Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

IPOD do E46 + problém s mechanikou a changerem

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Forest

#1 Příspěvek od Forest »

Zdravím,
chtěl bych požádat o radu, teda spíš o více rad. Problémy se budu snažit nějak dobře pospat a rozdělím je do oddělených částí. Byl bych rád, kdyby si to mohl přečíst nějaký odborník na BMW auto hifi, popřípadě někdo, kdo něco podobného již řešil.
Veškerá technika v autě je originál z roku výroby 2004.

A) MECHANIKA: Mám problém s mechanikou u radia BMW profesional. Občas při zapnutí klíčku resp. radia, nebo vložení CD, začne mechanika hrozně rachtat, jak když mele z posledního a pak mi to zahlásí chybu a nehraje to. Pomůže tomu, když vyndám CD pak vypnu rádio, potém do něj vložím CD a pak teprve ho zapnu. Něco jako windows :-)
Nevím, co s tím je ani jak to opravit a do autorizovaného servisu se mi to dávat nechce.....

B) IPOD: Chtěl bych si do auta dát ipod. Mám origo rádio profesional, harman kardon reproduktory + tlačítko, changer a originál HF sadu. V minulém autěl jsem měl skvělé rádio alpine, které ovládalo ipod přímo z radia. To rádio ještě mám, ale nechce se mi to dávat do báwa. Nevypadá tak dobře jak origo a asi bych přišel o HF sadu i o harman kardon tlačítko včetně ovládání z volantu.
Nicméně bych chtěl poslouchat ipod i v autě. Nemáte někdo zkušenost s opravdu dobrým FM transmiterem, nebo neudělal si nějaký kutil do e46 aux vstup? Co se týká toho auxu tak to bych asi přišel i o changer že jo? Viděl jsem pár řešení pro ipod, ale není to moc pohodlné. Musí nějak dělat playlisty, ipod se napojí místo changeru a pak se to celé tváří jako changer. To mi přijde skoro horší než changer. Ještě jsem pak viděl řešení od dension, kde se zachová i ten changer, ale stojí to 300€, což je poměrně dost.
Možná by i stačilo nějaký upgrade BMW business radia na mp3 verzi, ale to nevím jak sehnat a jestli to vůbec jde :-(
Fakt nevím, jak tohle řešit.

C) CHANGER: Občas se mi taky stane, že v changeru zůstane viset CD, které nezajede do magazinu a sekne se kvůli tomu celý changer. Nevíte co to způsobuje, abych se tomu vyvaroval? Changer pak musím demontovat z auta, sundat z něj kryt a pomocí ozubených koleček manuálně zajet se seklým cd do magazínu a pak mi vyskočí magazin.
Uvažoval jsem dokonce o koupi CD changeru z e90, který umí mp3. Jenže to nevím, jestli mi tam půjde. Máte někdo v e46 changer s mp3 z e90?

Prosím kohokoli, kdo má k dané problematice co říci, ať se zde vyjádří. Nebo stačí když na toto téma upozorní jiného uživatele o kterém si je jistý, že by mi mohl pomoci.
Předem díky za pomoc.

S pozdravem Forest
E46 330D Touring FL 2004 Individual
Ex Honda Integra Type R
Ex Škoda Fabia 1.4 Mpi
Ex Škoda Rapid 135
jerry

#2 Příspěvek od jerry »

Cau,muzu ti dat informaci pouze k bodu B.Mam e91 z 2006,mel jsem tam AUX vstup,takze Ipod fungoval pres jack a nechal jsem si pred par tydny namontovat Ipod modul.Je to presne jak rikas,vyndali mi changer,ktery jsem stejne nikdy nepouzil a Ipod se ovlada pres listovani v changeru.Ze zacatku jsem z toho byl trochu zdeseny,ale po par dnech jsem si zvykl a je to v pohode,jsem rad,ze nemusim pro kazdou zmenu brat Ipod do ruky a neco na nem lovit.Funguje to tak,ze pod kazdym CD jsou nejaky informace,tj. CD 1 vsechny skladby abecedne,CD 2 vsechny alba,CD 3 interpreti atd...Uz se v tom v poho orientuju,takze jsem rad,ze jsem do toho sel,to vecny hledani na Ipodu na cestach me trochu sr**o.
Jinak kdybys mel zajem o muj changer,tak je v sekci dily prodej,necham te ho klidne vyzkouset,jestli funguje.
Forest

#3 Příspěvek od Forest »

jerry, a od jaké firmy máš to ipod řešení? Vím že jde sehnat aftermarket, který funguje stejně jako origo bmw, ale je za půlku, třeba na ebay.de. Jsi z prahy, docela rád bych viděl jak to funguje. Popis od tebe je fajn, jsem za něj rád, ale naživo je naživo :-)
Pokud si dobře pamatuju, tak na 1 jsou playlisty na 2 interpreti atd. ale jak můžu listovat v intepretech? to se mi zobrazí na display od rádia, alespoň prvních pár písmen?
Díky Forest
Ex Honda Integra Type R
Ex Škoda Fabia 1.4 Mpi
Ex Škoda Rapid 135
matrose
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matrose »

Ja mam stejny proble typu A... jako kdyz se tam neco sekne,ale dela to i kdyz tam cd neni,takove cvakani...nebo kdyz odemknu auto,tak to dela,nekdy to hned prestane,nekdy to dela i 5minut...pristi tyden davam radio k opravari,tak pak ti napisu,co byla pricina..pokud teda neco zjisti-)
Toydolls

#5 Příspěvek od Toydolls »

A) ROzebrat / vycistit / promazat - pokud se nechytne pak vymenit radio

B) BMW to dela bud pres Aux udelas sam
http://www.ge39.com/files/EBADoc11512-auxin.pdf - da se hrave udelat doma za par korun
http://www.my330i.com/mod26.php

Pak existuje jeste
DICE iPod Integration Kit for BMW
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=151481 - navod vcetne montaze a fotek

Staci jen hledat hodil sem jednoduchy dotaz na google
Jinak sem tam lze do E46 sehnat radio co zvlada MP3, ale jsou vzacne a drahe.

C) Chnager z E90 ti nepujde. Sony dela verzi changeru s MP3, ktera jde i do BMW
Forest

#6 Příspěvek od Forest »

matrose píše:Ja mam stejny proble typu A... jako kdyz se tam neco sekne,ale dela to i kdyz tam cd neni,takove cvakani...nebo kdyz odemknu auto,tak to dela,nekdy to hned prestane,nekdy to dela i 5minut...pristi tyden davam radio k opravari,tak pak ti napisu,co byla pricina..pokud teda neco zjisti-)

Díky to bys byl hodný, protože přesně co popisuješ mi to dělá. Po nastartování, po vložení CD, někdy i při přehrávání a pak to zahlásí chybu.
Ex Honda Integra Type R
Ex Škoda Fabia 1.4 Mpi
Ex Škoda Rapid 135
Forest

#7 Příspěvek od Forest »

Toydolls píše:A) ROzebrat / vycistit / promazat - pokud se nechytne pak vymenit radio

B) BMW to dela bud pres Aux udelas sam
http://www.ge39.com/files/EBADoc11512-auxin.pdf - da se hrave udelat doma za par korun
http://www.my330i.com/mod26.php

Pak existuje jeste
DICE iPod Integration Kit for BMW
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=151481 - navod vcetne montaze a fotek

Staci jen hledat hodil sem jednoduchy dotaz na google
Jinak sem tam lze do E46 sehnat radio co zvlada MP3, ale jsou vzacne a drahe.

C) Chnager z E90 ti nepujde. Sony dela verzi changeru s MP3, ktera jde i do BMW

Díky moc za informace a užitečné odkazy.

A) Pokusím se to rozebrat, snad to neskur...ím. Rádio se mi moc kupovat nechce :-(
B) asi radši než aux bych zvolil to DICE, nebo connect 2, nejlepší řešení jsem fakt viděl u toho Dension, kde zachovali i changer přes přepínač.
O těch odkazech jsem věděl, ale i tak za ně díky. Spíš jsem chtěl vědět, jestli někdo tady na fóru má s tímto řešením zkušenosti a jak to funguje v praxi.
C) pokud se rozhodnu pro to ipod řešení, tak už nebudu řešit ten changer, ten mi zatím hraje, jen občas zasekne cedlo v magazínu.

Díky Forest
Ex Honda Integra Type R
Ex Škoda Fabia 1.4 Mpi
Ex Škoda Rapid 135
jerry

#8 Příspěvek od jerry »

Forest píše:jerry, a od jaké firmy máš to ipod řešení? Vím že jde sehnat aftermarket, který funguje stejně jako origo bmw, ale je za půlku, třeba na ebay.de. Jsi z prahy, docela rád bych viděl jak to funguje. Popis od tebe je fajn, jsem za něj rád, ale naživo je naživo :-)
Pokud si dobře pamatuju, tak na 1 jsou playlisty na 2 interpreti atd. ale jak můžu listovat v intepretech? to se mi zobrazí na display od rádia, alespoň prvních pár písmen?
Díky Forest

Ten modul mam primo z bmw,delali mi to v autecu,nejak jsem nenasel nikoho jinyho,kdo by se do toho pustil.Jestli se na to chces prijet podivat,neni problem,ale jsem do 10ho ledna na horach,tak kdyztak potom.
Odpovědět