Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Cabrio versus Kupé

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
zbrolik

#1 Příspěvek od zbrolik »

Ahoj chlapci a děvčata od BMW,

rád bych se s Vámi poradil. Mám v plánu do konce roku zakoupit "obstarožní" BMW řady 3 (e30 bohužel na E36 nedosáhnu) ve verzi cabrio nebo kupé (jako druhé auto do rodiny, s rodinným BMW E34 525td touring, si moc srandy neužiju, ale jako rodinný vůz je perfektní).
V motorizaci mám jasno 6-ti válec 2,0 a výše (Vaše rady si také rád poslechnu).
V karosářské variantě jasno nemám. Rád bych asi cabrio, ale bojím se jízdních vlastností. Jsou oproti kupé se střechou horší? Je snížená tuhost karoserie u BMW cabrio znát?

Díky za Vaše názory a rady.

Žbrolík

PS. Pokud se Vám doma neco podobného vyskytuje, klidně dejte vědět.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DC Výkonná rada »

tuhost kastle je i u cabria na velmi dobré úrovni :wink:
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
BALI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BALI »

jízdní vlastnosti hodně dobrý... má to hodně nízko těžiště (výztuhy a bez střechy)... nemůžu si to vynachválit :wink: kup si 2,5 pokud si chceš užít :wink:

jo a když chceš cabro,tak nepřemejšlej a kup si ho...když si ho nekoupíš teď,tak třeba už nikdy a pak budeš akorát na sebe naštvanej :wink:
3er_Cabrio_E36

#4 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Jj, na cabrio nedám dopustit. BMW to má vážně vychytané, je to jezdící kolejnice. Je asi o 130kg těžší než normální sedan a to jsou práve ty výztuhy v podlaze a kde všude a tím i nízké težiště. Sedí perfektně. Nevím jestli se do E30 dával i tzv. M-fahrwerk, to je pak třešnička na dortu. Na E36 se dá když tak dokoupit i X-rozpěra pod motor a to taky pomůže. To bych si pozjišťoval u E30. A neboj se ani "plátěné" střechy. A v létě oceníš nahoře bez:) Nakonec ale slušná E30 nebývá o tolik levnější, pokud vůbec, než E36.
BALI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od BALI »

M technik podvozek byl i na E30 :wink:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patriot »

Já ti neporadím s karoserií, neb jsem ještě kábro neměl ... Snad trochu s motorizací....

Rozhodně nekupuj 2,0i (M20B20), nebo dokonce nějaký 4vál. Ten 2,0i žere jako 2,5i, ale jede o dost hůř, prostě kup rovnou 2,5i, 125 kw ... A nebo rovnou M30B35, občas je na prodej, motor je zapsán i v TP. Já koupil 2,0i kdysi 2 x, taky jsem si nenechal poradit, později jsem pochopil... :?

Prostě, když do pekla, tak na pořádnym koni ... 8)
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bohhy »

Ja musim jedine rict.... jdi do toho. Mam taky 34ku a s tou si litam rychle a "blbnu". Do cabria sem se rozhodl ze dne na den a musim rict, ze to byla skvela volba. Jo jasne cabrio se krouti a na nerovnostech s natahlou strechou nebo s hardtopem vrze. S tim se proste musi pocitat, ale ver ze me to naucilo jezdit tzv. "na pohodu" V lete se jet jen tak projet 60-70kou po okreskach me nikdy nebavilo vic. V tomhle aute sem proste mirumilovnej bezproblemovej ridic. A hlavne je mi jedno jakej by tam byl motor. Ja tam mam 2,5 vanos a kdyz chci tak to proste zatopi, ale proste v tomhle aute to cloveka ani tolik nelaka. Je to na kochani a uzivani si takovy vetsi volnosti (ja to malinko blizko jizde na motorce):-D
Qido
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Qido »

Bohhy má pravdu,je to o užívání si jízdy.... A nepochopíš,dokud nezkusíš...
BALI
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od BALI »

tak tak,jako Bohhy... ta 2,0 do cabra stačí a TDIčko s tim proženeš :twisted:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od patriot »

for zastánci ... :wink:

Kluci, nemáte oba 2,0i ??? :wink: Nic proti, alei i ten 2,0i jede, to je jasné, ale já si zase říkám, když můžu mít za stejné love o 40 PS víc, proč to nevzít ??? :wink: A stejně po čase zjistíš, že i ta 2,5i je málo, že bys nejradši 3,5i ... a i klidně víc, prostě s jídlem roste chuť... 8)
cetronix

#11 Příspěvek od cetronix »

no v česku je vzhledem k povoleným rychlostem moc i 1,2 HTP, není-liž pravda patriote? :D

Já bych se 2,0i nebál a tuplem ne v kábru
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Bohhy »

Je pravda, ze 2,0 staci. Ale presne jak rika kolega proc nemit 2,5ku. Je tam stejna pojistka a vykon a spotreba je nekde uplne jinde. Ja sem z 2,5kou spokojenej, ale s jidlem roste chut, pro me uz je 2,5ka dobrej motor tak akorat na takovy to sviznejsi priblizovani (na blbnuti to uz je zase jiny tema :-) )
patriot
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od patriot »

cetronix píše:no v česku je vzhledem k povoleným rychlostem moc i 1,2 HTP, není-liž pravda patriote? :D

Jj, je to tak ... Vše je jen o stavu tvého bodového konta, resp. o obsahu peněženky ... :lol:
BALI
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BALI »

patriot píše:for zastánci ... :wink:

Kluci, nemáte oba 2,0i ??? :wink: Nic proti, alei i ten 2,0i jede, to je jasné, ale já si zase říkám, když můžu mít za stejné love o 40 PS víc, proč to nevzít ??? :wink: A stejně po čase zjistíš, že i ta 2,5i je málo, že bys nejradši 3,5i ... a i klidně víc, prostě s jídlem roste chuť... 8)
to jo,ale tu 2,0 najdeš většinou v lepšim stavu a v lepší výbavě než 2,5 :wink:
BOOST

#15 Příspěvek od BOOST »

BALI píše:to jo,ale tu 2,0 najdeš většinou v lepšim stavu a v lepší výbavě než 2,5 :wink:

2.0 že bývají v lepší výbavě než 2.5, to myslíš vážně? 8O :lol:
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jandy »

Tak tak a pak i 3,5 je málo......
patriot
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od patriot »

BALI píše:

to jo,ale tu 2,0 najdeš většinou v lepšim stavu a v lepší výbavě než 2,5 :wink:

Sry, ale to je nesmysl nesmyslů .... :lol:
BALI
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od BALI »

podle mě ne...když jsem hledal cabro já,tak to tak bylo...
3er_Cabrio_E36

#19 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

No já nevím jestli 2.0 nebo 2.5 jsou na tom líp. Já si myslím, že záleží na co první majitel měl a co chtěl. No a teď záleží co člověk chce, co je na trhu k mání a v jakém stavu a jakou čemu dá prioritu. Ale hlavně že to je BMW, ne? :wink:
zbrolik

#20 Příspěvek od zbrolik »

Díky všem za účast na debatě. Tímto ji nechci ukončit, klidně pokračujte, jen jsem se ujistil, že "to" chci. Díky.

Jdu tedy bádat co bylo z těchto vozech za výbavu a tak. Vím akorát o http://www.e30.cz . Je toho více v německu, že.

Ahoj Žbrolík
Odpovědět