Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 a konfort jizdy - Vase osobni zkusenosti
po koupi vymenis 2-4 ramena tak po 3tis kus, k tomu tlumice s vrchnim ulozenim za 12, nejspis predni brzdy tak 5-7tis, tahla rizeni, geometrii a pak to bude opravdu jak ma bejt (suma teda kolem 20-30tis)... teda pokud nekoupis Bawo drazsi o tisíc euro se serviskou a dolozenym servisem... vetsina lidi tech 20-30tis do auta neda a pak jezdi s jebkama, kde pernamentne odchazi dily z duvodu spatnych ostatnich dilu...
“Ability is what you're capable of doing.”
Hanz píše:po koupi vymenis 2-4 ramena tak po 3tis kus, k tomu tlumice s vrchnim ulozenim za 12, nejspis predni brzdy tak 5-7tis, tahla rizeni, geometrii a pak to bude opravdu jak ma bejt (suma teda kolem 20-30tis)... teda pokud nekoupis Bawo drazsi o tisíc euro se serviskou a dolozenym servisem... vetsina lidi tech 20-30tis do auta neda a pak jezdi s jebkama, kde pernamentne odchazi dily z duvodu spatnych ostatnich dilu...
Takze kdyz koupim za 10 tis ojro auto tak obecne
mam pocitat jeste tak 30 jako investici

Byva to vetsinou tak, ze je dobre ty dily vymenit

Nehodlam to nijak brutalne zatezovat jediny blbnuti
bude tak max na srazu na letisti sprintik

slick píše:RuDoSh píše:slick píše:Tohle by meli snad byt origo kola,
http://katalog-automobilu.cz/img/bmw-5-e39-520d-4.jpg
vypada to celkem hezky. Jakej je to podle tebe rozmer, 16''
tohle jsou origo 16" a co vim, tak se davali jen na e39.... me se moc libiZkousnul bych je i na leto.... ale raci na zimu a na leto 17"
Taky se me libej, ja osobne preferuji puvodni vzhled a vystrelky typu
faceliftovy lampy na predfaceliftovym aute se me nelibej.Jeste jste mi nikdo rekl nic k te choulostivosti hlinikovyho podvozku,
copak na to nema nikdo zadnej nazor
Diky
ono hlavně záleží jak ten facelift vytvoříš...když ho uděláš komplet je to paráda ale když jen světla tak to není uplně ono...já jsem ho udělal komplet a hlavně original a myslím si že to o 100% pomohlo tomu autu,nikdo to ani nepozná na venek že jeto už 10 let starý... akorát pohoná jednotka pod kapotou mě prozrazuje...

ono hlavně záleží jak ten facelift vytvoříš...když ho uděláš komplet je to paráda ale když jen světla tak to není uplně ono...já jsem ho udělal komplet a hlavně original a myslím si že to o 100% pomohlo tomu autu,nikdo to ani nepozná na venek že jeto už 10 let starý... akorát pohoná jednotka pod kapotou mě prozrazuje...
Hmm tak to je taky moznost i kdyz i to neni koser.
Kazdopadne na komplet facelift kyvam uznale hlavou za odvedenou praci.
No ten motor to je jasny. Hele a jinak dojmy z 2.5 tds

Ja se toho motoru celkem bojim asi bych to nekoupil,
vim ze kdyz mas stesti na dobrej kus tak je to dobrej motor,
ale strasne zalezi na tom kdo to mel pred tebou a jak se k tomu
choval.
slick píše:ono hlavně záleží jak ten facelift vytvoříš...když ho uděláš komplet je to paráda ale když jen světla tak to není uplně ono...já jsem ho udělal komplet a hlavně original a myslím si že to o 100% pomohlo tomu autu,nikdo to ani nepozná na venek že jeto už 10 let starý... akorát pohoná jednotka pod kapotou mě prozrazuje...
Hmm tak to je taky moznost i kdyz i to neni koser.
Kazdopadne na komplet facelift kyvam uznale hlavou za odvedenou praci.
No ten motor to je jasny. Hele a jinak dojmy z 2.5 tds
Ja se toho motoru celkem bojim asi bych to nekoupil,
vim ze kdyz mas stesti na dobrej kus tak je to dobrej motor,
ale strasne zalezi na tom kdo to mel pred tebou a jak se k tomu
choval.
hele dojmy.... je to komůrka,co ti budu povídat...myslím si že na normální ježdění to stačí....má to svoje muchy které už každej zná takže už ví co na tom sere...ale celkově to zas tak hrozně nejede,mě to stačí ....je pravda že až dojde k prodeji auta tak bude v příštím autě asi benzinovej motor...
Pavel píše:jo a ještě jsem zapomněl že ty ´18 to mu pár kW vzaly ... na 16 ctkách je to pila![]()
No ja jsem si rekl, ze kdyz E39 tak urcite facelift,
narozdil od Shade Werke neni u BMW facelift
jenom o vymene optiky prednich/zadnich svitilen
a zmene tvaru mlhovek,
ale take o dochytani technickych veci typu tuhost
karoserie atd.
Doufam, ze budu mit stesti, rad bych privez nejakou E39
ve slusnem stavu s tim, ze jak uz tady zaznelo vymenim
vsechny 4 ramena, k tomu tlumice s vrchnim ulozenim,
predni brzdy , tahla rizeni, a necham udelat geometrii.
Koukam i ve zdejsich vodach, ale obavam se ze auto ve
stejnem nerkuli primo horsim stavu me v cechach vyjde
draz nez dovoz z Reichu.
Jsem zvedavej kolik si za to kde reknou a jestli se do tech
30 tacu vejdu.

Napada me bych ale to bude asi zatracene draha zalezitost

slick píše:Pavel píše:jo a ještě jsem zapomněl že ty ´18 to mu pár kW vzaly ... na 16 ctkách je to pila![]()
No ja jsem si rekl, ze kdyz E39 tak urcite facelift,
narozdil od Shade Werke neni u BMW facelift
jenom o vymene optiky prednich/zadnich svitilen
a zmene tvaru mlhovek,
ale take o dochytani technickych veci typu tuhost
karoserie atd.
Doufam, ze budu mit stesti, rad bych privez nejakou E39
ve slusnem stavu s tim, ze jak uz tady zaznelo vymenim
vsechny 4 ramena, k tomu tlumice s vrchnim ulozenim,
predni brzdy , tahla rizeni, a necham udelat geometrii.
Koukam i ve zdejsich vodach, ale obavam se ze auto ve
stejnem nerkuli primo horsim stavu me v cechach vyjde
draz nez dovoz z Reichu.
Jsem zvedavej kolik si za to kde reknou a jestli se do tech
30 tacu vejdu.Nevite nahodou kde je nejaky rozumny servis
Napada me BYCHL ale to bude asi zatracene draha zalezitost
-
Jezdím jen na 16kách(zatím) a příští léto zkusím 17ky,větší nechci.Jinak komfort cestování-super,žádnej strach z těch oprav neměj,když nevemeš nějakou m*dku olítanou tak se ničeho bát nemusíš,chce to dobře otestovat před koupí,radši strávit hodiny zkoušením a prohlížením než pak někde fňukat v servisu.Přeju dobrej výběr. 

Nemusíš měnit celý ramena,kdzž jsou dobrý čepy,tak se dají vyměnit jen ty silentbloky v těch kostech a je to podstatně levnější.Mě stál předek 2500,- a zadek 2000,- ,bez práce,pouze materiál.Měnil jsem to sám,ale je to pakárna,protože ty starý jdou špatně ven.Jinak jízdní vlastnosti to má dobrý,akorát se dost naklání do zatáček,ale mám 520i a ta má podvozek dost měkej,takže žádnej závodák,ale na komfort jízdy si nemůžu stěžovat.Tak asi tak no. 

Srandik32 píše:Jezdím jen na 16kách(zatím) a příští léto zkusím 17ky,větší nechci.Jinak komfort cestování-super,žádnej strach z těch oprav neměj,když nevemeš nějakou m*dku olítanou tak se ničeho bát nemusíš,chce to dobře otestovat před koupí,radši strávit hodiny zkoušením a prohlížením než pak někde fňukat v servisu.Přeju dobrej výběr.
Jo no tak to pak jo.

Diky, urcite budu stesti potrebovat

Michall píše:Nemusíš měnit celý ramena,kdzž jsou dobrý čepy,tak se dají vyměnit jen ty silentbloky v těch kostech a je to podstatně levnější.Mě stál předek 2500,- a zadek 2000,- ,bez práce,pouze materiál.Měnil jsem to sám,ale je to pakárna,protože ty starý jdou špatně ven.Jinak jízdní vlastnosti to má dobrý,akorát se dost naklání do zatáček,ale mám 520i a ta má podvozek dost měkej,takže žádnej závodák,ale na komfort jízdy si nemůžu stěžovat.Tak asi tak no.
No ja chci prave 520d, je to sice 4hrnek, ale me hrubsi zvuk nesere,
me jde hlavne o pohodlny cestovani s rozumnuo spotrebou.
Beztak hodne casto jezdim pana klobouka.

eric píše:to Slick:Hele,ještě ses ani nepochlubil,s jakou motorizací to chceš koupit?No snad jsem to nepřehlídnul
No tedak jsem to tak trochu prehodnocoval

Puvodnoi zamer byl E39 sedan 520d, 4 hrnky, ropa,
ale rikal jsem si ze by nebylo od veci trebas
5302, 530i LPG
Vcera jsem tak brousil po autoscaut24.de a narazil jsem na pat 7er,
takze 730i LPG, 740i LPG byt bylo uplne max luxus

-
- Kontaktovat uživatele:
slick píše:eric píše:to Slick:Hele,ještě ses ani nepochlubil,s jakou motorizací to chceš koupit?No snad jsem to nepřehlídnul
No tedak jsem to tak trochu prehodnocoval
Puvodnoi zamer byl E39 sedan 520d, 4 hrnky, ropa,
ale rikal jsem si ze by nebylo od veci trebas
5302, 530i LPG
Vcera jsem tak brousil po autoscaut24.de a narazil jsem na pat 7er,
takze 730i LPG, 740i LPG byt bylo uplne max luxus
Pokud uvažuješ o benzínu v LPG,tak si rovnou kup 540i,to je prostě masakr 8 vál se spotřebou benzínové 1.6,myslím díky tomu LPG-čku samozřejmě,btw. je tady na prodej jedna fakt pěkná viz. auta prodej.Jinak když ropa,tak 530D,520d je slaboučká.