Čau kluci (a holky... ale nepředpokládám, že by jich tu moc bylo ) Mám takovej dotaz - chci si výhledově někdy koncem příštího roku - až bude kasa - znáte to koupit bmw. Konkrétně mám zálusk na e46 330xd a tak se chci zeptat jestli je tu někdo kdo s tím má nějaké zkušenosti. Ptz jsem slyšel ohlasy, že prý u bmw se dieslové motory poněkud kazí a že to prostě nejsou v pořádku motory. A ještě jsem se chtěl zeptat jak je to s tím náhonem 4x4 - jestli je to v pořádku u těch 3er, jestli to jede tak jak má. Bydlím totiž v horách a nemám jak se v zimně dostat domů s náhonem na zadní kola . Ptz nasadit řetězy na zadní kola mi připadadá tak trošku ... legrační ... Tak jestli by se tu našel někdo kdo by se se mnou podělil o zkušenosti pár větama jak to tedy vlastně je byl bych opravdu vděčný. Děkuju moc! Pište radši přímo mě soukromou zprávu tady na bmw klub nebo na mail : peterwinter@centrum.cz Dík moc a ať to jezdí
Já mám sice 330xi,ale ty 3litrový nafty jsou v pohodě pokud se o to někdo trošku staral.A co se týče ty 4koly tak já bydlím taky v horách takže můžu vřele doporučit.Měl jsem jen zadkolu a v zimě jsem kolikrát nemohl vyjet,ale teď bomba .Jo a ještě jsem se přesvědčil,že má lepší jízdní vlastnosti za deště.Pokud máš problém s vyhrnováním jako já/kolikrát hrnu předkem sníh a ještě k tomu do kopce / tak neváhej a kupuj.Ten výkon je tam dost velkej a chce se tomu pořád hrabat i v ty 4kole natož pak s 2kolkou.
Tehu píše:neexistujou lepsi naftove motory nez od BMW
320d je v poho a 330d jeste vetsi libovka
Svata pravda!!!!
To co si asi slysel se tykalo starejch motoru TDS, kterejm praskaly hlavy, kdyz s nima nekdo zachazel jak s traktorem, ale to uz je davno pryc a navic nebyly ve 4-kolce
dík kluci, to jsou samé pozitivní zprávy už se na toho krasavce moc těším. Jen bych chtěl ještě poprosit někoho kdo má přímo tu e46 330xd jestli tu vůbec někdo takový je, nebo jestli je tu aspoň někdo kdo zná to auto - jaby mi dal info jak je to přibližně se spotřebou a tak nějak resumé toho auta, jak se to chová, jak to jede atd. Popř. za kolik se to dá sehnat - ptz přes bazar je to asi jen krajní varianta... Dík moc draci za každých pár vět, tohle je nej server o kárách!!! Ať to jezdí
jinak snad mohu kapku poradit i ja - tata si poridil 330xd automat ale e92 tzn verzi 170kw. Nicmene dlouhodobou spotrebu ma 7,2 a to jsou vetsinou cesty se studenym motorem a sem tam to krapet i prozene, takze spotreba vic nez nadherna, kdyz ja jezdim za 6, ale slapu tomu casteji nez on. Vzhledem k tomu, ze bydli v horach, tak ozkouseny i schopnosti a muzu rict, ze tam, kde si ex A6 quattro nevedela rady, tak xdrive nema problem, ale fakt, ze je to nova verze a ma vsechnu priplatkovou elektroniku. Ja muzu za sebe jen doporucit, je to vyborne auto!
Sice mam benzin ale 4x4 mam. Co se tyce jiznich vlastnosti, auti neni tak pretacivy jak cista zadokolka, E46 jeste nema xdrive takze s nejakym extremnim prerozdelovanim hnane sily moc nepocitej, s autem v lete nezahrabes pokud jo spalis lamely v mezinapravove rozvodovce, spotreba no ja mam cca o 0,8l vic nez kdyz jsem jel se zadokolkou je to ale benzin u dieslu pocitej tak cca 0,6l, to ze mas 4x4 ti dobry zimni pneu nenahradi, dal pocitej s tim ze budes hledat pneu ktery ustoji nahon 4x4 co mam zkusenosti tak se ti udela na krajich pneu pilka ve smeru brzdeni a jelikoz nemas hnanej zadek tak pokud mas smerovy gumy tak se ta pilka jen zvetsuje, pokud nemas smerovy tak je budes co cca 3t km prehazovat L a P stranu mezi sebou, kdyz budes shanet novej podvozek tj. tlumice tak na predni se ani nechod ptat do neorigos obchodu protoze je nesezenou, pokud by jsi chtel snizit auto tak mas velice omezenej vyber, co se tyce zivotnosti tak moje auti ma najeto 200t km a s poloosama zadnej problem, podvozek standart, akorat KO zadni diferencial.
Tyo z Beefeaterova komentáře mám tak trošku smíšené pocity... každopádně děkuju. Nicméně zdá se mi, že tvůj názor je nějak zahořklý a skeptický. Trošku mě zaráží, že jsi tu napsal prakticky jen samá negativa... všichni tu ty svoje miláčky tak chválí a ty tak nějak povrchně jen o vadách... Řekni Beefetere, co je toho příčinou? Dík
Se svojim auti jsem max spokojen, chtel jsi vedet nazor tak ti jej pisu. Ze ma auti trosku veci spotrebu, ze si musis dat pozor pri vyberu pneu, to ze to neni E90 je snad jasny a srovnavat s ni to nelze, co se tyce nahradnich dilu tak sehnat podvozkove dily je horsi prave kvuli 4x4, ale jinak ja jsem spokojen. Pokud popsany problemy vyresis tak nemas prakticky problem a jen si uzivas.
ps: trosku me stve ze snizeni auti je celkem velika investice (pokud nechces jen pruziny ale celej snizenej podvozek) bud KW cca 30k nebo bilstein cca 45k, vyfuk Kelleners je uz na ceste
Jasný ten repas podvozku je dražší,protože je to trošku složitější než u dvoukoly,na jaře budu taky měnit předek jedna kompletní strana vyjde asi na 7000,- až 7500,-,ale přiznej me si,že se to nemění každej den.Jinak já jsem chtěl taky naftu,ale teď už najezdím jen asi 15000 km a kratší vzdálenosti tak jsem šel do benzínu.Nevím kolik jezdíš ty,ale radši si to taky přepočítej.S tou naftou sice ročně ušetříš,ale ty ušetřený peníze mít stejně nebudeš.Tyhle 3litrový nafty mívaj hodně najeto a stočený tacho a pak je otázka jak na tom jsou vstřiky,turbo,čerpadlo,atd co v benzínu není.Pak to někdy stojí dost peněz.Ale samozřejmě se stát nic nemusí a ty budeš max spokojenej i s naftou nebo s benzínem to je jedno je to jen od kusu co koupíš jestli si nalítneš nebo ne vkaždym případě 3litrova nafta od BMW je perfektni,ale...
samozrejme e92 je dal i nez 90 predface (pokud vim tak podvozek je uplne jinej) natoz e46. Proto jsem psal predevsim o spotrebe. Jak se pise vsude tak nafta vs. benzin je hlavne o najezdu. U nas se obema vyplati a tata si to kupoval taky jako novy vonavoucky auto, ve kterym prakticky nikdo nesedel a melo najeto 3km, u ojetiny je samozrejme riziko smejdu vyssi. Pneu sjizdi stejnou rychlosti jako ja jen me sada vyjde do 15k a jej okolo 40k (225 a 255 runflat). A s tim, ze oba kupujeme dve sady rocne je to docela ranec
Gasi? A kolik ze ti papa ta tvoje 330xi? A to je e46? ... jinak dekuju vsem moc za nazory a informace, je to pro me pomoc jak blazen... potrebuju se vybavit infem pred tim nez vyrazim nekde schrastit toho krasavce. Takze smele piste dal Ocenuju kazdy nazor. Jinak - jste si jisti, ze spotreba u 330 dieslu 4x4 je kolem 6litru?... mozna tak po dalnici. Ale tak jako ze prumerna tak kolem 8 asi ne? ... jinak a jak je to s tim benzinakem 330 se spotřebou? .. mam z toho trošku strach - moje ex 528i a tam to bylo kolem 12L. Tak mam z 330 v benzinu trosku strach...
peterwinter píše:Gasi? A kolik ze ti papa ta tvoje 330xi? A to je e46? ... jinak dekuju vsem moc za nazory a informace, je to pro me pomoc jak blazen... potrebuju se vybavit infem pred tim nez vyrazim nekde schrastit toho krasavce. Takze smele piste dal Ocenuju kazdy nazor. Jinak - jste si jisti, ze spotreba u 330 dieslu 4x4 je kolem 6litru?... mozna tak po dalnici. Ale tak jako ze prumerna tak kolem 8 asi ne? ... jinak a jak je to s tim benzinakem 330 se spotřebou? .. mam z toho trošku strach - moje ex 528i a tam to bylo kolem 12L. Tak mam z 330 v benzinu trosku strach...
Kdyby si mel pouze zadokolku a ze zkusenosti reknu tak 6,5 dalka, 7,5 mesto takze kobinovane pocitej 7l na 100km u tvy zadokolky pocitej s vyssi spotrebou tak o 0.5l...
Beru moje udaje a to jezdim svizne zadnej klobouk S 330xi pocitej 9 dalka, 11,5 mesto takze kobinovane pocitej 10l na 100km co jsem se tak bavil...
Přesně tak dlouhodobý průměr mám 10,2 a to se jezdí převážně krátké vzdálenosti do 30km jinak se dá jet i okolo 8 podle předpisů,ale taky za 15.Prostě záleží jak těžkou máš nohu.Dovolenná Itálie 8,2.Když si vemu,že jsem měl 318ku a dlouhodobou jsem měl8,7 a nulovej výkon tak těch 50 kč na 100km nic není.Jo a jedná se o 330xi e46 170kw r.v.2000.Jezdí to prostě nádherně
Dřív jsem se taky bál 3litru,že mě to sežere,ale dneska už bych pod tenhle obsah nešel.Věř mě,že to autí ti to stokrát vrátí na jízdních vlastnostech a průběhu motoru
Mám 330xd e46 a plná spokojenost, dlouhodobou mám 8,5L ted s ním jezdím jen ve městě,jinak dálky jsem měl nejmín 5.9L ,je to prostě od nohy a kde s tím jezdíš,než začala zima město 7,6L ,jak říkám spokojenost a 4x4 funguje krásně,pokud to nepoložíš na břicho,tak není problém a v kombinaci s new pneu jak to dělám vždycky já, se jen směješ ostatním nemohoucím.