Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Cabrio versus Kupé
Ahoj chlapci a děvčata od BMW,
rád bych se s Vámi poradil. Mám v plánu do konce roku zakoupit "obstarožní" BMW řady 3 (e30 bohužel na E36 nedosáhnu) ve verzi cabrio nebo kupé (jako druhé auto do rodiny, s rodinným BMW E34 525td touring, si moc srandy neužiju, ale jako rodinný vůz je perfektní).
V motorizaci mám jasno 6-ti válec 2,0 a výše (Vaše rady si také rád poslechnu).
V karosářské variantě jasno nemám. Rád bych asi cabrio, ale bojím se jízdních vlastností. Jsou oproti kupé se střechou horší? Je snížená tuhost karoserie u BMW cabrio znát?
Díky za Vaše názory a rady.
Žbrolík
PS. Pokud se Vám doma neco podobného vyskytuje, klidně dejte vědět.
rád bych se s Vámi poradil. Mám v plánu do konce roku zakoupit "obstarožní" BMW řady 3 (e30 bohužel na E36 nedosáhnu) ve verzi cabrio nebo kupé (jako druhé auto do rodiny, s rodinným BMW E34 525td touring, si moc srandy neužiju, ale jako rodinný vůz je perfektní).
V motorizaci mám jasno 6-ti válec 2,0 a výše (Vaše rady si také rád poslechnu).
V karosářské variantě jasno nemám. Rád bych asi cabrio, ale bojím se jízdních vlastností. Jsou oproti kupé se střechou horší? Je snížená tuhost karoserie u BMW cabrio znát?
Díky za Vaše názory a rady.
Žbrolík
PS. Pokud se Vám doma neco podobného vyskytuje, klidně dejte vědět.
-
Jj, na cabrio nedám dopustit. BMW to má vážně vychytané, je to jezdící kolejnice. Je asi o 130kg těžší než normální sedan a to jsou práve ty výztuhy v podlaze a kde všude a tím i nízké težiště. Sedí perfektně. Nevím jestli se do E30 dával i tzv. M-fahrwerk, to je pak třešnička na dortu. Na E36 se dá když tak dokoupit i X-rozpěra pod motor a to taky pomůže. To bych si pozjišťoval u E30. A neboj se ani "plátěné" střechy. A v létě oceníš nahoře bez:) Nakonec ale slušná E30 nebývá o tolik levnější, pokud vůbec, než E36.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já ti neporadím s karoserií, neb jsem ještě kábro neměl ... Snad trochu s motorizací....
Rozhodně nekupuj 2,0i (M20B20), nebo dokonce nějaký 4vál. Ten 2,0i žere jako 2,5i, ale jede o dost hůř, prostě kup rovnou 2,5i, 125 kw ... A nebo rovnou M30B35, občas je na prodej, motor je zapsán i v TP. Já koupil 2,0i kdysi 2 x, taky jsem si nenechal poradit, později jsem pochopil...
Prostě, když do pekla, tak na pořádnym koni ...
Rozhodně nekupuj 2,0i (M20B20), nebo dokonce nějaký 4vál. Ten 2,0i žere jako 2,5i, ale jede o dost hůř, prostě kup rovnou 2,5i, 125 kw ... A nebo rovnou M30B35, občas je na prodej, motor je zapsán i v TP. Já koupil 2,0i kdysi 2 x, taky jsem si nenechal poradit, později jsem pochopil...

Prostě, když do pekla, tak na pořádnym koni ...

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja musim jedine rict.... jdi do toho. Mam taky 34ku a s tou si litam rychle a "blbnu". Do cabria sem se rozhodl ze dne na den a musim rict, ze to byla skvela volba. Jo jasne cabrio se krouti a na nerovnostech s natahlou strechou nebo s hardtopem vrze. S tim se proste musi pocitat, ale ver ze me to naucilo jezdit tzv. "na pohodu" V lete se jet jen tak projet 60-70kou po okreskach me nikdy nebavilo vic. V tomhle aute sem proste mirumilovnej bezproblemovej ridic. A hlavne je mi jedno jakej by tam byl motor. Ja tam mam 2,5 vanos a kdyz chci tak to proste zatopi, ale proste v tomhle aute to cloveka ani tolik nelaka. Je to na kochani a uzivani si takovy vetsi volnosti (ja to malinko blizko jizde na motorce):-D
-
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, ze 2,0 staci. Ale presne jak rika kolega proc nemit 2,5ku. Je tam stejna pojistka a vykon a spotreba je nekde uplne jinde. Ja sem z 2,5kou spokojenej, ale s jidlem roste chut, pro me uz je 2,5ka dobrej motor tak akorat na takovy to sviznejsi priblizovani (na blbnuti to uz je zase jiny tema
)

-
- Kontaktovat uživatele:
to jo,ale tu 2,0 najdeš většinou v lepšim stavu a v lepší výbavě než 2,5patriot píše:for zastánci ...![]()
Kluci, nemáte oba 2,0i ???Nic proti, alei i ten 2,0i jede, to je jasné, ale já si zase říkám, když můžu mít za stejné love o 40 PS víc, proč to nevzít ???
A stejně po čase zjistíš, že i ta 2,5i je málo, že bys nejradši 3,5i ... a i klidně víc, prostě s jídlem roste chuť...

patriot píše:for zastánci ...![]()
Kluci, nemáte oba 2,0i ???Nic proti, alei i ten 2,0i jede, to je jasné, ale já si zase říkám, když můžu mít za stejné love o 40 PS víc, proč to nevzít ???
A stejně po čase zjistíš, že i ta 2,5i je málo, že bys nejradši 3,5i ... a i klidně víc, prostě s jídlem roste chuť...
Tak tak a pak i 3,5 je málo......
-
- Kontaktovat uživatele:
BALI píše:to jo,ale tu 2,0 najdeš většinou v lepšim stavu a v lepší výbavě než 2,5patriot píše:for zastánci ...![]()
Sry, ale to je nesmysl nesmyslů ....

-
Díky všem za účast na debatě. Tímto ji nechci ukončit, klidně pokračujte, jen jsem se ujistil, že "to" chci. Díky.
Jdu tedy bádat co bylo z těchto vozech za výbavu a tak. Vím akorát o http://www.e30.cz . Je toho více v německu, že.
Ahoj Žbrolík
Jdu tedy bádat co bylo z těchto vozech za výbavu a tak. Vím akorát o http://www.e30.cz . Je toho více v německu, že.
Ahoj Žbrolík