Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zvuk SPOJKA

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmw335

#1 Příspěvek od bmw335 »

Zdravím všechny.
chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti, nebo jestli je to normálni.
Mám 335i e92 12tis km a vždy když sešlápnu spojky přidání plynu a pouštění spojky se ozve v prostoru motoru slabe bouchnutí a to samé jakmile spojku opět sešlápnu a chci zastavit.
Není to přítlačný talíř? Jak se přitlačuje a zpět?
Potom ještě jeden problémek. Je slyšet řachtání spojky, když je auto zahřáté. Když ji sešlápnu tak to přestane. Není to nic šílenýho, z venčí to není znát, ale uvnitř je to dost slyšet změna při sešlápnutí a vyšlápnutí.
Přijde mi to divný že už po 8tis km to začlo. Spojkové ložisko?

Díky moc za odpovědi
Plechus

#2 Příspěvek od Plechus »

To řachtání mi dělá moje auto taky,dělá to spojkový ložisko, projevuje se to u mě úplně stejně jako u tebe, tzn sešlápnu a je ticho, pustim a rachtá to...
Killca

#3 Příspěvek od Killca »

bmw335 píše:Zdravím všechny.
chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti, nebo jestli je to normálni.
Mám 335i e92 12tis km a Díky moc za odpovědi

protoze mas svinu vykonnou :-) kazdej na to slape, trha to pres spojku a pak to je na repas kazdej druhej mesic :) koupit new spojkovou sadu nejlepe (sice je vadne jen lozisko mozna, ale spojka na tom mozna taky nebude nejlip), par tisic ji zajizdet a potom tomu nakladat (minimalne tomu nakladali delnici, kdyz auto vyjelo z tovarny :-)

jinak bouchnuti je nejspis hardyspojka, ale bouchalo by to vzdy pri zmene tahu, dopredu-dozadu, nebouchne ti to pri razeni spis jakoby pod tebou-az za tebou? coz by byl diferak a ten pri razeni standartne trochu tupe/dute klepne
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
bmw335

#4 Příspěvek od bmw335 »

Já na to nešlapu, jezdím normálně, žádný velký zátěže na auto, občasná akcelerace. No asi dělníci na to šlapali, protože to už řachtalo po 8tis km. BMW je na tohle fakt sračka...dělalo mi to i původní...
Už mi měnili převodovku za 90tis, naštěstí v záruce. Myslím, ale že mi spíš řeknou, že je to normální to řachtání aby si ušetřili námahu. Mikdo s ev tom podle mě nebude chtít vrtat.
prase007

#5 Příspěvek od prase007 »

jj a těsně po skončení záruky se to vysype :)
Odpovědět