Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 m50 2.0 chrastící vanos

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bartec

#1 Příspěvek od Bartec »

Ahoj,jsem tady novej a potřeboval bych radu.Chrastí mi Vanos okolo 1500otáček nejvíc,pak to trošku stichne,ale je to tam stejně slyšet.Zaslech sem že se dá vyřadit s funkce a nastavit vačka tak aby to jelo líp,jenže ten kluk co mi to slíbil,nakonec taky neví,tak bych potřeboval vědět jestli to jde.
Ještě jsem se dozvěděl že se mezi vanos a vačku dá dát nějaká podložka,ale zatim sem to moc nezkoumal.Dík za radu
tupaccz

#2 Příspěvek od tupaccz »

už to tu bylo xkrat vanos je časovaní ventilu který se spouští pri cca 2000ot/min takže pri 1500ot/min je neaktivní a nechapu jaky zvuk muže vanos vubec vydávat to ti spiše chraptí výfuk:-D
bavorak

#3 Příspěvek od bavorak »

Nebo vytahaný řetěz??
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

vanos ti chrasti bud furt nebo vubec, kdyz chrasti vanos, tak to skoro chrasti jak kdyz mas v tom aute diesel, rachta to to hrozne, ale je mozny ze ti to dela i rozvodovej retez no, nebo mozna i stary vadny hydrostely, ktery se jednou spatne namazaly a od ty doby sou v haji
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Bartec

#5 Příspěvek od Bartec »

Mě říkal kluk že se dá mezi Vanos a vačku dát nějaká podložka a je klid.
Je to určitě Vanos.
Bartec

#6 Příspěvek od Bartec »

Mě jde jen o to jestli s tím máte někdo zkušenost.Bud s tou podložkou,nebo s tím vyřazením z funkce a nastavení tý sací vačky.
Dík moc
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Bartec píše:Mě říkal kluk že se dá mezi Vanos a vačku dát nějaká podložka a je klid.
Je to určitě Vanos.

A jak jsi k tomu došel? 8O To ti taky říkal kluk? :roll:
Bartec

#8 Příspěvek od Bartec »

Chceš bejt vtipnej?Jestli nevíš o co jde,tak vůbec nechápu proč reaguješ.říkal mi to kamarad z bmw.Zaregistroval sem se sem jen aby mi nekdo poradil,ale myslíte si že nepoznám třeba když chrastí výfuk a takoví bláboly.Jsem automechanik a o auta se celkem zajímám,to je divný co?! :evil: Jenže jsem se s tímdle motorem setkal poprvé.
Takže pro další takoví vtipálky vyser te se na to!!!!!!
Byl bych moc rád když mi někdo jen poradí děkuju
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od honzibmw »

xSAFA píše:
Bartec píše:Mě říkal kluk že se dá mezi Vanos a vačku dát nějaká podložka a je klid.
Je to určitě Vanos.

A jak jsi k tomu došel? 8O To ti taky říkal kluk? :roll:

kamarad mel pravdu opravdu chrasti ve vanosu jen vymezovaci podlozka.od roku 95 uz delali tu vlozku jinou a ta vydrzi take jsem ji menil.ale o vyrazeni vanosu nevim co a jak.ta podlozka spise ale klepe nebo jako pocinkava.je to zajimavy zvuk
Odpovědět