Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530d r99
Čau, chlapi zajímalo by mě jestli jste již někdo z Vás řešili problémi s motorem.. Mám na něj spadeno již dlouho ale ještě jsem se nějak nevyšponoval ke koupi (stále chybí finance), a také se obávám poruchy motoru. Již s tímto motorem zkušenosti mám od otce který má 330d 03 cca 180000km a po 2ch letech v pohodě. Já bych asi koupil auto asi z roku 98 - 99 a 530d. A otázka je: jestli benzín nebo nafta a hlavně spotřeba u té nafty je asi 7.5l u 330d a to vlastě permanentně dostává kouř takže u 530d by byla asi o litr vyšší, a u benzínu 528i by byla určitě přez 10l, takže si myslím že nafta by byla lepší???? Vyvedete mě z omylu nebo mám pravdu?
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
-
- Kontaktovat uživatele:
No je to loterie podle me s tou naftou. Turbo, vstriky dost omilane tema. Kamarad ma prave taky e46 330D 2003 a co on to ma tak zadny problem. Tak ja sem risknul e39 530D 12/98 a zatim taky ok, ale nemuzu moc kecat, najel sem s tim zatim jenom 4000 km. Jiank spotreba ve meste je kolem 10l, na dalky jezdim taky za 10 ale ja jezdim hodne svizne. Jinak kdyz se chce tan se da jet na okresce za 6,5 - vyzkouseno na 100 km trase. Bezne je to kolem 8,5, jak vjeduna dalnici tak to stoupa k tem 10ti. S malym benzinem nemam zkusenost, kdybych nemel naftu sel bych do 540 

No právě, je to loterie ale zase když narazíš na kousek se servisní knížkou,budou tam sedět kilometry....tak by to snad mohlo být v poho.
Jo a do kolika najetých km by jste doporučovali? je třeba 200 000km už moc? nebo je to ještě v klidu vím že BMW hodně vydrží když se o něj pečuje..
P.S. kolik jsi měl najeto ty na tom 530d když jsi to kupoval???
Jo a do kolika najetých km by jste doporučovali? je třeba 200 000km už moc? nebo je to ještě v klidu vím že BMW hodně vydrží když se o něj pečuje..
P.S. kolik jsi měl najeto ty na tom 530d když jsi to kupoval???
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus tady trochu pohledat. Už se to tu řešilo X-krát. Záleží taky na tom kolik najedeš. Já osobně bych to nechtěl. Moc se mi líbí zvuk tý nafty, jede to asi taky pěkně, ale sňatek z rozumu by byla určitě ta 528. Jede taky dobře a se spotřebou to jak to tu tak za ty roky sleduju nebude u ty 530d žádnej propastnej rozdíl. Prostě u toho benzínu se nemá moc co posrat. (Nechytejte mě hned za slovo
)

530d 2003 necelych 200.000 km z DE primo od majitele, serviska a peknej stav. Zatim bez problemu, dlouhodoba spotreba 7 l/100km - 7,5 l/100km. BC ukazuje 6.3l - 6.5l. Jako nejvetsi vyhodu vidim malej vykyv ve spotrebe, at jezdim po meste, okresce nebo po dalnici se spotrebou to nijak vyrazne nehyba. U benzinu by bylo znat mnohem vic. Jeste sem zapomel mam manual, co sem slysel tak ma manual asi o 1l-1,5l mensi spotrebu nez automat.