Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosim o radu ohledne koupe 316i kombi, r.v. 94 obsah 1.6

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cerberus

#1 Příspěvek od cerberus »

Prosim nekamenovat, rad bych se poradil co a jak prave proto, ze si sam neporadim a nikoho kdo by mel bmw neznam ..

Stojim pred koupi auta, kombi, cena 60 cca. Kombi je pro me nustnost, vozim 3 psy a vic jak 60-65 si nemuzu dovolit. Uz jsem objel par bazaru a rozhoduju se mezi VW golf 3 / passat a prave 316i bmw .. ktery abych pravdu rekl me velmi zaujalo a bohuzel neumim posoudit nic jineho nez vhled. Z venku auto vypada skvele, zadna koroze, jeste jsem v nem nejel, na to se chystam ..

Na jednu stranu potrebuju auto, co bude jezdit a nebudu muset do nej sypat dalsi a dalsi penize, na druhou stranu bych si s BMW chtel tak trochu splnit sen, kterej si asi pozdejc nesplnim, me se proste tenhle starej kousek libi :)

Takze bych rad vedel, na co si laik muze dat pozor a ceho si muze vsimnout a nebo jestli se na to mam vykaslat a kouknout se radsi po necem uplne jinym ..

Diky

PS: najedu tak 10 rocne, pocitam se spotrebou tak 8-9l/100km
Helldiver

#2 Příspěvek od Helldiver »

Spotrebu si dal pekne realisticku, mimo mesta sa pri pokojnej jazde mozes dostat aj na vyrazne menej, v meste viac. Inac E36 su zo starsich BMW by som povedal asi najmenej problemove a najlacnejsie sa daju dat dokopy ked sa na nich nieco posere... Akurat mi nesedi rv, pokial viem tak kombicka sa robili od 95...
Helldiver

#3 Příspěvek od Helldiver »

Alebo som uplne mimo a ty hovoris o E30 combi, tie sa robili do 94 :)
Kugy

#4 Příspěvek od Kugy »

Spotřebu si trefil přesně,1.6 je mrdka nejede,ale i tak skvělej pocit za volantem oproti většině aut máš pocit,že je v interiéru všechno pro tebe,jinak když saháš po combiku okolo 60-70 tak myslim,že je to dobrá volba akorát bych zkusil sehnat alespoň 1.8.Ps:Ty motory Vw ve stejný kubatůře nepojedou o nic líp spíš hůř bych řekl.A budeš do toho strkat jak do každýho jinýho auta,pokud z toho nebudeš chtít mít pojízdnej vrak.To je vše!
cerberus

#5 Příspěvek od cerberus »

No ja v tom nechci zavodit, takze mi staci kdyz to pojede a pred tim jsem mel VW Passat r.v. 85 :) tady se tomu vsichni asi zasmejete, ale me to auto udelalo super sluzbu nalital jsem s nim 30 tisic, nez mi ho nabourali .. (

Pocitam, ze tenhle motor bude vykonejsi ..

Rad bych vedel jestli jsou naky bezny vady na ktery bych se mohl zamerit v motoru, divny zvuky a tak .. poznam tak maximalne blby loziska a to jeste ztezi :) Kam bych mel v motoru koukat treba a co je evidentne znamka, ze je neco spatne .. ? Jestli se to da popsat nejak lidsky aby to pochopil clovek, kterej nikdy auta neopravoval :)

Cetl jsem ten navod na co si dat pozor, kterej tu nekde je, ale pro me to je moc technicky, pro automechanika nebo fandu asi dobry, ale ja se v tom nehrabu, auto nechavam vzdycky opravovat nekoho .. vymenim si tak maximalne kola nebo baterku a zkontroluju tekutiny .. :)

Dik
jamesdean

#6 Příspěvek od jamesdean »

V 316 jsem se parkrat svezl a jede slusne. Jsou dva typy motoru 73/75kw a ten silnejsi ma o neco lepsi spotrebu. Motor ma retez, takze nemusis menit rozvody (to ale nevim na 100pro). Zkontroluj podvozek pri jizde zda neco netluce, zkus plnej rejd atd. Sjel bych se ve vice 316kach, aby jsi nekoupil nakou odhonenou.
Aris

#7 Příspěvek od Aris »

Ja osobne bych do touringu nesel, ale to je vec nazoru a hlavne, kdyz mas ty tri psi, tak neco vetsiho potrebujes. Myslim, ze ti ta 316 urcite stacit bude. Mel jsem 318i v sedanu a az na tu spotrebu v poho. Jesti mas ale zkusenosti s pasikem, tak byt tebou bych nemenil. Da se za ty prasule urcite neco sehnat. Ted jsem za to privezl TDI, takze pro tebe, kdyz se nikam nezenes uplna idealka.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pazdi »

jamesdean píše:V 316 jsem se parkrat svezl a jede slusne. Jsou dva typy motoru 73/75kw a ten silnejsi ma o neco lepsi spotrebu. Motor ma retez, takze nemusis menit rozvody (to ale nevim na 100pro). Zkontroluj podvozek pri jizde zda neco netluce, zkus plnej rejd atd. Sjel bych se ve vice 316kach, aby jsi nekoupil nakou odhonenou.

přesně tak jdi do M43 je tam už řetěz, spotřeba je taky na tom líp...sem tam se tu vidí, že někdo chce M40 měnit za M43 takže určitě nic nezkazíš novějším typem

Aris píše:Ja osobne bych do touringu nesel, ale to je vec nazoru a hlavne, kdyz mas ty tri psi, tak neco vetsiho potrebujes....

mno....když kombik potřebuje, tak asi ví proč....to, že Ty bys do něj nešel je relativní, je tu spousta lidí, co ho maj a sou spokojeni - Zave, Řízek, Bergos, xSafa...

jinak k topicu: určitě 1.6 není žádnej silnej zázrak, ale jak píšeš, nepotřebuješ závodit bo takhle, takže na pojíždění sem a tam Ti to bude myslím stačit (možná bych ale pokukoval po 1.8 - 1.6 jsem měl kdysi kombik sice jiné značky, ale vyjet s tím naložený kopec...no to dalo fušku:) )
100RM

#9 Příspěvek od 100RM »

Kazdopadne si na zaciatok mrkni tento topic, najdes tam dobre rady ;-)

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=13548
7er. True definition of luxury. Yours.
cerberus

#10 Příspěvek od cerberus »

Diky za rady, ten clanek je fajn, ale ne zrovna pro laika :)

V sobotu se asi rozhodne .. blby je ze mam pocit, ze i kdyz tusim, ze nedelam dobre, ze to asi zkusim, nejak me bmw asi dostalo .. :) Navic golfa ani passika za 60-65 asi nedostanu ..

Budu se jen modlit, abych v tom nenechal moc penez .. snad budu mit kliku ..
machane

#11 Příspěvek od machane »

Když jsem kupoval bmw za nic na světě sem nechtěl touringa. Nakonec mě ukecal stav tohodle auta a hele už ho mam a nemužu řict ani pul slova vleze se do toho snad uplně vše. Mam 1.8 tds takže jak by jiní řekli slabá plečka ale ono to opravdu bohatě stačí pokud nejsi nějaký závodník.
Být tebou beru ho snad nechytíš nějakou hujdu.
Odpovědět