Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nejnižší a nejvyšší spotřeba na 100km...
-
- Kontaktovat uživatele:
Leveler píše:Nevíc mě sere to, že každej ze 4litrem má nišší spotřebu než já s 1,8smou![]()
![]()
Tak nebreč,já ti trochu zvednu náladu,rekord mám na trase Plzeň-Praha za 9,6l,ale jízda furt 130km/h,jinak průměr mám mezi 13,5-14,5l a max. 21l.Když jsem jel trochu kotlík.Btw. rozdíl mezi zimákama 16-tkama a letňákama 19-tkama na spotřebě mám cca 1,5l na 100km.Loni při cestě do Chorvatska byla spotřeba 11,2l

Včera s 540i Brno-Havířov-Brno za 10,2 l. Po dálnici 140-150km/h, dvojí bloudění po Havířově (na tom severu je to pro mě bez navigace pořád nějaké začarované), zpět jízda v průtrži - v krásných vyjetých kolejích připomínajících rybníky. To je moje nejnižší spotřeba. Nejvyšší 20 l/100 při sport jízdě. Dlouhodobý průměr 11,2.
-
- Kontaktovat uživatele:
eric píše:angel_1 píše:Vsechny bawa zerou 10, me tedy aspon jo, at jedu s 2.8mou, 2,5lou a nebo ISem vzdy jsem mela prumer kolem 10, nevim 9.8 - 10.2 cca, proste vsechny zerou 10, kdyz tedy nejezdis jak brzdy
Zapomněla si na naše bratry s " kadle kadle",ty mají naopak max. kolem 10l nafty
Náhodou i s "kadle kadle" se dá jezdit za víc, jak 10l nafty

Leveler píše:Je to mazec..Se mě dycky líbí jak každej říká, že BMW žere jak prase a nakonec ty jejich feliny budou žrát ještě víc nebo stejně a maj desetinovej výkon![]()
![]()
To můžu potvrdit, mám teď nové služební auto (jak jinak než koncernové) s motorem 1,6i 16V, 77 kW a průměr mám 8,0 l/100km, což se mně zdá nehorázné a to se fakt snažím. Má to zatím najeto jen 800km, tak to asi ještě půjde trochu dolů, ale ...

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám BMW 530D Touring 135kW, pneu 235 v předu a 255 vzadu.
Itálie a zpět 4 lidi, plný kufr svižně po prázdných dálnicích 6,76l/100km.(spočítáno).
BC mi ukazoval cca o půl litru menší spotřebu, tak jsem ho zkalibroval. U příští plné nádrže zjistím, jestli se mi kalibrace povedla přesně
Nejvyšší spotřeba nekonečno, když stojím na místě
Itálie a zpět 4 lidi, plný kufr svižně po prázdných dálnicích 6,76l/100km.(spočítáno).
BC mi ukazoval cca o půl litru menší spotřebu, tak jsem ho zkalibroval. U příští plné nádrže zjistím, jestli se mi kalibrace povedla přesně

Nejvyšší spotřeba nekonečno, když stojím na místě