Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jiný rozměr ve předu jiný vzadu.
Já mám auto dovezené z Belgie, auto bylo dovezené už na 17kách, v Belgickým TP zapsány rozměry od 15 po 17.Při přihlášení v ČR klasický problém líného úředníka, proč opisovat několik alternativ, když stačí jedna.Bohužel ten kdo to přihlašoval si to nepohlídal ( klasický případ, už několikrát jsem byl u přihlášení a muselo se vysloveně o to říci, aby opsali vše co tam je )
A zde na autě mám tento štítek. STK procházím dle štítku.Zapsat jsem si to chtěl nechat, samo bez problému, vystavíme protokol a stačí dojít na Úřad a nechat zapsat, ale bohužel je to zpoplatněno 2500,- v BMW a to mě pak někdo říkal že těch 2500 je ještě bez DPH čili 3000,-

A zde na autě mám tento štítek. STK procházím dle štítku.Zapsat jsem si to chtěl nechat, samo bez problému, vystavíme protokol a stačí dojít na Úřad a nechat zapsat, ale bohužel je to zpoplatněno 2500,- v BMW a to mě pak někdo říkal že těch 2500 je ještě bez DPH čili 3000,-

hanzik píše:Chlapi tady na forů jsem párkrát četl že ve předu máte jiný rozměr gum než v zadu takže jsem to při nákupu taky nějak neřešil a do předu jsem si koupil 215/45/17 a do zadu 225/45/17 no a teď mi známí tvrdí že to není povolené dle zákona tak jak to je tedy??Můžu mít různý rozměr gum?
Cau, ja mam na stitku na dverach povolene 225/40/17 na mojej 316... E 36 r.v. 9/97. vpredu mam 215/50, vzadu 225/45, dal som do predu trochu vyssie pneu.
jednak blbe cesty, a taktiez ked to spocitas, tak ta 215/50 ma rozmerovo na vysku blizsie k 225/45 ako ta 215/45. je to len niekolko milimetrov. opticky na pohlad to nerozoznas.
johnny316 píše:hanzik píše:Chlapi tady na forů jsem párkrát četl že ve předu máte jiný rozměr gum než v zadu takže jsem to při nákupu taky nějak neřešil a do předu jsem si koupil 215/45/17 a do zadu 225/45/17 no a teď mi známí tvrdí že to není povolené dle zákona tak jak to je tedy??Můžu mít různý rozměr gum?
Cau, ja mam na stitku na dverach povolene 235/40/17 na mojej 316... E 36 r.v. 9/97. vpredu mam 215/50, vzadu 225/45, dal som do predu trochu vyssie pneu.
jednak blbe cesty, a taktiez ked to spocitas, tak ta 215/50 ma rozmerovo na vysku blizsie k 225/45 ako ta 215/45. je to len niekolko milimetrov. opticky na pohlad to nerozoznas.
-
fix píše:mě by zas zajímalo KOMU na KTERÉ stk vystavili podle štítku doklad podle kterého se to pak nechá zapsat to TP. myslím že někomu se to už takhle povedlo
cau, no podarilo se to me, bydlim v jedne prdeli na severu Moravy, potreboval sem dopsat do TP od e38 17" kola, ale na stitku mam jen 16" a 18". Jenze sem byl k*okot a dojel sem tam s tim origo stitkem, oni mi vystavili ten papir samozrejme pouze na 16" a 18" (doufal sem ze se s nema nejak dohodnu ale nejak to neslo).. S kamosem sme pak vyrobili novy stitek nachlup stejny akorat se 17" kolama a pak jsem zjistil, ze nikde jinde mi to zapsat nechcou (3 ruzne STK v brne a 1 v Karvine). A protoze u nas ve meste sem nevidel zadnou jinou cernou e38, tak tam moc nechci znova otravovat aby si nevzpomeli ze uz mi takhle zapisovali jine udaje..

my_dudesty píše:fix píše:mě by zas zajímalo KOMU na KTERÉ stk vystavili podle štítku doklad podle kterého se to pak nechá zapsat to TP. myslím že někomu se to už takhle povedlo
cau, no podarilo se to me, bydlim v jedne prdeli na severu Moravy, potreboval sem dopsat do TP od e38 17" kola, ale na stitku mam jen 16" a 18". Jenze sem byl k*okot a dojel sem tam s tim origo stitkem, oni mi vystavili ten papir samozrejme pouze na 16" a 18" (doufal sem ze se s nema nejak dohodnu ale nejak to neslo).. S kamosem sme pak vyrobili novy stitek nachlup stejny akorat se 17" kolama a pak jsem zjistil, ze nikde jinde mi to zapsat nechcou (3 ruzne STK v brne a 1 v Karvine). A protoze u nas ve meste sem nevidel zadnou jinou cernou e38, tak tam moc nechci znova otravovat aby si nevzpomeli ze uz mi takhle zapisovali jine udaje..Jinak ten papir me vysel na 90,- kc..
tak to se máš, já s origo štítkem neuspěl na STK

-
hanzik píše:Kotoul píše:Takže když mám u své E36 ve velkém TP pneu 205/60 r 15 který používám jako zimní tak na letních 225/50 r 16 můžu mít problémy i když mám velkej TP doma v šuplíku jo? Si to můžou zjistit jo?
Asi tak nějak!ALe já se rozhod to neřešitRadší ty 2500 si odložím na pokuty a budu mít pokoj
ufff.. ale zatím se tak nestalo,tak budu doufat že nestane... budu to hrát na to že ty kola byli v kufru když sem to koupil

Kotoul píše:hanzik píše:Kotoul píše:Takže když mám u své E36 ve velkém TP pneu 205/60 r 15 který používám jako zimní tak na letních 225/50 r 16 můžu mít problémy i když mám velkej TP doma v šuplíku jo? Si to můžou zjistit jo?
Asi tak nějak!ALe já se rozhod to neřešitRadší ty 2500 si odložím na pokuty a budu mít pokoj
ufff.. ale zatím se tak nestalo,tak budu doufat že nestane... budu to hrát na to že ty kola byli v kufru když sem to koupili když pochybuju že to pomůže
nevím čeho se bojíš, když origo rozměry jak zimní tak letní splňuješ