Dnes jsem chtěl vyměnit pojistku na potkávací světla.
Při výměně jsem zaměnil pojistku 5A za 7.5A a při zastrkávání došlo k jiskře.
Najednou vše zhasnulo...
Nejde nastartovat, zkusil jsem vyměnit pojistku na radio, rozjelo se,ale když rozsvítím světla, vypne se..Zato se ale samo od sebe vysune, když je všechno vypnutý a já už od auta třeba odcházím Zkrátka všechno zblblo
Teď jsem se vrátil z garáže.
Spálené pojistky ( 3 ks) byly vyměněny
Na poprvé jsme auto nastartovali, jako by mu ani nic nebylo...
Spálené pojistky ( 3 ks) byly poté vyměněny.
Všechno fungovalo bez problemů, pak jsem zhasnul motor, opět zapojil xenony, rozsvítil je, po chvilce nejprve zhasnulo první světlo, pak druhé.
Zkusil jsem znovu nastartovat, ale zase ani ránu.
Jakoby se v momentě totálně vyšťavila baterka... Palubka svítí jen sĺabučce,okna nejde stahovat, a když rozsvítím světla ( standartní H7) tak všechno utichne totálně...
Ve vlastnim zajmu rovnou schanej elektrikare. Me nesvitili parkovacky plus par dalsich veci na stejny pojistce. Kdyz se tam dala spravna pojistka tak okamzite prehorela. Ja tomu nerozumim tak sem to nechal odbornikovi, automechanik ze to nebude problem a dal se do opravy. Vrazil tam silnejsi pojistku, vsechno se rozsvitilo a on zacal obchazet auto aby to zkontroloval. Nez ho stih obejit tak to dosvitilo. Ja mel tu smulu ze nedoslo ke spaleni zadnejch pojistek ale rovnou k paleni kabelu. Vysledek speceny svazky ke svetlum, opalena izolace s kabelu pod pojistkovou skrinkou a samozrejme vybita baterka Ta chvile kdy tam byla silnejsi pojistka zamestnala autoelektrikare na 5 hodin nez tu paseku dal dohromady
Heleď ještě jedna věc - to jsi zapojil xenony a zapnul je bez nastartovanýho motoru?Jestli ano tak si dej nabít baterku,oni ti xenony dokážou vybít baterku za opravdu malou chvilku.
Zkus nabít baterku,zkontroluj pojistky a zkus nastartovat,pokud bude vše ok tak xenony zapoj a zkus je tentokrát s nastartovaným motorem...
Bylo by docela trapný jednat si elektrikáře protože máš vybitou baterku...
To s tou vysokou spotřebou xenonů mě zaráží... jedna výbojka žere 35w, kritická je myslím jen ta doba, kdy se výbojka startuje. Už jsem měl několikrát zapnutý světla bez motoru cca na 10-15min a nikdy problém. Baterku mám 100Ah a neřekl bych, že je nějaká dobrá. Spíš si myslím, že je nějakej problém v těch xenonech, v zapojení nebo přímo v nich.
Player1 píše:To s tou vysokou spotřebou xenonů mě zaráží... jedna výbojka žere 35w, kritická je myslím jen ta doba, kdy se výbojka startuje. Už jsem měl několikrát zapnutý světla bez motoru cca na 10-15min a nikdy problém. Baterku mám 100Ah a neřekl bych, že je nějaká dobrá. Spíš si myslím, že je nějakej problém v těch xenonech, v zapojení nebo přímo v nich.
Zkusím to s tou baterkou a uvidíme no Každopdáně se modlim, aby to bylo do srazu ready... Dorazit tam na babetě by byla potupa
No nevím,když jsem měl normal žárovky tak mi to taky vydrželo svítít nějakou tu minutu a ještě jsem pak v pohodě nastartoval,ale pak jsem dal HIDy a jednou mi jeden nějak blbnul,tak jsem je zapnul bez motoru,šel se v tom hrabat a opravdu než jsem stačil něco udělat tak pomalu nesvítil ani jeden.Byla to cca. minuta až 2 a baterka KO,v tý době cca. půl roku stará 92Ah...