Poradí někdo? Chci aby mi třeba ještě minutu svítily po tom, co vylezu z auta, jak to maj například nový mercedesy, zhasneš, zamčeš, odejdeš a mlhovky ještě chvíli svítí...
je to jednoduché, musíš tam mít relé a kondenzátor, zapnutím světel se nabije kondík a současně se sepne i relé, do kterého máš přivedeno 12V a kablík od parkovaček. jak zhasneš světla, tak pořád jěště zůstanou parkovačky rozsvícené,, protože relátko co je spíná, drží kondík.... kondík vyber kolem 10 000mF je to zhruba 30 sekund... jednoduchý a levný! pokud si to chceš koupit hotové: http://www.levnealarmy.cz/eshop/elektri ... -m-03.html
někde jsem viděl zapojené to přes osvícení interieru, když chcípneš motor tak se ti rozsvítí vnitřek i AE dokud nezamkneš tak svítí určitou dobu jak zamkneš pomalu začne zhasínat
Slid: vsak jo, tak to mit budu, ale jeste chci aby to po zamceni svitilo dyl, ty svetylka zhasou hned. A s tim kondikem to bude dohasinat a slabnout ne? To ja nechci. Minutu stalyho svitu a pak smitec.
ne, dokut je kondík nabitej, tak je seplé relé a EA svítí na 100procent! až se kondík vybije, rozepne relé a EA přestanou svítit...
namaluju ti to... počkej...
jak jsem posílal víše ten odkaz, tam je to relé takhle udělané, kup to, pak zapoj podle toho schématu, co jsem poslal, a bude to chodit! popřípadě, pokud budeš potřebovat větší čas, přidáš ještě paralelně kondík k tomu který tam je, podle požadovaného času...pokud není něco jasno, můžu ještě nějak poradit. stačí jen napsat.
podle toho schéma to zapojit půjde, ale jsi si vědom, toho, že ti shoří jednotka vnitřního osvětlení, protože ten pomalu ubírá napětí a tim vnitřní osvětlení slábne.... to měniče pro EA nesnesou, navíc mají nějaká startovací proud a ten tu jednotku jakoby při náběhu EA vyskratuje... nevim to na 100procent ale je to téměř jasné že to díky téhle vlasnosti odnese. jedině, že by si vypustil to slábnutí a dal tam relé, prostě budou svítit při zapnutém vnitřním osvetlení..
z hlavy nevim, jak je to tam vymyšlený, ale pokud by to bylo takhle tak to půjde:
Použij 2X usměrnovací diodu 6A
Kondenzátor podle toho, jak dlouho budeš chtít aby to svítilo. ten co tam dávám já, je tak na 30 sec.
relé použij malé,které spíná 10A
youwee píše:díííky zitra to vyzkousim zapojit. Muzu pouzit rele 15A? Mam totiz nejaky navic doma
Odpovim ti jak to je, čim větší relé budeš mít, tim větší kondenzátor budeš muset dát, protože silnější relé má silnější cívku a ta bere víc proudu a tudíš se dřív vybije kondenzátor... jinej problém tam neni
ps: fungovat to bude, pokud dodržíš, jak je to nakreslený.... a dal jsem si záležet...aby to bylo přehledný