Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E36 x AUDI A4
Ahoj, Umažuju o koupi 1. auta na konci léta a mám 2 hlavní kandidáty: BMW E36 m43 (316i nebo 318i, je mi to celkem jedno) a Audi A4 B5 1,6. Oboje r.v. 1995. Zajímalo by mě jak jsou na tom tyto 2 vozy ve srovnání lporuchovosti/provozních nákladů? Máte někdo zkušenost? Audi club je dost nepřehledný, tak píšu sem. Už jsem teda na forum dával příspěvek, ohledně zkušenosí s m43 a dozvěděl jsem se pár zajímavých věcí, takže děkuju. Ale máte někdo zkušenost s A4? Jen prosím objektivní názory, názor ber BMW, protože je to BMW je o ničem:-) Mě se oba tyto 2 vozy velmi líbí, ceny jsou podobné. Bydlím v Praze, takže u té Audi nevím, jak na tom bude hliníková přední náprava...nechtěl ybch ji každý rok měnit.
Takže pokud máte zkušenost buď přímo s autem nebo z doslechu nebo i třeba jen názor a radu, tak se prosím podělte, budu rád.
P.S. jsem student(pokud dám maturitu tak student VŠ), takže nějak hodně peněz do auta rvát nemůžu, spíš to chci jen na občasné pohodlné ježdění a jako radost.
Takže pokud máte zkušenost buď přímo s autem nebo z doslechu nebo i třeba jen názor a radu, tak se prosím podělte, budu rád.
P.S. jsem student(pokud dám maturitu tak student VŠ), takže nějak hodně peněz do auta rvát nemůžu, spíš to chci jen na občasné pohodlné ježdění a jako radost.
Konkrétně s Audi moc zkušeností nemám, ale měl by sis ujasnit, co od auta očekáváš, protože konkrétně mezi A4 a E36 je opravdu velký rozdíl. Audi je koncepčně spíše komfortní auto s předním náhonem (to je důležité) a důrazem na zpracování interiéru s poměrně konvenční koncernovou technikou (motory, podvozkové skupiny,...). Bude to relativně spolehlivé auto (ikdyž u ojetiny to je ruská ruleta) a ani díly z druhovýroby by tě nemusely zrujnovat (ikdyž budou zřejmě o něco málo dražší, než druhovýroba BMW). A4 bude taky nejspíš dražší, protože se Audiny na českém trhu těší velké oblibě (a ženské letí na 4 kruhy jako slepice po flusu).
U BMW budu konkrétnější...to auto je založeno na koncepci s rozložením hmotnosti 50/50, podvozkem se sportovní charakteristikou a především pohonem zadní nápravy, která posouvá svezení v BMW do úplně jiného levelu, než je to u konzervativní konkurence. Audi bude nejspíš komfortnější, ale při ostřejší jízdě se pohrne čumákem ven ze zatáčky právě v místech, kde BMW při ubrání plynu utáhne stopu, nebo přidáním plynu odsadí zadek (ikdyž 316i nevím, nevím), v duchu sloganu RADOST Z JÍZDY si tím pádem s BMW užiješ daleko více srandy (nebo jako začátečník budeš častým zákazníkem klempířů).
Já jsem opravdu šťastným majitelem 15 let staré E36 necelý rok a musím říct, že se na svezení těším každý den...auto je spolehlivé, hýčká mě příjemným interiérem (natočená palubka je vážně boží), nikde nic i přes to stáří nevrže a jede vážně fantasticky. Navíc mě hodně příjemně překvapily ceny náhradních dílů (např. ve srovnání s už tolik profláklou Koktávkou za hubičku) a taky celá tadle komunita majitelů, kteří ti určitě potvrdí, že BMW je opravdu nemoc a svým způsobem i životní styl. Další auto už má většinou ve znaku taky vrtuli. Tohle je podle mě u Audinářů spíše výjimka.
Je to můj názor, vezmi si z něj co chceš, přesto ti držím palce, ať dobře vybereš...
U BMW budu konkrétnější...to auto je založeno na koncepci s rozložením hmotnosti 50/50, podvozkem se sportovní charakteristikou a především pohonem zadní nápravy, která posouvá svezení v BMW do úplně jiného levelu, než je to u konzervativní konkurence. Audi bude nejspíš komfortnější, ale při ostřejší jízdě se pohrne čumákem ven ze zatáčky právě v místech, kde BMW při ubrání plynu utáhne stopu, nebo přidáním plynu odsadí zadek (ikdyž 316i nevím, nevím), v duchu sloganu RADOST Z JÍZDY si tím pádem s BMW užiješ daleko více srandy (nebo jako začátečník budeš častým zákazníkem klempířů).
Já jsem opravdu šťastným majitelem 15 let staré E36 necelý rok a musím říct, že se na svezení těším každý den...auto je spolehlivé, hýčká mě příjemným interiérem (natočená palubka je vážně boží), nikde nic i přes to stáří nevrže a jede vážně fantasticky. Navíc mě hodně příjemně překvapily ceny náhradních dílů (např. ve srovnání s už tolik profláklou Koktávkou za hubičku) a taky celá tadle komunita majitelů, kteří ti určitě potvrdí, že BMW je opravdu nemoc a svým způsobem i životní styl. Další auto už má většinou ve znaku taky vrtuli. Tohle je podle mě u Audinářů spíše výjimka.
Je to můj názor, vezmi si z něj co chceš, přesto ti držím palce, ať dobře vybereš...

-
- Kontaktovat uživatele:
BMW taky trochu trpí na přední nápravu,zvlášť s těžkým šestiválcem.
Po koupi auta jsem zjistil,že mi předek auta ,,šmajdá,, jako prase. Ale výměna silenbloků předních ramen vše vyřešila a oprava i s prácí přišla na necelé 2000,-. Když vyměníš celá ramena vyjde to cca na 6000,-.
A podvozek u BMW je prostě fantastický.Nemám jiných slov.
Po koupi auta jsem zjistil,že mi předek auta ,,šmajdá,, jako prase. Ale výměna silenbloků předních ramen vše vyřešila a oprava i s prácí přišla na necelé 2000,-. Když vyměníš celá ramena vyjde to cca na 6000,-.
A podvozek u BMW je prostě fantastický.Nemám jiných slov.
pokud nemas penize jako student, nekupuj ani jedno, ale kup felicii. ja mam E36,neni to nejnovejsi auto, a pokud ho nekoupis v super stavu tak to neutahnes, to same s tou audinou, tam to bude jeste drazsi...makam, a vetsina penez jde do auta, a to ne do zadneho vylepsovani ale hlavne do bezne udrzby ktere 14 let stare auto proste vyzaduje
ale kdyz uz do toho chces spadnout tak v tve zvolene objemove kategorii nema BMW moc vyznam, pro me je to o vykonu,zvuku,pohodli,vzhledu a ty vrtuli na kapote
v 1,6 bych si vzal tu A4

ale kdyz uz do toho chces spadnout tak v tve zvolene objemove kategorii nema BMW moc vyznam, pro me je to o vykonu,zvuku,pohodli,vzhledu a ty vrtuli na kapote

Helldiver píše:Ja vam do toho nechcem moc kecat ale na 13 rocne auto (samozrejme sa najdu vynimky, ale E36 ani A4 1. gen k nim asi nepatria) moc pipky nepoletia, aspon tam kde byvam moc nie... Takze toto by som uplne vylucil a kupoval by som si auto cisto podla seba, ja by som bral asi E36tku ISo alebo R6tku...
Pipky tomu houby rozumí, "když je to kulaťoučké, má to pěknou barvičku a je to Audinka - božíčku to muselo stát hodně penízků", tak si chčijou po kitách i dneska...
A letí i na E36, když to není mrdka (auto, ne ženská) a je to trochu vpucu...

me teda pipky nejvic letely na stary favo, protoze sem mel v kufru dycky basu piv
(no a mozna sem este k tomu byl mladej krasnej a plnej idealu
)
petky se mi zda ze se ty mlady trochu bojej a ty starsi sou mrchy a poznaj ze to uplne nejnovejsi auto uz neni
... ale na to hazim bobek, v aute jezdim ja 

petky se mi zda ze se ty mlady trochu bojej a ty starsi sou mrchy a poznaj ze to uplne nejnovejsi auto uz neni

calif píše:nevim co tady ma co delat debata o tom na kterou karu leti zensky, a podle me je to nesmysl, holku co na me pujde jen proto ze mam fajn auto bych nakopl hned do jeji krasny kulaty prdele....
No to asi každý rozumný člověk...já to zmínil mezi řečí v tom prvním příspěvku a nějak se to chytlo, tak proč to neprobrat...o nic nejde, každý si nakonec vybere auto podle toho, jak mu vyhovuje, ne podle toho, jak v tom bude vypadat...