Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
špatně startující E34 TDS
Zdravím již delší dobu se potýkám se špatnými starty své E34 TDS, Studený motor nechytá a musím žhavit vícekrát, cca 5x zkusím starty, motor točí jako ďábel a nic se nedějě, zkusím znova několikrát nažhavit, po delsším točení motoru chytne.....pak startuje bez problémů, další fáze je, když je motor ohřatý na provozku, a přijde k nemu zhruba po hodine, teplotu tak v puli budiku teploty vody, nerozsvíti se mi ani kontrolka na žhavení, jak je jeste motor teplý a starter opat toci a motor nestartuje......!! žhavicky dobry, zhaveni promereno, vse OK, jako by padala nafta, potrubi v pořádku, už nevim kam jít dal, mel jsem to i napíchnutý na PC....Díky za vaše rady!!!
HODY píše:Zdravím již delší dobu se potýkám se špatnými starty své E34 TDS, Studený motor nechytá a musím žhavit vícekrát, cca 5x zkusím starty, motor točí jako ďábel a nic se nedějě, zkusím znova několikrát nažhavit, po delsším točení motoru chytne.....pak startuje bez problémů, další fáze je, když je motor ohřatý na provozku, a přijde k nemu zhruba po hodine, teplotu tak v puli budiku teploty vody, nerozsvíti se mi ani kontrolka na žhavení, jak je jeste motor teplý a starter opat toci a motor nestartuje......!! žhavicky dobry, zhaveni promereno, vse OK, jako by padala nafta, potrubi v pořádku, už nevim kam jít dal, mel jsem to i napíchnutý na PC....Díky za vaše rady!!!
Kolik to má najeto?? Zkus nejdřív odpojit trubičku nafty u filtru... po otočení klíčku za studena ti musí z tý trubičky začít téct nafta - sepne el. podávací čerpadlo. Pakliže nafta teče, tak holt zkus nechat změřit tlaky ve válcích... to by byl ale motor kaput...
to je normální, od 60 stupňů už nežhaví. mrkni mezi filtr a čerpadlo na tu průhlednou hadičku jestli v ní jsou bubliny,jestli funguje podávací čepadlo.žačlo to dělat z ničeho nic? nebo celou dobu co to máš resp. po jakém km náběhu?každopádně já bych mrkl na rozvody(volný řetěz) a nastavení čerpadla.