru na trenink pobliz Prahy?

esi ti stačí tak 50x100 metrů tak na čerňáku je opuštěné parkoviště, jediné co tam je tak v rohu stará avie
pohy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pohy »

patras píše:zvladnout smyk je ale neco uplne jinyho nez drift ... k driftu urco budes potrebovat samosvor nebo snih :) ... apropo s 316i se stejne nebude jednat o drift protoze jediny jak to jde dostat do "driftu" je utrhnout to na rychlosti ... :) a stejne to nema dost vykonu aby se to dalo ridit plynem v driftu :)

stejně by ze mě byl asi nic moc drifter, jen mi šlo o to kdyby mi někdo pomohl v tom abych si příště nerozbil hubu když mi to na náledí nebo na mokru uklouzne, ale to se snad už nestane, už vim co od toho můžu čekat. jak se říká "nejsi řidič, dokud si neprožiješ autonehodu na vlastní kůži" :wink:
pohy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pohy »

M3maniac píše:
pohy píše:Lidi je pravda že E36 compact s motorem 1.6i je na drift upa k ničemu? chtěl bych se krapet naučit ovladat smyky, už jen z důvodu že sem před vánoci neukočíroval jeden smyk (sice na náledí, ale přece) a skončil ve svodidlech :( ,proto sem se vás chtěl optat a případně esi by mi někdo třeba nepomohl, já nevim třeba někdy na nějakem parkáči jen tak v praze a nebo na nějakém srázku např. na Bimmru. Nechtěl bych skončit jako před vánocema, byl to nepříjemnej dárek pod stromeček

základy jsi měl natrénovat na velké ploše v zimě na sněhu :wink: je to nejšetrnější způsob pro začátečníka. Nevím jak chcete trénovat drift z 1,6kou na suchu.....podle mě jde na suchu s tímto obsahem o mučení auta....

tak třeba někde na mokru, to by nešlo?
castro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od castro »

pohy píše: jak se říká "nejsi řidič, dokud si neprožiješ autonehodu na vlastní kůži" :wink:

se říká mezi lidma spousta blbostí.... :lol:
Starosta

#10 Příspěvek od Starosta »

pohy píše:

esi ti stačí tak 50x100 metrů tak na čerňáku je opuštěné parkoviště, jediné co tam je tak v rohu stará avie

To zni skvele, muzes pls poslat odkaz na mapy.cz nebo podobne? Diky!
pazda
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pazda »

pohy píše:tak třeba někde na mokru, to by nešlo?
na mokru to pujde, sice horko tezko ale pujde :-)
castro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od castro »

pazda píše:
pohy píše:tak třeba někde na mokru, to by nešlo?
na mokru to pujde, sice horko tezko ale pujde :-)

shift-lockem by to jít mělo utrhnout, ale moc dlouho ho neuřídíš plynem...

zkoušel bych to asi na strahově, tam je plac dost velký... ale jezdí tam auta a autoškoly takže s opatrností...
berkelay

#13 Příspěvek od berkelay »

někde na e30.cz byl odkaz na stáhnutí videa "drift bible" i s Cz titulkama, na něm se určitě naučíš tu teorii dost dobře, pak akorát ten volný plac, mokro a hladký asfalt :) Já jsem se po roce seznamování s mým prvním BMW odvážil ho trochu rozdovádět v zimě na čerstvém sněhu na parkovišti, šlo to až moc jednoduše řídit krásně pod plynem, pak jsem zjistil, že mám samosvor :D a těch 155kW je pro zábavu na sněhu až až, ale je to vážně legrace, to přiznávám, v normálním provozu nemáš možnost něco takového v autě pocítit, točení dokola, lítání zadkem sem a tam....leda tak při autonehodě a to už sranda zase není. Ale na drifty v létě na suchém asfaltu si netroufám, mám to auto rád a i přes to, že to výkon má, tak je to podle mě stejně ničení auta. Možná tak v e30 bych to ještě bral, ale na drift je stejně nejlepší japonec, tomu bych nakládal až by se z něj kouřilo a bylo by mi to jedno, citový vztah k japonským autům nikdy mít nebudu :) BMW je prostě mazel no 8)
pohy
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pohy »

ViaDraco píše:
pohy píše:

http://www.mapy.cz/#x=133416864@y=13603 ... _146704257
pohy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pohy »

pohy píše:
ViaDraco píše:
pohy píše:[quote="ViaDraco"]A vite nekdo o vhodnym prostoru na trenink pobliz Prahy?

http://www.mapy.cz/#x=133416864@y=13603 ... _146704257[/quote]

no 50metů šířka to sice není ale garantuju že se tam vyblbneš :wink: já si tam dával rovinky
Starosta

#16 Příspěvek od Starosta »

pohy píše:
pohy píše:
ViaDraco píše:[quote="pohy"][quote="ViaDraco"]A vite nekdo o vhodnym prostoru na trenink pobliz Prahy?

no 50metů šířka to sice není ale garantuju že se tam vyblbneš :wink: já si tam dával rovinky[/quote]
Dekuji uctive a pekny den vinsuju :)
pohy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pohy »

ViaDraco píše:
pohy píše:
pohy píše:[quote="ViaDraco"][quote="pohy"][quote="ViaDraco"]A vite nekdo o vhodnym prostoru na trenink pobliz Prahy?

no 50metů šířka to sice není ale garantuju že se tam vyblbneš :wink: já si tam dával rovinky[/quote]
Dekuji uctive a pekny den vinsuju :)[/quote]

nedekuj, treba se tam nekdy potkame, nebo se tam muzem sejit ja tam nedaleko bydlim :wink:
Diablo330Ci

#18 Příspěvek od Diablo330Ci »

Ze to je za extra autem?
srle

#19 Příspěvek od srle »

strahov je fajn! :)
pohy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pohy »

Diablo330Ci píše:Ze to je za extra autem?

jj za extra autem sou dvě , tak todle je to větší, proč? jezdíš tam?
Odpovědět