Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Magicar

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
frank325i

#41 Příspěvek od frank325i »

docela me to dostalo ..... :lol: a co letadla ktere spotrebuji tolik benzinu???to nikoho nezajima ty nase auta to je uplne h...o mam 325i r.v.1992 a na emisich jsem prosel uplne v poho nemusel jsem nic sidit a jsem v poho
jarda

#42 Příspěvek od jarda »

frank325i píše:docela me to dostalo ..... :lol: a co letadla ktere spotrebuji tolik benzinu???to nikoho nezajima ty nase auta to je uplne h...o mam 325i r.v.1992 a na emisich jsem prosel uplne v poho nemusel jsem nic sidit a jsem v poho

Pokud vím tak to znamená že splňuješ emisní normy pro rok 92, ne aktuální. A nebavíme se o tom jestli starý auta ničí životní prostředí, ale o tom jestli je pro motor šetrnější hned vyjet nebo chvíli běžet na místě.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od MadMaxII »

Mountainbiker píše:Nooo, já teda nevím, ale... jestli k tomu takhle přistupují všichni, tak se nedivím, že zanedlouho vymřeme. :roll: V tomto duchu psaných příspěvcích si vždycky uvědomím, jak daleko jsme za vyspělou Evropou (teď mám na mysli třeba Švýcarsko). Na eklologii se vyseru, jen ať si nezničím vlastní motor. :evil: mimochodem - prachobyčejná spotřební věc - odejde, no tak holt koupím jiný ne?? Proberte se už konečně, a začněte s ekologií právě u sebe :!:
PS: nějak mi není jasné, proč bys zničil motor, když ho natočíš až po oškrábání?? :idea:

Nic ve zlym, taky mam rad prirodu a taky jsem proti tomu abysme vymreli. Ale kdyz vidis pak ty absurdity jak stat vyzaduje po vyrobcich aut nizsi emise CO2 a na druhou stranu nemotivuje podnikatele na obnovu vozoveho parku a policiste nesbiraji technicaky nakladakum i kdyz evidentne maji s emisemi problem a jednina avie vytvori spaliny CO2 jako stovky nastartovanych ale serizenych bmw tak pak se musim ptat, jestli brecis na spravnym hrobe. Stejne hloupe mi prijde kdyz Bursik je proti jadru ale ze koksove elektrarny maji Xsettisickrat vetsi emise nez gram plutonia a hlavne neni schopen navrhnout ekologictejsi reseni nez jadro tak to je tragicke uvazovani....

Myslim si ze mas samozrejme pravdu s tim ekologickem uvazovanim a ze je na nej nutno brat ohled, ale na druhou stranu svet neni dokonaly a hlavne jak tu nekdo nade mnou rekl, jsi v Cechach(cti v ceskem Klausovic Kocourkove, nekdy take nazyvanem Absurdistan).... Proste nejdriv by se mel hasit pozar od strechy baraku a ne misto toho zaslapavat par horicich stebel co chytili od baraku...

Edit by MMII: Jinak k veci, u benzinu to neni tak markantni jako u nafty ale i benzin potrebuje provozni teplotu. I benzin ma totiz studeny daleko vyssi emise nez za provozni teploty a proto je ekologictejsi par minut nechat motor ohrat na nejnizsich otackach nez vyrabet daleko vetsi objem splodin studenym motorem v otackach...
frank325i

#44 Příspěvek od frank325i »

jarda píše:
frank325i píše:docela me to dostalo ..... :lol: a co letadla ktere spotrebuji tolik benzinu???to nikoho nezajima ty nase auta to je uplne h...o mam 325i r.v.1992 a na emisich jsem prosel uplne v poho nemusel jsem nic sidit a jsem v poho

Pokud vím tak to znamená že splňuješ emisní normy pro rok 92, ne aktuální. A nebavíme se o tom jestli starý auta ničí životní prostředí, ale o tom jestli je pro motor šetrnější hned vyjet nebo chvíli běžet na místě.

jsem pro to aby se motor trochu zahral a potom teprve jel
jarda

#45 Příspěvek od jarda »

MadMaxII píše:...a proto je ekologictejsi par minut nechat motor ohrat na nejnizsich otackach nez vyrabet daleko vetsi objem splodin studenym motorem v otackach...

a jsme tam kde sme byli... proč potom BMW návod k obsluze doporučuje rovnou vyjet?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
MadMaxII
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od MadMaxII »

jarda píše:a jsme tam kde sme byli... proč potom BMW návod k obsluze doporučuje rovnou vyjet?

Zeptej se v servisu ci prodejce BMW a pak se s nami podel, pokud to ale bude o ekologii resp. BMW se honosi tim ze jeho motory jsou staveny na pouzivani jiz od nastartovani pak to neznamena ze kdyz ho nechas zahrat ze mu uz tak velkou zivotnost jeste neprodlouzis i kdyz ti budou tvrdit ze vliv to mit nebude ci naprosto zanedbatelny(mozna slo o to tou brozurou vyvracet zabehle myty)....
sominek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od sominek »

já si myslím že je lepší chvilu stát a brčet na místě než rovnou vyjet a držet to třeba několik minut v nízkých otáčkách... myslím tím rozmezí 1-1500ot
corle

#48 Příspěvek od corle »

návod jsem nečetl, ale je to jen ,,doporučení" , tak ať si každý rozhodne sám. Já si stojím za tím co jsem napsal.
Maxiczech

#49 Příspěvek od Maxiczech »

Jasná.. :) A já si budu dělat to, co mě bude vyhovovat. než nechat stát vymrzlou rodinku na chodníku, dívající se na mě, jak škrábu okna a jsem strašně ekologickej. To woni mě paní učitelky ve školce malýho nepohlídaj, až bude nemocnej, protože jeho tatínek je strašně ekologickej. :twisted:
Natočit, oškrábat okna a až bude v autě minimálně 10 stupňů, tak zavolat.. "Prdelko, děti.. vyrážíme.."
P.S: pro ekology a přírodovědce.. : přírodu mám rád, třídím odpad, záleží mi na ekologii, ale nějak mě příde, že příroda nemá ráda nás.. :idea:
king

#50 Příspěvek od king »

k tomu magicaru, mam ho taky, a jako dost velkou slabinu vidim v tom ze staci otocit 3x zapalovani a padne do nouzaku. takze pokud se dotycnej dostane do auta, dokaze otocit zapalovanim 3x . tak je alarm deaktivovanej a ma klid. to je dost blby :idea:
Dan td

#51 Příspěvek od Dan td »

king píše:k tomu magicaru, mam ho taky, a jako dost velkou slabinu vidim v tom ze staci otocit 3x zapalovani a padne do nouzaku. takze pokud se dotycnej dostane do auta, dokaze otocit zapalovanim 3x . tak je alarm deaktivovanej a ma klid. to je dost blby :idea:

Jenže to platí jen v případě, že je alarm deaktivovanej, což pokud se tam dostane násilím, tak předpokládám nebude.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
king

#52 Příspěvek od king »

Dan td píše:
king píše:k tomu magicaru, mam ho taky, a jako dost velkou slabinu vidim v tom ze staci otocit 3x zapalovani a padne do nouzaku. takze pokud se dotycnej dostane do auta, dokaze otocit zapalovanim 3x . tak je alarm deaktivovanej a ma klid. to je dost blby :idea:

Jenže to platí jen v případě, že je alarm deaktivovanej, což pokud se tam dostane násilím, tak předpokládám nebude.

no zkus si to a uvidis :wink:
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#53 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Pokud je zapojený tak jak má, tak samozřejmě do žádného nouzového režimu nepadne!!!! Musel by jsi ho deaktivovat :twisted: Začne řvát jakmile otevřeš dveře a to, že pak budeš mordovat spínačku ...... To už dřív zvedneš kapotu a odstřihneš trubku...., to můžeš udělat u každého alarmu, ale u něj Ti nebude doma skákat klíčenka :?

To už je větší pravděpodobnost, že někdo okouká kód, až budeš otvírat klepáním :wink:
Dan td

#54 Příspěvek od Dan td »

king píše:
Dan td píše:

no zkus si to a uvidis :wink:

V tom případě je blbě zapojenej/nastavenej.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
landys
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od landys »

Mám M100AS v E39 a naprostá spokojenost. Akorát s tím imobilizérem to byla pakárna, civka u spínačky je hodně vystrčená do prostoru, cívka musí skoro koukat z pod krytu.
Jinak na AUX1 mám nezávislé topení, na AUX2 dám možná na jaře větrání, nebo pootevření okýnek.
Má někdo nějaký lepší námět na AUX?
Koukám, že tento Magicar M100AS je právě i na Aukru za docela solidní peníz http://www.aukro.cz/item529637829_autoa ... 100as.html !
Už je sice pár týdnů na trhu vhodnější model http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... 70-as.html , ale stejně doporučuji ;-)
rumlor
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od rumlor »

Zdar nemáte tip na někoho kdo namontuje magicar v Brně? Nejde ani tak o cenu, ale spíš o kvalitu. Nerad bych s tím pak jezdil dvakrát do měsíce do servisu ;)
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Doktor1 »

Koupil jsem si alarm s dalkovym startem za 1000kc tak jsem zvedav. Soucasti baleni jsou 2 DO,sirena,jednotka,kabelaz,30-40A rele 4ks vc drzaku.. jsem zvedav na dosah DO...
DawletE30

#58 Příspěvek od DawletE30 »

taky jsem uvažoval o zabudovani dalkoveho startu ale po zkoukniti tohoto videa jsem si to rozmyslel,,, mluvi se o tom že pokud by to auto mělo dalkove startovani tak ho i nastartuje.
http://www.youtube.com/watch?v=jEd_xaE9 ... re=related
a tady je video co se stane když se alarm zapoji neodbornym zpusobem.
http://www.youtube.com/watch?v=jaOa4ooV ... re=related
landys
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od landys »

Nezapomeň na obchvat imobilizéru, jak jsem psal :-)
Doktor1 píše:Koupil jsem si alarm s dalkovym startem za 1000kc tak jsem zvedav. Soucasti baleni jsou 2 DO,sirena,jednotka,kabelaz,30-40A rele 4ks vc drzaku.. jsem zvedav na dosah DO...
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Doktor1 »

nemám imo :wink:
Odpovědět