Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tempomat do E34 525tds

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
aLiMaN
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od aLiMaN »

Zdravím všechny. Chci se zeptat zkušenějších, jestli se dá bez větších obtíží (a jestli vůbec) do E34 tds v automatu dodatečně namontovat tempomat, co všechno to obnáší, co všechno k tempomatu u tohoto modelu patří a rovnou jestli ho někdo z vás nemá, že bych ho koupil :)

Díky za pomoc :wink:
brumlae34

#2 Příspěvek od brumlae34 »

Ahoj, uz dvakrat jsem to u tds resil a vzdy stacilo vymenit jen packu tempomatu.
aLiMaN
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aLiMaN »

Nerozumim :? Přece jí nemůžu vyměnit, když jí tam vůbec nemám 8O :?:
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Dieselové motory mají elektronický plyn, takže stačí něco co bude řídící jednotce dávat příkazy co má dělat - páčka tempomatu. Namontuješ a máš (leda že by se ta řídící jednotka musela taky přeprogramovat, zřejmě ne, ale nejsem si jistý)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
aLiMaN
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od aLiMaN »

Tak jasně, namontovat třeba jo, ale ne "vyměnit"...
Kdybyste tu páčku někdo měl, tak jí vezmu, ale nevím, jestli mi tam povede třeba kabeláž, nebo musí být k tomu a někam jí budu muset zapojit...
U benzínu asi bude ta páčky jiná, ne? Třeba jinej konektor, nebo tak :?:
jarda

#6 Příspěvek od jarda »

Hele teď koukám do ETK a vypadá to že E34ky mají i v dieselu normální tempomat s vlastním motorkem a řídící jednotkou, tak si to radši ověř u někoho kdo si do todělával do E34. To co jsem psal dřív platí pro E36, sorry...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

jarda píše:Hele teď koukám do ETK a vypadá to že E34ky mají i v dieselu normální tempomat s vlastním motorkem a řídící jednotkou, tak si to radši ověř u někoho kdo si do todělával do E34. To co jsem psal dřív platí pro E36, sorry...

Stačí když sežene páčku,pod volantem ji zapojíš a máš tempomat. :wink:
jarda

#8 Příspěvek od jarda »

tak jsem to konečně dohledal pořádně a na diesely stačí stoprocentně páčka (i když to tak v ETK nevypadá), ale jiná než je na benzínech:
"má totiž páčku na benzíny s 5 dráty. páčka pro tds má jen 2 a je pro něj nachystaný bílej konektor pod volantem pod palubkou"
aLiMaN
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od aLiMaN »

OK. Tak díky chlapi :wink: Teď už jen sehnat tu páčku a bude :)
Odpovědět