Mam tu jeden dotaz, potřeboval bych nainstalovat 2DINový radio do e39, s tim by nebyl problem až na to, že je na to potřeba redukční rámeček. jedinej smysluplnej co sem našel stoji cca 150€ což mi přijde uplně nesmyslný. Na českejch obchodech sem nic jinyho než na 1din nenašel. Má někdo tady v e38/39 nainstalovanej tenhle 2din stroj a jak řešil tu redukci / montáž?
Snejk píše:Mam tu jeden dotaz, potřeboval bych nainstalovat 2DINový radio do e39, s tim by nebyl problem až na to, že je na to potřeba redukční rámeček. jedinej smysluplnej co sem našel stoji cca 150€ což mi přijde uplně nesmyslný. Na českejch obchodech sem nic jinyho než na 1din nenašel. Má někdo tady v e38/39 nainstalovanej tenhle 2din stroj a jak řešil tu redukci / montáž?
tenhle je fakt ideal ale pulku ceny radia ... to se asi posrali
Jestli se divam dobre, tak tam mas komplet konstrukci i pro upevneni radia, takze ta cena je celkem ok... hodne majitelu e38 se rado zbavi kazetaku i za tuhle cenu:)))
dík moc, ten na aukru zkusim pak teda ještě pořešit to uchycení to bude taky zajímavý. uvidm jak se dohodnu stim, komu to budu instalovat...
kdyby se to aspon nemuselo řešit přes ebay... kdyyb tahle kompletka šla koupit tady u nás. to mi přijde docela nevychytaný a divim se že u nas nikdo neinstaloval nic 2dinovýho do e38/39 že po tom neni ani poptavka ani nabidka
Njn tak to uchycení bude schovaný takže to nemusí být žádná ťip ťop práce,to už nějak vymyslíš...Nicméně bych ještě zauvažoval nad tím jestli by nestálo za to si ten rámeček vyrobit sám.
Vyříznout z nějakýho plastu a potáhnout koženkou podobně jako je ten z Aukra (alespoň mi to tak připadá).Taky by to nebylo nic těžkýho...
mno uchycení bude asi na mě. škoda že se neda koupit tady ten pěknej prolisovanej ten vypadá víc originalně. na ebayi sem ho objevil, tak snad to nějak dopadne dobře.
Máte někdo tušení, že když se vyndá komplet origo Bussines, funguje dál palubní počítač na displeji pod budíkama? nebo ta část origa rádia na které je displej a ovládání rádia je i samotné BC a po demontáži už auto nemá BC? Dík za info.
tak to celé nějak nedopadlo. potřebuju nechat vyrobit ten 2din rámeček z laminátu. Prosím, nemáte kontakt na někoho kdo s tím dělá, popř. nějaké nabídky... Dík
Snejk píše:tak to celé nějak nedopadlo. potřebuju nechat vyrobit ten 2din rámeček z laminátu. Prosím, nemáte kontakt na někoho kdo s tím dělá, popř. nějaké nabídky... Dík
řeším stejnej problém, chystám se kupovat 2DIN radio, ale zatím jsem se taky zastavil na tom rámečku. Jinak při samotné instalaci se tam vleze v pohodě? nebo je nutná nějaká uprava? Tak kdyby jsi na něco nového přišel, tak dej prosím vědět nové poznatky.
mno poznatky, dělá se to do 530D rok 2001 a nechapu jestli je tam jiné topení což je blbost ale na netu je 50 instalací AVICu D3 (pioneer) a krasně to všem padne a ja to tam ne a ne dostat aniž bych musel modifikovat topení. ten spodní rozměr 165mm hloubky tam prostě překáží a čumí to ven, ale sehnat radio co ma hloubku mín jak 165mm (a ma dvd, navi atd v sobě) je prakticky nereálný. takový ty displeje s dvd kde koupíš ext. navi atd.. možná i nějkaký ty OEM 2dinový navi tak ty se tam možná nacpou tam maji i 145 atd... což by tam krásně pasovalo. každpoadně se teda nechal vyrobit rameček z laminatu. je udělanej pěkně aby to "schovalo" to malé vyklenutí.. ono to trčí tak 0,5cm ale prostě to trčí že... mno dam foto až to bude hotové. jinak to dělá tady pán http://tuning.zvyk.com/ . mužu ho doporučit je v pohodě je s ním super domluva a neni to tak drahý. takže uvidime jak se s tím vypořádá
Snejk píše:mno poznatky, dělá se to do 530D rok 2001 a nechapu jestli je tam jiné topení což je blbost ale na netu je 50 instalací AVICu D3 (pioneer) a krasně to všem padne a ja to tam ne a ne dostat aniž bych musel modifikovat topení. ten spodní rozměr 165mm hloubky tam prostě překáží a čumí to ven, ale sehnat radio co ma hloubku mín jak 165mm (a ma dvd, navi atd v sobě) je prakticky nereálný. takový ty displeje s dvd kde koupíš ext. navi atd.. možná i nějkaký ty OEM 2dinový navi tak ty se tam možná nacpou tam maji i 145 atd... což by tam krásně pasovalo. každpoadně se teda nechal vyrobit rameček z laminatu. je udělanej pěkně aby to "schovalo" to malé vyklenutí.. ono to trčí tak 0,5cm ale prostě to trčí že... mno dam foto až to bude hotové. jinak to dělá tady pán http://tuning.zvyk.com/ . mužu ho doporučit je v pohodě je s ním super domluva a neni to tak drahý. takže uvidime jak se s tím vypořádá
mám 2din v E39 už jsem to řešil 3roky zpátky a už bych to znovu neabsolvoval. Nejdříve koupil 2din teprve po koupi vytáhl origo a zjistil že je to 1din, to jsem byl blb. Následovalo rozříznutí konstrukce pro orig rádio, napasování a připevnění a nakonec výroba rámečku, myslím si že se to celkem povedlo, pokud bude zájem udělám foto.
lukas5 píše:mám 2din v E39 už jsem to řešil 3roky zpátky a už bych to znovu neabsolvoval. Nejdříve koupil 2din teprve po koupi vytáhl origo a zjistil že je to 1din, to jsem byl blb. Následovalo rozříznutí konstrukce pro orig rádio, napasování a připevnění a nakonec výroba rámečku, myslím si že se to celkem povedlo, pokud bude zájem udělám foto.
No spíš než fotky hotového, by se hodilo postup instalace a fotky během ní. Ale fotku jsem hoď, at mám představu jak to bude vypadat ( již brzo budu instalovat)
Tak už jsem také úspěšně zakončil instalaci Avica-D3 do E39 a mám z toho docela dobrej pocit. Vše jsem si vyrobil sám, páč ty nehorázný prachy za tu montážní sadu na ebay jsem odmítl dát. Mám ho taky zcela zároveň s palubkou. Mimochodem zvuk je prvotřídní, kam se sere origo rádio.