Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Serviska nebo ne??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
eric
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od eric »

Martas99 píše:S tím olejem jsem to taky slyšel, a je to pěkná prasárna.Věci na které stačím si nejradši udělám sám,nebo s někým komu můžeš koukat pod ruce, ale některý lidi to prostě nezvládaj tak jdou do servisu-jakéhokoli a nechaj udelat, a bud je dobrej nebo špatnej.Problém je že u nového auta na ty servisky jezdit musíš aby jsi měl záruku,dnes u bmw 5 let, a když si představím že by mi tam nějakej debílek po škole jen naředil olej tak bych asi střílel.tydle idioti s IQ letícího hemru vůbec nedomyslí co udělaj když si někde takhle ulejou 2l oleje za 500kč.to samé platí i u dalších věcí a je to jen o lidech a o majiteli servisu jestli na to dohlídne nebo je mu to putna. většinou jsou asi spolehlivější ty menší servisy kde je majitel rád za každého zákazníka.

No přesně tak,vystihl si to naprosto,vždyť právě tohle téma je založený na tom,jestli auto se serviskou,nebo né,takže se to týká aut,který už si někdo kupuje z druhý ruky a tudíž již bez záruky a na toto téma jsem zde psal.Kdybych měl fungolvku,tak bych kvůli záruce taky jezdil do zn.servisu,přeci jen za tu záruku se to vyplatí.Ale po záruce je to už bezpředmětné,akorát solíš.A přesně jak píšeš,malej servis si hledí zákazníka daleko víc.No já jak říkám,mám kámoše,kterej je fakt dobrej,práce má až nad hlavu a hlavně je spolehlivej a člověk u toho může klidně i bejt,na tuto já jsem hroznej pacient :lol:
Kami1

#22 Příspěvek od Kami1 »

eric: :stupid:

Ostatni: :sorry: za OT, v podstate i souhlasim s tim co vulgarni eric pise o servisce atd.(mimo odpovedi na kterou sem ragoval), ale chova se jak nevychovany hovado a ty ja nemam rad
eric
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od eric »

Kami1 píše:eric: :stupid:

Ostatni: :sorry: za OT, v podstate i souhlasim s tim co vulgarni eric pise o servisce atd.(mimo odpovedi na kterou sem ragoval), ale chova se jak nevychovany hovado a ty ja nemam rad

Já jsem odpovídal "Darbugovi" jeho stylem slohu,nevím,proč ses toho tak srdnatě chytil,tebe jsem s těma "Trotlama" jen citoval,což jsem uvedl a příspěvky,co jsem napsal dříve nebyly nijak vulgární,pokud umíš dobře číst :roll: Koukám,že nemáš na adekvátní reakci dostatečnou slovní zásobu,tak se aspoň nepouštěj do slovních hříček a to,že nakonec napíšeš,že s mým příspěvkem ohledně servisek v podstatě souhlasíš dokladuje,jak zbytečná byla tvá reakce!
darkbug

#24 Příspěvek od darkbug »

eric píše:
darkbug píše:njn kdyz to auto ma servisku z nemecka, tak mas jistotu co a jak je... ne ze si koupim auto a jak debil muzu delat rozvody, oleje, brzdy atd... protoze to ma kazdy auto bez servisky vzdycky zahadne v prdeli. Navic vseobecne lidi co maj servisku poslouchaj servis, kterej vymeni co se vymenit ma, protoze lidi jsou uplny debilove a nemaj ani poneti co jsou to svicky nebo alternator... a ne nejaky setrilkove co jezdej k mechanikovy co jim super poradi co jeste dojezdej... az se to posere tak to privezte atd. presne tyhle kecy ja miluju... Samo zalezi za kolik to auto clovek kupuje. Taky miluju tu otazku jestli je auto lepsi od firmy nebo soukromnika. Firemni auto se hrozne huntuje = ale taky to spravuje firma, ktera ma urcitej rozpocet na opravu vozovyho parku a to auto netrpi nejakym duchodcem setrilem, kterymu pepik od vedle poradi at na olej najede klidne 50 tisic, ze jsou to vyhozeny penize. Pak si koupite fabii s najetejma 80K a to auto je uplne v prdeli. Nemluve ze je omlaceny jeste vic nez sluzebak, s kterym jezdi nekdo vyjezdenej a nevodre to pri kazdym parkingu.

Chlapče,tak ty seš fakt umělec myslet si,že když kupuješ auto se serviskou,tak tam máš komplet nový brzdy,oleje a další spotřebák! :roll: A pokud potřebuješ servisku na to,abys poznal,že maj kotouče hranku,nebo že jsou sjetý destičky,tak si radši nekupuj auto nikdy sám,to jsem se fakt nasmál u tvýho příspěvku :lol: :lol: :mad: Lidi,co poslouchaj jen výhradně to,co maj v servisním manuálu např. nemění olej v převodovce,protože je tam napsáno "doživotní náplň",takže pak časem akorát spláčou nad KO převodovkou(hlavně automat),olej v motoru je doporučenej měnit po myslím 15tis.km,já ho třeba měním každejch 10tis.km i s filtrama a vzducháčem,to lidi,co se řídí pouze manuálem taky dělat nebudou a rozvody na báwu se dají zkontrolovat poslechem a napnutím řetězu-vůlí a hlavně se neměněj každejch 70tis.km,jako na většině ostatních běžných aut,takže pravděpodobnost,že budou v prdeli,je daleko menší.Na to,že tady máš příspěvků jako šafránu máš docelá blbý kecy a hlavně naprosto hloupý!! Buď jseš úplnej ňouma,co dělá všechno jen podle manuálu,nebo jezdíš pouze do značkovýho servisu a myslíš si,že děláš to nejlepší a debilně opovrhuješ lidma,co něco umí a nedělaj v servisu.Ono obecně platí,že značkový servisy své zaměstnance zrovna dvakrát nepřeplácej a pokud je nějakej mechanik trochu více schopnej,tak když jen trochu může,tak se udělá radší sám pro sebe a vydělá si daleko víc peněz a je svým pánem.Tak se prober z tý diskotéky a vyndej hlavu z prdele,tady jsou ve většině fandové značky a autu dávaj víc,než je doporučeno,pokud to jen trochu jde!

jako klidne ti ukazu jakej jsem umelec :D nemam co dodat... kupuj jsi auto podle hranek na kotoucich... nezapomen se s tim taky projet jestli nejsou nehazou a ty magory v nemecku co jezdej pravidelne do autorizovanyho BMW posli do bohnic :D urcite je kazdej takovej fajnsmekr jako ty, kterej si vybira servisy podle toho, jakej pepa mu vic vyhovi, nebo proveruje mechanikovu praci jestli tam neco spatne nedotah.. Ale musim ti rict nemilou vec, ze vetsina lidi nema naprosto paru, jak servisovat auto a nejhorsi jsou ty co si myslej, ze vedi presne vsechno a pritom tomu autu jeste vic ublizej, viz. kupovani vsech dilu z druhovyroby. To je u aut co nejezdej do originalu vzdycky nejvetsi pruser, protoze jak tady vsichni vedi tak u nekterejch dilu je to fuk, ale nektery druhovyroby jsou fakt sileny shity. Neber to osobne, ale ja fakt nekupuju auto jenom podle tyhle servisni knizky, ale kdyz ji ten clovek ma poctive vedenou od autorizaku, mam aspon jistotu, ze kdyz se dedovy z mnichova rozsvitila OIL SERVIS, tak proste jel a ja to mam potvrzeny. Navic vsichni tady vedi, ze autorizovanej servis lidi silene podoji. Kolikrat vymenujou veci, ktery jsou OK, ale protoze maj napsanou pravidelnou udrzbu tak to proste meni. Urcite to stoji daleko vic nez sikovnej mechanik, kterej si to dela sam na zivnost a taky to neni tak kvalitne provedeny, ale jak mam vedet ze skopcak zrovna jezdil ke kvalitnimu garazmistrovy do nemecka? a ne k turkovy, kterej byl uplne mimo a pulku veci co mu fakturoval ani neudelal?
darkbug

#25 Příspěvek od darkbug »

eric píše:
Martas99 píše:S tím olejem jsem to taky slyšel, a je to pěkná prasárna.Věci na které stačím si nejradši udělám sám,nebo s někým komu můžeš koukat pod ruce, ale některý lidi to prostě nezvládaj tak jdou do servisu-jakéhokoli a nechaj udelat, a bud je dobrej nebo špatnej.Problém je že u nového auta na ty servisky jezdit musíš aby jsi měl záruku,dnes u bmw 5 let, a když si představím že by mi tam nějakej debílek po škole jen naředil olej tak bych asi střílel.tydle idioti s IQ letícího hemru vůbec nedomyslí co udělaj když si někde takhle ulejou 2l oleje za 500kč.to samé platí i u dalších věcí a je to jen o lidech a o majiteli servisu jestli na to dohlídne nebo je mu to putna. většinou jsou asi spolehlivější ty menší servisy kde je majitel rád za každého zákazníka.

No přesně tak,vystihl si to naprosto,vždyť právě tohle téma je založený na tom,jestli auto se serviskou,nebo né,takže se to týká aut,který už si někdo kupuje z druhý ruky a tudíž již bez záruky a na toto téma jsem zde psal.Kdybych měl fungolvku,tak bych kvůli záruce taky jezdil do zn.servisu,přeci jen za tu záruku se to vyplatí.Ale po záruce je to už bezpředmětné,akorát solíš.A přesně jak píšeš,malej servis si hledí zákazníka daleko víc.No já jak říkám,mám kámoše,kterej je fakt dobrej,práce má až nad hlavu a hlavně je spolehlivej a člověk u toho může klidně i bejt,na tuto já jsem hroznej pacient :lol:

Ja mam bohuzel s malejma servisama opacny zkusenosti. Nespolehlivy, nemaj poradny naradi (obzvlaste vyloupavacky plastu v interieru, na ktery si vezmou pri moji zkusenosti ten nejvetsi a nejhorsi sroubovak) pak ulamou packy plastu a snazej se to zafingovat atd.. me trvalo nekolik let, nez jsem si nasel dobryho servismana, kterej je bohuzel zase nespolehlivej, ale aspon mu muzu verit. Moje zkusenosti je 10 shit servisu na 1 dobrej... autorizovany v CR jsou snad jeste horsi, ale v nemecku mam 10/10 nejlepsi zkusenosti. Vzdycky solidni jednani, rychle a jeste celkem levne.
eric
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od eric »

darkbug píše:jako klidne ti ukazu jakej jsem umelec :D nemam co dodat... kupuj jsi auto podle hranek na kotoucich... nezapomen se s tim taky projet jestli nejsou nehazou a ty magory v nemecku co jezdej pravidelne do autorizovanyho BMW posli do bohnic :D urcite je kazdej takovej fajnsmekr jako ty, kterej si vybira servisy podle toho, jakej pepa mu vic vyhovi, nebo proveruje mechanikovu praci jestli tam neco spatne nedotah.. Ale musim ti rict nemilou vec, ze vetsina lidi nema naprosto paru, jak servisovat auto a nejhorsi jsou ty co si myslej, ze vedi presne vsechno a pritom tomu autu jeste vic ublizej, viz. kupovani vsech dilu z druhovyroby. To je u aut co nejezdej do originalu vzdycky nejvetsi pruser, protoze jak tady vsichni vedi tak u nekterejch dilu je to fuk, ale nektery druhovyroby jsou fakt sileny shity. Neber to osobne, ale ja fakt nekupuju auto jenom podle tyhle servisni knizky, ale kdyz ji ten clovek ma poctive vedenou od autorizaku, mam aspon jistotu, ze kdyz se dedovy z mnichova rozsvitila OIL SERVIS, tak proste jel a ja to mam potvrzeny. Navic vsichni tady vedi, ze autorizovanej servis lidi silene podoji. Kolikrat vymenujou veci, ktery jsou OK, ale protoze maj napsanou pravidelnou udrzbu tak to proste meni. Urcite to stoji daleko vic nez sikovnej mechanik, kterej si to dela sam na zivnost a taky to neni tak kvalitne provedeny, ale jak mam vedet ze skopcak zrovna jezdil ke kvalitnimu garazmistrovy do nemecka? a ne k turkovy, kterej byl uplne mimo a pulku veci co mu fakturoval ani neudelal?

Ale jasný,tak pořád se točíme okolo jedný věci,není jistota se serviskou,ani bez,notabene pokud se nezabýváš dovozem aut,tak proč tak hrotíš jen německo??U nás se dá koupit taky pěkná kára,musí si člověk vybrat,z mýho pohledu příchází v úvahu dovoz pouze tehdy,když u nás není dostatečný výběr a člověk nechce brát za každou cenu to,co se mu u nás nabízí.Já měl před tím auto ze švýcarska se serviskou a po cca 2tis.km,co jsem ho provozoval u nás mi lehnula baterka a termostat.Báwo jsem kupoval u nás bez servisky,měl ho člověk,který měl auta očividně rád a první výměnu něčeho(nepočítám spotřebák jako jsou destičky,olej atp.) jsem dělal až po cca 2.5 roku,když mi lehla vodní pumpa,jinak nic.Jasný,z venku jsou auta míň chycený korozí,ale to již nemá nic společného se serviskou a není automatický dáno,že jsou u nás jen schnilotiny.No a s těma díla,to s tebou souhlasím,krom stěračů a pod. ptákovin by měli přijít na výměnu do auta vesměs jen originální díly,on stejně každej,kdo zkusí dávat druhovýrobu časem příjde na to,že když se mu po 5000kč začne znovu ozývat stabilizátor nebo něco podobnýho,tak příště už se na to vyprdne.Ale zase neodsuzujme,existuje i kvalitní druhovýroba,která se ovšem už zas tak neliší cenově od originálních dílů a tam je to na zvážení každého,jestli se mu vyplatí ušetřit třeba pár stovek :wink:
Kami1

#27 Příspěvek od Kami1 »

eric:
souhlasim vicemene s tvym nazorem, ale ne s tvym vyjadrovanim
kdyby nebylo te tve jedne odpovedi, tak by ma klavesnice zustala netknuta

svoje odpovedi pisu tak, aby co nejstrucneji vystihovaly co si myslim a v ty minuly se mi to taky povedlo
rek bych, ze z toho kazdej pochopi co si o tobe myslim aniz bych to nejak obsahleji rozepisoval

ostatni: toto je moje posledni OT v tomto tematu, doufam ze jste se aspon pobavili
eric
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od eric »

darkbug píše:
eric píše:

Ja mam bohuzel s malejma servisama opacny zkusenosti. Nespolehlivy, nemaj poradny naradi (obzvlaste vyloupavacky plastu v interieru, na ktery si vezmou pri moji zkusenosti ten nejvetsi a nejhorsi sroubovak) pak ulamou packy plastu a snazej se to zafingovat atd.. me trvalo nekolik let, nez jsem si nasel dobryho servismana, kterej je bohuzel zase nespolehlivej, ale aspon mu muzu verit. Moje zkusenosti je 10 shit servisu na 1 dobrej... autorizovany v CR jsou snad jeste horsi, ale v nemecku mam 10/10 nejlepsi zkusenosti. Vzdycky solidni jednani, rychle a jeste celkem levne.

Jj,tak já jsem taky š´tastnej za toho mechoše,co mám,upřímně bych pak taky nevěděl,kam s tím a hledal bych dlooouho.A v němcích je opravdu autorizák na úplně jiný úrovni než v čechách,hold jiná mentalita,bohužel u nás toto neplatí :(
darkbug

#29 Příspěvek od darkbug »

eric píše:
darkbug píše:jako klidne ti ukazu jakej jsem umelec :D nemam co dodat... kupuj jsi auto podle hranek na kotoucich... nezapomen se s tim taky projet jestli nejsou nehazou a ty magory v nemecku co jezdej pravidelne do autorizovanyho BMW posli do bohnic :D urcite je kazdej takovej fajnsmekr jako ty, kterej si vybira servisy podle toho, jakej pepa mu vic vyhovi, nebo proveruje mechanikovu praci jestli tam neco spatne nedotah.. Ale musim ti rict nemilou vec, ze vetsina lidi nema naprosto paru, jak servisovat auto a nejhorsi jsou ty co si myslej, ze vedi presne vsechno a pritom tomu autu jeste vic ublizej, viz. kupovani vsech dilu z druhovyroby. To je u aut co nejezdej do originalu vzdycky nejvetsi pruser, protoze jak tady vsichni vedi tak u nekterejch dilu je to fuk, ale nektery druhovyroby jsou fakt sileny shity. Neber to osobne, ale ja fakt nekupuju auto jenom podle tyhle servisni knizky, ale kdyz ji ten clovek ma poctive vedenou od autorizaku, mam aspon jistotu, ze kdyz se dedovy z mnichova rozsvitila OIL SERVIS, tak proste jel a ja to mam potvrzeny. Navic vsichni tady vedi, ze autorizovanej servis lidi silene podoji. Kolikrat vymenujou veci, ktery jsou OK, ale protoze maj napsanou pravidelnou udrzbu tak to proste meni. Urcite to stoji daleko vic nez sikovnej mechanik, kterej si to dela sam na zivnost a taky to neni tak kvalitne provedeny, ale jak mam vedet ze skopcak zrovna jezdil ke kvalitnimu garazmistrovy do nemecka? a ne k turkovy, kterej byl uplne mimo a pulku veci co mu fakturoval ani neudelal?

Ale jasný,tak pořád se točíme okolo jedný věci,není jistota se serviskou,ani bez,notabene pokud se nezabýváš dovozem aut,tak proč tak hrotíš jen německo??U nás se dá koupit taky pěkná kára,musí si člověk vybrat,z mýho pohledu příchází v úvahu dovoz pouze tehdy,když u nás není dostatečný výběr a člověk nechce brát za každou cenu to,co se mu u nás nabízí.Já měl před tím auto ze švýcarska se serviskou a po cca 2tis.km,co jsem ho provozoval u nás mi lehnula baterka a termostat.Báwo jsem kupoval u nás bez servisky,měl ho člověk,který měl auta očividně rád a první výměnu něčeho(nepočítám spotřebák jako jsou destičky,olej atp.) jsem dělal až po cca 2.5 roku,když mi lehla vodní pumpa,jinak nic.Jasný,z venku jsou auta míň chycený korozí,ale to již nemá nic společného se serviskou a není automatický dáno,že jsou u nás jen schnilotiny.No a s těma díla,to s tebou souhlasím,krom stěračů a pod. ptákovin by měli přijít na výměnu do auta vesměs jen originální díly,on stejně každej,kdo zkusí dávat druhovýrobu časem příjde na to,že když se mu po 5000kč začne znovu ozývat stabilizátor nebo něco podobnýho,tak příště už se na to vyprdne.Ale zase neodsuzujme,existuje i kvalitní druhovýroba,která se ovšem už zas tak neliší cenově od originálních dílů a tam je to na zvážení každého,jestli se mu vyplatí ušetřit třeba pár stovek :wink:

jj tady se da auto taky koupit, ale je o dost mensi vyber a clovek musi mit taky trochu stesti. Neberu to tady na klubu, ale tak tipcary, sauto... nekdy jsou to hrozny strepy a na fotkach to vypada celkem slusne. Ono jako i do toho nemecka clovek muze jet na otocku, coz se me parkrat stalo. Nejlepsi zkusenost mam s autama z lucemburska, ale vzdycky je to o majiteli no :( osobne jsem si tedka koupil E46 z vychodnich cech a vse je TIP TOP, byl to teda cerstvej dovoz, auto tady jezdilo rok, ale kdyz jsem videl faktury o provedenejch pracech v 11/2007 tak jsem sel na bobek a to auto podle toho fakt tak vypada. Ja proste tu servisku radsi mam, at to ma klidne natocino vic... vidim aspon trochu do minulosti toho auta. Samo kdyz si zavolam do servisu atd... Bez ty servisky mam tutovku, ze je tam neco neuprimnyho ve smyslu stocenejch KM z toho se odvijejici ceny atd... Ale kdyz to auto projedu je OK, je pekny tak samozrejme proc ne. Stejne pochybuju, ze jako budouci majitele tady nekdo bude jezdit do Autecu pro original razitko k totalnim predrazenejm joudum, takze tam serviska stejne konci :D
eric
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od eric »

darkbug píše:jj tady se da auto taky koupit, ale je o dost mensi vyber a clovek musi mit taky trochu stesti. Neberu to tady na klubu, ale tak tipcary, sauto... nekdy jsou to hrozny strepy a na fotkach to vypada celkem slusne. Ono jako i do toho nemecka clovek muze jet na otocku, coz se me parkrat stalo. Nejlepsi zkusenost mam s autama z lucemburska, ale vzdycky je to o majiteli no :( osobne jsem si tedka koupil E46 z vychodnich cech a vse je TIP TOP, byl to teda cerstvej dovoz, auto tady jezdilo rok, ale kdyz jsem videl faktury o provedenejch pracech v 11/2007 tak jsem sel na bobek a to auto podle toho fakt tak vypada. Ja proste tu servisku radsi mam, at to ma klidne natocino vic... vidim aspon trochu do minulosti toho auta. Samo kdyz si zavolam do servisu atd... Bez ty servisky mam tutovku, ze je tam neco neuprimnyho ve smyslu stocenejch KM z toho se odvijejici ceny atd... Ale kdyz to auto projedu je OK, je pekny tak samozrejme proc ne. Stejne pochybuju, ze jako budouci majitele tady nekdo bude jezdit do Autecu pro original razitko k totalnim predrazenejm joudum, takze tam serviska stejne konci :D

Jj,souhlas :D Hele,teď mimo mísu,si tady novej,tak koukám,že si neřešil ještě podpis,tak hoď tu tvou e46 do podpisu,ať se můžem pokochat! :lol: Kdybys nevěděl jak,napiš sz,poradím ti :P
Kami1

#31 Příspěvek od Kami1 »

Smazáno :cool2:
Kami1

#32 Příspěvek od Kami1 »

Chtel sem smaznout svy odpovedi tady ale bez pomoci admina to holt nepude
Odpovědět