Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problém u X5

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Skrtic

#1 Příspěvek od Skrtic »

u X5 r.v. 2004 se mně totálně zničila přední rozvodovka. Auto má najeto 100.100km, což se mi zdá na sakra málo. Je možné toto nějak reklamovat,buď u BMW, nebo u prodejce, kde jsem ho koupil, nebo mám prostě smůlu? Auto je teď v BMW servisu, kde ho opravují.
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

To máš asi smůlu. :(
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Skrtic píše:u X5 r.v. 2004 se mně totálně zničila přední rozvodovka. Auto má najeto 100.100km, což se mi zdá na sakra málo. Je možné toto nějak reklamovat,buď u BMW, nebo u prodejce, kde jsem ho koupil, nebo mám prostě smůlu? Auto je teď v BMW servisu, kde ho opravují.

Pokud jsi jezdil na pravidelný servisní prohlídky (inspekce) popř. svolávačky do BMW, dalo by se to zkusit na kulanci
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Skrtic

#4 Příspěvek od Skrtic »

hmm, nějak nepočítám s nějakou šancí, jen mě ale štve, že u BMW odejde takovýto díl tak brzy. Rozvodovka by snad měla vydržet aspoň o chloupek déle, ne? :-) Ale jinak jsem s autem spokojen :-)
154

#5 Příspěvek od 154 »

neni na to vyhlasena nejaka svolavaci akce - ze by ti to vymenili zdarma? Treba u range rovera 3,0d je znamo, ze predni diferaky odchazeji casto a vyrobce je zdarma meni - vzhledem k tomu ze range rover je postavenej na bazi X5, tak to treba bmw meni taky.
Beefeater-64

#6 Příspěvek od Beefeater-64 »

Na kulanci se da v BMW dohodnou kdyz je vozidlo stary tak max 3 roky a najeto max 80t km dal uz je to spis sleva :-)
gogoho

#7 Příspěvek od gogoho »

To už na záruku neuhraješ... Musí se na tý rozvodovce pravidelně měnit a kontrolovat nápln.....Co zkusit repas??
Skrtic

#8 Příspěvek od Skrtic »

gogoho píše:To už na záruku neuhraješ... Musí se na tý rozvodovce pravidelně měnit a kontrolovat nápln.....Co zkusit repas??

na repas je už pozdě, v úterý to bude opravené. No, nebyla to zas tak závratná suma, tak to nechám být. Ale jsem na BMW pěkně nasranej. BMW příště koupím už snad jen manželce :-)
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Slavisimo »

Jak se to projevovalo?
Skrtic

#10 Příspěvek od Skrtic »

Slavisimo píše:Jak se to projevovalo?
¨
No právě že nijak. Najednou mi při rozjezdu z garáže cuklo auto. Zastavil jsem a čekal až se zavřou vrata. Pak sem šlápl na plyn a nic, auto nechtělo jet. Po několika pokusech se rozjelo. Zhruba po 500-ti metrech asi při rychlosti 10-20Km/h se zasae ozvalo klepnutí a auto zastavilo. za chvíli se dalo zase rozjet. Po dalších asi 200 metrech se kousla všechna kola. Couvat ale zatím šlo. Tak jsem to tam odstavil a těch 100metrů došel do práce pěcha. Když přijela odtahovka, už sem ani nevyjel na podvál. Měl jsem strach,že je v tahu automat.Připadlo mně, jako by se tam za jízdy samo házelo P.... Naštěstí to automat nebyl. Jen se hrozím toho, co by stalo, kdyby se mi to vysralo třeba při předjíždění... Jestli by se taky kousli kola.
Skrtic

#11 Příspěvek od Skrtic »

tak přišlo další hořké zklamání. Dnes jsem si měl auto vyzvedávat ze servisu. Tak jsem si tam ráno zavolal a dozvěděl jsem se, že nová rozvodovka ještě nepřišla a že zjistí co se děje. Za pár hodin volal, že rozvodovka není v celé Evropě a že to asi chvíli potrvá... A jelikož se blíží svátky, tak to vypadá až v lednu :-( BMW se k tomu staví tak, že auto je již po garanci, takže to nehoní. A náhradní auto? Ano, X3 za 1700Kč na den... Myslím, že v tomto případě, kdy vyloženě selhal technicky díl, by měli aspoň jako kompenzaci dát to přiblblý auto. Na to náhradní auto jim za ty prachy prdím. Jsou to parchanti, ke všemu se staví zády...
Skrtic

#12 Příspěvek od Skrtic »

tak auto je naštěstí již doma. Včera jsem si pro něj jel. Špatný díl jsem si vzal i s protokolem s sebou a zkusím to řešit dál. Pak dám vědět, jak jsem dopadl.
Odpovědět