Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
528i e39
-
Martin_Nohac píše:Momentalne mam kola 15" 205 a ty mi prijdou docela male na pomerne silne auto a kdyz chci rychle akcelerovat tak mi prijde, ze nezvladnou dobre prenest vykon na silnici.Zase s temi 17" 235,255 to ma odpich pry take mensi.Kolik si myslite, ze je idealni velikost kol aby 528i dobre akcelerovala ?
Pokud si pamatuju, tak u 528i už je šíře 205 doporučená jen u zimních pneu, letní pak 225, mělo by to být i v uživatelském manuálu. Já myslím že ideální šířka je právě těch origo 225. Takže buď 225/60/15 nebo 225/55/16
-
- Kontaktovat uživatele:
Můj touring 528i už rozměr 205 nemá v papírech ani jako zimní, nejmenší je 225/60/R15 a jako zimáky se to osvědčilo výborně.
Ovšem jako letní ?.. no když někomu třeba nezáleží jak auto vypadá, tak prosím, ale jinak né.
Na léto sou nejlepší kompromis asi 17". Na 18" a víc tu zatím nejsou silnice.
Když se nasadí 235/45/R17 pohodlí neutrpí, a že by to tahalo v kolejích víc než na 15" to bych neřek.
Aby zůstala akcelerace taková jak má být, tak se holt nesmí šetřit a koupit činský gumy a nazout to na repliku těžkou jak kráva.
Když může mít nová guma 255/40 na 17" 9J disku 22kg tak to zrychlovat bude i na těchle šlupkách.
Ovšem jako letní ?.. no když někomu třeba nezáleží jak auto vypadá, tak prosím, ale jinak né.
Na léto sou nejlepší kompromis asi 17". Na 18" a víc tu zatím nejsou silnice.
Když se nasadí 235/45/R17 pohodlí neutrpí, a že by to tahalo v kolejích víc než na 15" to bych neřek.
Aby zůstala akcelerace taková jak má být, tak se holt nesmí šetřit a koupit činský gumy a nazout to na repliku těžkou jak kráva.
Když může mít nová guma 255/40 na 17" 9J disku 22kg tak to zrychlovat bude i na těchle šlupkách.
Jaký olej do 528i r.v99 nejto 166000km serviska je nicméně konkrétní typ oleje ne pouze zapsána výměna oleje a filtru.Na oleji je teď najeto asi 5tis km a podle servisky je měněný v 8/2008,ale zdá se mi že je jemně slyšet zdvihátko,tak raději vyměním,někde jsem četl,že ty motory si sami řeknou o výměnu zvýšenou hlučností.Jen poradtě co by tam mohl být za olej 0W nebo 5W.BMW je z itálie a servis bmw.
Diskuse o olejích je jinde, použij funkci hledat.
MOD (Francis)
Diskuse o olejích je jinde, použij funkci hledat.
MOD (Francis)
zdar
,
chtěl sem se zeptat. Už sem prakticky rozhodnutej, že koupím benzínovou E39. Je v poho, když bude za 80tis.? Já si o bmw myslím svy, ale cely moje okolí mele furt dokola: seš d***l, něco takovýho nekupuj. Za chvilu ti nebudou jezdit okýnka, začne se s**t elektrika,....... a to vše zakončí: kup si radši oktávku. Mám si na něco dát bacha? Počítám s tím, že si vezme 10<, že když se něco vy***e, tak to zaplatím, ale pořád sem přesvědčenej, že je to bmw a to se prostě s**t nebude.
Dík za každou odpověď.
mějte se
Lubyk

chtěl sem se zeptat. Už sem prakticky rozhodnutej, že koupím benzínovou E39. Je v poho, když bude za 80tis.? Já si o bmw myslím svy, ale cely moje okolí mele furt dokola: seš d***l, něco takovýho nekupuj. Za chvilu ti nebudou jezdit okýnka, začne se s**t elektrika,....... a to vše zakončí: kup si radši oktávku. Mám si na něco dát bacha? Počítám s tím, že si vezme 10<, že když se něco vy***e, tak to zaplatím, ale pořád sem přesvědčenej, že je to bmw a to se prostě s**t nebude.
Dík za každou odpověď.
mějte se
Lubyk
No vymyšlený to máš hezky, já před lety začínal asi taky s takovýma představama že je to BMW a to se sakra sr*t nemůže. Tyto romantické představy ale brzo vzaly za své...
Pokud uvažuješ o E39 za 80 táců, tak si radši vyber skutečně tu škodovku, protože jinak brzo přijdeš i o střechu nad hlavou... A nebo si vyber pěknou E34 a ještě ti zbude i na benzín a nějakou menší opravu
Pokud uvažuješ o E39 za 80 táců, tak si radši vyber skutečně tu škodovku, protože jinak brzo přijdeš i o střechu nad hlavou... A nebo si vyber pěknou E34 a ještě ti zbude i na benzín a nějakou menší opravu