Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ověření původu BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dencoy

#1 Příspěvek od Dencoy »

Ahoj,zdravím všechny,

mám takový dotaz,zatím jsem to nikdy neřešil až teď,

Naskytla se mi možnost koupě celkem pěkného BMW 530D E39,vzhledově pěkné,zatím posouzeno pouze podle fotek,majitel je fanda BMW.
Chtěl bych si ověřit servisní historii vozu,vůz pochází z německa,ale již nějaký čas je v CZ,nebo zda alespoň souhlasí kilometrový nájezd.

Je tyto údaje možné zjistit z VIN kodu vozu?
Stačí zavolat do autorizovaného servisu a tam mi to bezproblému zjistí?
Nemáte někdo,nebo neznáte někoho kdo by mi mohl v tomto pomoci?

Díky všem za veškeré rady :wink:
Tashiro

#2 Příspěvek od Tashiro »

Sám to na netu nezjistíš. Proklepni si prodejce googlem, dle jména a mailu + recenze.

Pak vem VIN a napiš prosbu do třeba Autecu. Pokud bylo servisované v BMW, budou tam mít záznamy + výbava + KM.

Pokud ne, tak ti snad pošlou aspoň něco. Většinou to udělají.

MOD Killca: Odstranena zbytecna citace predchoziho prispevku, notak
Dencoy

#3 Příspěvek od Dencoy »

Tak jedná se o BMW člena BMW klubu který je platícím členem a je zde na foru registrován o hodně dříve než já,ale člověk musí být dnes opatrný ve dne i v noci.

Jinak do autecu jsem mail psal,bohužel zatím žádná odpověď a tak nějak ani nevěřím,že mi s tím pomůžou.

Tak prosím někoho kdo by mi s tímto ověřením mohl pomoci aby se kdyžtak ozval buď do SZ nebo i sem.

Děkuji za pomoc. :wink:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patriot »

Dencoy píše:Tak jedná se o BMW člena BMW klubu který je platícím členem a je zde na foru registrován o hodně dříve než já,:

No ten klubák bude nadšenej, až si tady přečte jak si ho, respektive jeho auto, tady proklepáváš :idea: ( asi vím koho myslíš )

Prostě až se ti někdo z okolí ozve kdo tam s tebou sjede,koukne se ti na to a uvidíš ... :wink:

By ti snad klubák neprodal žádnu prašivku :idea:
Ryntrans

#5 Příspěvek od Ryntrans »

No tak přesně takhle jsem to nemyslel aby to vyznělo,ale člověk musí být lehce opatrný a snažit se dozvědět o autu co nejvíczvlášť když se jedná o jeho první E39.

Není to myšleno vůbec zle,prostě jak se říká ...důvěřuj ale prověřuj... :wink:

MOD Killca: Odstranena zbytecna citace predchoziho prispevku
Sprite

#6 Příspěvek od Sprite »

Já si myslím, že není nic špatnýho na tom se poptat :wink: Není to věc za 10Kč a jestli je vše OK, nemá se prodejce proč zlobit a čeho bát ne? A že by klubák neprodal nic špatnýho - já sice vůbec nevím o koho jde, ale myslím, že už i tady bylo pár případů, kdy lidi naletěli, ačkoliv kupovali od klubáka :wink: Nebavím se třeba o Reném, který už tu má určité renomé, nebo o jiných, kteří už mají pár doporučení. Tam bych se nebál. Ale pokud jde o člověka, kterého vůbec neznám, tak proč ne?
jarda

#7 Příspěvek od jarda »

Tak bacha, klubák neklubák, každej se snaží prodat co nejlíp, to je snad normální. Když je to férovej člověk tak nebude mít problém že si to auto chceš proklepnout, když byl k Tobě upřímný tak se nemá čeho bát.
Já bych se na Tvém místě zeptal toho člověka kam jezdil do servisu a tam si zavolal a zeptal se.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Ryntrans

#8 Příspěvek od Ryntrans »

Jednání s prodejcem naprosto férové,vše na rovinu jsem si pověděli,o tom mojem ověření samozřejmě ví,řekl jsem mu to,s ochotou mi zdělil VIN.
Spíš mě zajímá servisní historie,mám pár nesrovnalostí a chci si pár věcí ověřit,ale nechci to tady rozebírat. :wink:

Bohužel z autecu se neozívají tak nemohu nic ověřit. :(

Sprite

#9 Příspěvek od Sprite »

Hele. A proč jsi ze začátku psal jako Dencoy a teď jsi Ryntrans :?: Nebo se pletu :?:
Ryntrans

#10 Příspěvek od Ryntrans »

Nic na tom není,Ryntrans je z práce a Dencoy z domova.

Bohužel jsem dostal do práce nový počítač a nešlo se mi na domácí adresu přihlásit,pořád mi to psalo špatné heslo.Asi třikrát jsem žádal admina o zaslání zapomenutého hesla,ale nic nepřišlo.

Doufám,že to dám co nejdřív dopořádku a nebudu v tom tady dělat chaos. :(

Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Bohužel BMW nemá jednotnou databázi servisů, patrně to chce si zavolat tam, kde bylo auto servisováno.
Killca

#12 Příspěvek od Killca »

MOD Killca: tohle tema do zkusenosti se servisy a prodejci vubec nepatri, jsou to rady a porady a pokec, takze presouvam na vhodnejsi misto
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
SuDml
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od SuDml »

Přesně jak píše FX,to samé mě bylo řečeno v Inveltu v Plzni.
Neexistuje prý žádná taková databáze,ověřit to jde prý jen v servisu kde to dělali.
Infe

#14 Příspěvek od Infe »

Taky mi prijde naprosto normalni si auto proverit klubak/neklubak. Kdyz si ted zaplatim clenstvi, tak sem taky klubak, ale vite o me kulovy. Navic kazdej se logicky snazi prodat svoje auto co nejdraz, takze zamlci nepohodlne detaily. Samozrejme poctivci se taky najdou a diky bohu za ne, ale dneska je dobre se ridit heslem ver jen sam sobe.

Pro me osobne neni vubec podstatny jestli je slovek klubak nebo neni. Verit se da snad jen lidem, kteri auta prodavaji nebo vozi casto a maji uz vybudovanou na klubu nejakou povest. Takovemu cloveku asi nestoji za to, aby ho tu pak na forku nekdo rozebiral, az vypluje problem na porvch, protze ta povest je pro nej mnohem cenejsi nez troska penez...
Odpovědět