Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E 46 Ci

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
cetronix

#61 Příspěvek od cetronix »

120 muzu na trojku i ja takze benziny urcite na dvojku, ale ve srovnatelnych objemech povedou diesely - v tomhle jsou doma. Ale samo ze 330i bude lepsi nez 320d, ale o tom se snad nemusime bavit, ne? :D
Infe

#62 Příspěvek od Infe »

No ale imho bude 330i lepsi i nez 330d :wink:... Jinak s dieslem to das taky, ale je otazka, jestli v tech vysokejch otackach pojede tak jako ten benzin, jinymi slovy, imho nebude u dieslu takovej rozdil mezi 80-120 na 3ku nebo na 4ku jako u benzinu :wink:...

Co mam zkusenosti ja, tak kdyz benzin vytocis tak ti to sice brutalne zere, ale proste diesla das a pokud 330d (i ta CR verze) neni nejak zavratne chipla, tak 330i ji zdrbe v jakejchkoliv rychlostech. Aspon by to tak melo byt...
Infe

#63 Příspěvek od Infe »

Jeste prikladek z praxe:

Honda prelude 2.2Vtec 185koni versus E60 530d (nevim cislo, ale urcite vetsi vykon nez ja) na dalnici:

Byl prede mnou, uhnul mu kamion co nas oba brzdil takze z 90ti km/hod rozjezd. Ja na 4ku plyn podlaha, pak za 5 a i tak mi celkem snadno ujel a to jel imho na petku celou dobu.

Ta sama situace o chvili pozdeji: Dal sem tam za dva (trosku drsny podrazeni, ale do 120ti to na 2 jede :)). Brzdil me, tak sem ho problikaval, tak uhnul do pravyho pruhu a podradil imho taky. Jeli sme +/- vedle sebe podle toho kdo jak radil az cca do 200km/hod, kdy se na me zasmal a zacal mi ujizdet, bo ta preludka ma maximalku kapanek jinde a v rychlostech nad 200 uz to neni zadna slava...

Ale vykonove slabsi benzin s mnohem mensim obsahem a 4 valec bez turba se proste pri vytaceni toho diesla drzel do dvoustovky a spis sem mu tak do 180ti trosku ujizdel a pak zacal vyhravat on. Bylo to z mirnyho kopecka a ne z 0 ale z 90ti, takze imho tam hmotnostni rozdil nehral zasadni roli. Jo co ja vim, treba nejel s plynem na podlaze a jen se bavil, ale podobnou zkusenost jsem mel i s jinyma dieslama s vetsim obsahem.

--> Vytocenej benzin by mel imho jet lip nez diesel. Az poridim 330i, otestuju :twisted:...
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Syrup »

Tocit benzinovej motor na dvojku do 120ti muze jenom naprostej idiot,nehlbo nekdo komu na tom aute absolutne nezalezi... S 330i davam na dvojku max 100, a otacky jsou v puli cervenyho pole.... Ale zas to tam mam za 6.5 sek:-)). ... Nicmene srovnavat v tomhle hondacky motory s bmw je trosku mimo.. Je znamy ze hondy se daji tocit do aleluja..
Infe

#65 Příspěvek od Infe »

Me neslo o srovnani hondackyho motoru s BMW. Spis benzinovej s dieslem. Benzinovy BMW jsem bohuzel zatim nevlastnil (hodlam to zmenit) a kdyz jsem mel pujceny, tak sem tomu rozhodne moc nedaval, bo to nebylo moje...

Na 120ti na dvojku neni imho nic zasadne spatnyho, spis to podrazeni na 2 v 90ti tomu imho nedelalo moc dobre, ale neco podobnyho jsem delal opravdu hodne vyjimecne. Zalezi na typu motoru. Nektery lamba jezdej pres 120 na jednicku :twisted:...
Tehu

#66 Příspěvek od Tehu »

Infe píše:Jeste prikladek z praxe:

Honda prelude 2.2Vtec 185koni versus E60 530d (nevim cislo, ale urcite vetsi vykon nez ja) na dalnici:

Byl prede mnou, uhnul mu kamion co nas oba brzdil takze z 90ti km/hod rozjezd. Ja na 4ku plyn podlaha, pak za 5 a i tak mi celkem snadno ujel a to jel imho na petku celou dobu.

Ta sama situace o chvili pozdeji: Dal sem tam za dva (trosku drsny podrazeni, ale do 120ti to na 2 jede :)). Brzdil me, tak sem ho problikaval, tak uhnul do pravyho pruhu a podradil imho taky. Jeli sme +/- vedle sebe podle toho kdo jak radil az cca do 200km/hod, kdy se na me zasmal a zacal mi ujizdet, bo ta preludka ma maximalku kapanek jinde a v rychlostech nad 200 uz to neni zadna slava...

Ale vykonove slabsi benzin s mnohem mensim obsahem a 4 valec bez turba se proste pri vytaceni toho diesla drzel do dvoustovky a spis sem mu tak do 180ti trosku ujizdel a pak zacal vyhravat on. Bylo to z mirnyho kopecka a ne z 0 ale z 90ti, takze imho tam hmotnostni rozdil nehral zasadni roli. Jo co ja vim, treba nejel s plynem na podlaze a jen se bavil, ale podobnou zkusenost jsem mel i s jinyma dieslama s vetsim obsahem.

--> Vytocenej benzin by mel imho jet lip nez diesel. Az poridim 330i, otestuju :twisted:...
:D :D :D akorat ze on jel za 10l a urcite zadnej shon a ty aspon za 20l a daval si mu za usi co to slo...
Infe

#67 Příspěvek od Infe »

To je jinej pribeh a nijak to nezpochybnuju. Spis bych rek, ze von jel tak za 15 v tu chvili a ja tak za 30 :wink:. Slo mi o to, ze tu nekdo rek, ze stejny objem diesel zrychluje lip nez benzin :wink:...
cetronix

#68 Příspěvek od cetronix »

http://www.youtube.com/watch?v=MBXqWdL2Wk4

sice chipgetuned, ale takhle maj srovnatelnej výkon a výsledek vidíš :wink:
Infe

#69 Příspěvek od Infe »

To uz jsem videl a neprijde mi to vypovidajici. Rikam, az poridim 330i, tak to testnu a uvidim sam. Treba mas pravdu. Hodne lidi si ty CR diesly pochvaluje, jak to jede. Ja za sebe zatim muzu rict jen to, ze 320d 100kw to na dalnici prosere proti 318i :oops:...
cetronix

#70 Příspěvek od cetronix »

já na dálnici poseru 320i 110kw a vyjde to zhruba na stejno s 320i 125kw, ale to jsem testoval na okreskách
Kubastds

#71 Příspěvek od Kubastds »

Killca píše:
Kubastds píše:jsem rozhodlej zrejme, ze 325ci mi bude stacit. Jen sehnat poradnou vybavu....a prodat svyho peugeota. Nechcete ho nekdo:)Nemuzu se toho zbavit :twisted:

325ci na trhu moc nejsou, spis bych asi volil 323ci pokud se chces vejit do povinnyho do 2,5 protoze tech je o hodne vic a i s celkem slusnou vybavou :)

Nejspis to dovezu z "Dojčlandu" tam jsou pekny sice jich neni moc, ale taky se najde. Kdyz samozrejme paden pekna 323 tak taky, ale to by musela byt peecka (jsem narocnej)....
S tim povinym se vejdu, 325 ma 2494 cm3.... A bere se 2000 - 2500 cm3 ne???
Warman

#72 Příspěvek od Warman »

cetronix píše:já na dálnici poseru 320i 110kw a vyjde to zhruba na stejno s 320i 125kw, ale to jsem testoval na okreskách

To seš teda jako dóóóst dobrej, 8O nic ve zlém, víš jistě, že to nezkoušíš na nějakou "trošku porouchanou" 32Oi respektive jestli s tebou vůbec "závodí" už jsem poslouchal hodně lidí co si tohle myslí, ale na sprintech nebo na okruhu ........ :ja_nic: Diesel je super v poměru výkon/spotřeba, ale na benzín se i přes turba, kompresory, prosazují jen velmi težko. (nemluvím o závodních spec.)
cetronix

#73 Příspěvek od cetronix »

já si to cucám z prstu! :wink: vždyť mě znáte :D
cetronix

#74 Příspěvek od cetronix »

btw. nejsem zastáncem dieselu!

Ale vím proč jsem si koupil takovou mrdku jako mám. Kvůli radosti a závodění určitě ne.. Jen kvůli nákladům a až budu velký bohatý klučina, tak si koupím benzín. Tohle myslím vážně (a upřímně :) )
Killca

#75 Příspěvek od Killca »

cetronix píše:http://www.youtube.com/watch?v=MBXqWdL2Wk4 sice chipgetuned, ale takhle maj srovnatelnej výkon a výsledek vidíš :wink:

hele matesi, ted sem si vzpomnel, pred nedavnem sem jel s kamosem s 330CD z roku asi 2006 nebo 2007 a jelo jich v tom 5 lidi a u me sme byli dva a plnej kufr hovadin na auta a jeli sme do kopce co vede od holesovic na prosek a dal na letnany (argentinska), drzel sem podlahu a furt jsem se drzel za tim typkem, trosicku poodjizdel, ale nic extra a rikal sem si ze to asi moc nedrzi a kdyz sme dojeli, tak na me vyvalil oci ze mi to nejak jede kdyz on drzel podlahu a ja furt za nim, tak nevim jestli ten disl je tak brutalni :-D ale chtel bych nekdy dat sprinta, tak dame o vikendu spolu ne?

Kubastds píše:Nejspis to dovezu z "Dojčlandu" tam jsou pekny sice jich neni moc, ale taky se najde. Kdyz samozrejme paden pekna 323 tak taky, ale to by musela byt peecka (jsem narocnej)....
podle pojistovny, ale standart je 2000 az 2500 ano, jinak s tim pocitam ze jedes do nemecka, cesky bmw bych bral jen zadarmo, ale jako podle toho kolik mas na auto penez no, do 200 tisic zadny 325 e46 nejsou, par 323 v polokuzi, jinak nic
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
cetronix

#76 Příspěvek od cetronix »

já nesprintuju :wink: a s tebou už vůbec ne! Navíc teď jsou horší trakční podmínky a ty máš špéru.. takže na tebe prdím a navíc ty pojedeš i veyrona :D
Kubastds

#77 Příspěvek od Kubastds »

Killca píše:
cetronix píše:http://www.youtube.com/watch?v=MBXqWdL2Wk4 sice chipgetuned, ale takhle maj srovnatelnej výkon a výsledek vidíš :wink:

hele matesi, ted sem si vzpomnel, pred nedavnem sem jel s kamosem s 330CD z roku asi 2006 nebo 2007 a jelo jich v tom 5 lidi a u me sme byli dva a plnej kufr hovadin na auta a jeli sme do kopce co vede od holesovic na prosek a dal na letnany (argentinska), drzel sem podlahu a furt jsem se drzel za tim typkem, trosicku poodjizdel, ale nic extra a rikal sem si ze to asi moc nedrzi a kdyz sme dojeli, tak na me vyvalil oci ze mi to nejak jede kdyz on drzel podlahu a ja furt za nim, tak nevim jestli ten disl je tak brutalni :-D ale chtel bych nekdy dat sprinta, tak dame o vikendu spolu ne?

Kubastds píše:Nejspis to dovezu z "Dojčlandu" tam jsou pekny sice jich neni moc, ale taky se najde. Kdyz samozrejme paden pekna 323 tak taky, ale to by musela byt peecka (jsem narocnej)....
podle pojistovny, ale standart je 2000 az 2500 ano, jinak s tim pocitam ze jedes do nemecka, cesky bmw bych bral jen zadarmo, ale jako podle toho kolik mas na auto penez no, do 200 tisic zadny 325 e46 nejsou, par 323 v polokuzi, jinak nic

tech 260-270 bych mohl mi, zalezi za kolik prodam auto co mam ted...
Odpovědět