Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jiný rozměr ve předu jiný vzadu.
-
- Kontaktovat uživatele:
hanzik píše:Chlapi tady na forů jsem párkrát četl že ve předu máte jiný rozměr gum než v zadu takže jsem to při nákupu taky nějak neřešil a do předu jsem si koupil 215/45/17 a do zadu 225/45/17 no a teď mi známí tvrdí že to není povolené dle zákona tak jak to je tedy??Můžu mít různý rozměr gum?
Musíš to mít zapsané ve velkém techničáku, takže ti to zkontrolují jenom na technické (kam přijedeš třeba na zimákách co mají stejný rozměř ve předu i vzadu). Dá se vyžádat i dodatečný zápis, musíš mít potvrzení od BMW, že na tvoje auto tyhle rozměry sedí.
Jinak při běžné kontrole můžeš benga poslat víš kam.
Problém by byl, kdybys způsobil nějakou nehodu, a neměl to zapsáno ve velkém TP tak se toho pojišťovna velmi ráda chytne a nedostal bys ani kačku a ještě platil.
-
- Kontaktovat uživatele:
youwee píše:to Dave: neni pravda, cetnici si to muzou overit... Me chytli s tricou, sedli do auta, zavolali na zakladnu a po par minutach prisli jaktoze tam ma rozmer ktery tam nepatri. Takze bych na ne moc ostrej nebyl...
no a jak jsi dopadl? plánuju šoupnout na auto taky jiný kola než jsou v techničáku...tam mám jen 17...chci dát 18
Dave píše:hanzik píše:Chlapi tady na forů jsem párkrát četl že ve předu máte jiný rozměr gum než v zadu takže jsem to při nákupu taky nějak neřešil a do předu jsem si koupil 215/45/17 a do zadu 225/45/17 no a teď mi známí tvrdí že to není povolené dle zákona tak jak to je tedy??Můžu mít různý rozměr gum?
Musíš to mít zapsané ve velkém techničáku, takže ti to zkontrolují jenom na technické (kam přijedeš třeba na zimákách co mají stejný rozměř ve předu i vzadu). Dá se vyžádat i dodatečný zápis, musíš mít potvrzení od BMW, že na tvoje auto tyhle rozměry sedí.
Jinak při běžné kontrole můžeš benga poslat víš kam.
Problém by byl, kdybys způsobil nějakou nehodu, a neměl to zapsáno ve velkém TP tak se toho pojišťovna velmi ráda chytne a nedostal bys ani kačku a ještě platil.
no a co za to potvrezni budou v BMW asi chtit?
-
hanzik píše:Chlapi tady na forů jsem párkrát četl že ve předu máte jiný rozměr gum než v zadu takže jsem to při nákupu taky nějak neřešil a do předu jsem si koupil 215/45/17 a do zadu 225/45/17 no a teď mi známí tvrdí že to není povolené dle zákona tak jak to je tedy??Můžu mít různý rozměr gum?
Musíš mít stejný na nápravě..jinak je to jedno...Jo a pánové,měl jsem havárku a nikdo mi na kola vůbec nekoukal a ani to nikoho nenapadlo...
-
- Kontaktovat uživatele:
krtek píše:Hoši tohle neni vůbec jednoduchá a levná záležitost zapsat ty kola legálně do TP...[/i]
Už se to tady hodněkrát řešilo určitě to najdeš!Jde o to že zavoláš nějakému pánovi z BMW dealera ČR (nevím přesně)nebo pošleš email a on ti za 2500kč pošle papír na základě kterého ti to do toho TP zapíšou.Nějak tak to funguje.
-
- Kontaktovat uživatele:
youwee píše:to Dave: neni pravda, cetnici si to muzou overit... Me chytli s tricou, sedli do auta, zavolali na zakladnu a po par minutach prisli jaktoze tam ma rozmer ktery tam nepatri. Takze bych na ne moc ostrej nebyl...
No já měl zatím auta s M-paketem a tam je různý rozměr pneu standardně zapsán v techničáků. Sem tam se na to někde zeptají, ale problém jsem s tím nikdy neměl. Ani mít nebudu. Mám to oficiální.
-
- Kontaktovat uživatele:
krtek píše:hanzik píše:Chlapi tady na forů jsem párkrát četl že ve předu máte jiný rozměr gum než v zadu takže jsem to při nákupu taky nějak neřešil a do předu jsem si koupil 215/45/17 a do zadu 225/45/17 no a teď mi známí tvrdí že to není povolené dle zákona tak jak to je tedy??Můžu mít různý rozměr gum?
Musíš mít stejný na nápravě..jinak je to jedno...Jo a pánové,měl jsem havárku a nikdo mi na kola vůbec nekoukal a ani to nikoho nenapadlo...
No jedno je jestli mas vpredu a vzadu jiny rozmer ale jde o to ze to musis mit zapsane v TP. Mam na mysli to ze ti za to pokutu dat muzou, pokud to tam nemas... Organi si to zjisti
-
- Kontaktovat uživatele:
cetronix píše:Já osobně mám v TP snad všechny existující rozpěry.. od 205/55 R16 až po 255/**(teď si nevzpomenu) R18 na zadek, ale stejně jezdím pořád na tom základním rozměru
A mohu se zeptat jak si toho docílil???Nebo to bylo zase jako M packet??Jestli jo tak je to hrůza fakt si nechali zaplatit i za inkoust v tiskárně a to doslova pochybuju že se vozidla s M packetem liší ve stavbě podvozku. tak že s nima určitej rozměr mít můžeš.
Pokud je to dovoz, tak stačí, aby při dovozové STK opsali všechny rozměry z původního techničáku a paní u přepážky, která vyplňuje údaje do čistopisu nebyla . U BMW, který byly koupený v ČR nový, byly v TP zapsaný všechny možný rozměry.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
hanzik píše:cetronix píše:Já osobně mám v TP snad všechny existující rozpěry.. od 205/55 R16 až po 255/**(teď si nevzpomenu) R18 na zadek, ale stejně jezdím pořád na tom základním rozměru
A mohu se zeptat jak si toho docílil???Nebo to bylo zase jako M packet??Jestli jo tak je to hrůza fakt si nechali zaplatit i za inkoust v tiskárně a to doslova pochybuju že se vozidla s M packetem liší ve stavbě podvozku. tak že s nima určitej rozměr mít můžeš.
Já nemám M-packet, takže tím to nebude. Ale myslím, že je to dopsaný, protože přede mnou to vlastnila sestra majitele firmy Synot, která mimo jiné dealuje BMW.. Tak s tím asi ani neměla moc problém.