Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

USB - SD místo CD changeru v E39

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
radikator

#1 Příspěvek od radikator »

Ahoj. Neví někdo, jestli bude tohle fungoval místo changeru v e39 s DSP? http://viewitem.eim.ebay.cz/ZEMEX_V2_US ... 04646/item

Neumim německy. Díky
dejvidek

#2 Příspěvek od dejvidek »

radikator píše:Ahoj. Neví někdo, jestli bude tohle fungoval místo changeru v e39 s DSP? http://viewitem.eim.ebay.cz/ZEMEX_V2_US ... 04646/item

Neumim německy. Díky

Nevim sice jestli to bude fungovat s dsp, ale dá se to sehnat i u nás http://www.xcarlink.cz/?p=productsMore& ... usiness%29 a funguje to perfektně, zapojení na 15 minut. ale přijdeš o origo cd changer
radikator

#3 Příspěvek od radikator »

Když to bude hrát srovnatelně jako changer, tak me to nevadí. Zkusim kontaktovat toho prodejce. Díky za odpoveď.
Kruty
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kruty »

Jen se chci zeptat, jak jsi pochodil?

Take o tom premyslim, ale tim, ze mam radio s kazetou, a pripojenim XCarLinku bych prisel o moznost prehravat CD, tak zatim vaham.

Ted jsem prochazel jejich nove stranky, a v popisu produktu zaujal jeden udaj:

Pro možnost současného připojení CD měniče je nutné dokoupit redukci (cena 400Kč).

Pokud to umi soucasne CD changer a XCarLink (USB + SD + BT HF), tak je volba jasna...
radikator

#5 Příspěvek od radikator »

Nepochodil. Mám v autě DSP systém a na ten to rozchodit nejde. Jinak na normální muziku jo. Maji tam i video, kde to ukazuje v E39 touringu. Tou redukcí jde zprovoznit i changer. Já mám ale smůlu. No smůlu vlastně ne, protože to DSPčko hraje hodně dobře.
Vasek70

#6 Příspěvek od Vasek70 »

Jelikož o této "škatulce" také uvažuji, zeptám se (a možná blbě) - jak poznám, že mám DSP?
radikator

#7 Příspěvek od radikator »

Vasek70 píše:Jelikož o této "škatulce" také uvažuji, zeptám se (a možná blbě) - jak poznám, že mám DSP?

V nabídce velký navi máš položku DSP. V autě musíš mít vzadu org.zesilovač a subwoofer.

Obrázek
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

A nebo bez navi naš čudlík audio (obyč) a nebo Audio DSP (oboustranná kolíbka).
Vasek70

#9 Příspěvek od Vasek70 »

Aha, tak "prima", DSP nemám...

Koukal jsem po tom videu z e39 - myslíš na youtube e39 s velkou navi?

Shodou okolností jsem měl nedávno vyndané své rádio (malá navi, označená na stránkách XCAR jako "AutoRadio"), ale vzadu není klasická BMW "kostka", ale úplně jiné konektory. Je někde ještě přechodka, nebo mám nějaký hybrid?

Kde jsi viděl zmínku o té redukci na changer? Nikde to nemůžu najít...
radikator

#10 Příspěvek od radikator »

S tou kostkou nevim. To ti řekne ten prodejce. Tady to dole píše o tý redukci.
http://www.mp3auto.cz/bmw/111-adapter-u ... radio-bmw/
Vasek70

#11 Příspěvek od Vasek70 »

Koukal jsem, že se k tomu nechá připojit BT HF, což také není k zahození. Jen mám takový pocit, že funguje pouze v případě, že přehrávám z XCar. Když je to přepnuté na rádio, tak mám asi peška.
Někde jsem viděl něco podobného a to umělo dokonce přehrávat i video. O digitálním TV tuneru ani nemluvě. Jestli to najdu, tak sem dám odkaz.
Kruty
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kruty »

Kontaktoval jsem prodejce, a dozvedel se nasledujici:

u redukce je na webu nepresne uvedeno, ze lze zaroven pripojit i CD changer. Vyrobce to sice tvrdil, ale po jeho zkusenostech to nejde. Redukce je pry dobra hlavne na to, ze se XcarLink jednoduseji pripoji k radiu, protoze se tam nemusi slozite resit pripojeni nejake kostry a napajeni.

Problem je v tom, ze origo radio v E39 nedokaze poznat/prepinat 2 AUX vstupy, a tedy muze obsluhovat pouze jedno pripojene zarizeni, CD changer nebo XcarLink.

Ale i tak to poridim, MP3 potrebuju :-)
Vasek70

#13 Příspěvek od Vasek70 »

Jj, taky se na to chystám.
Psal jsem s lidma z XCar a je tu ještě jeden zádrhelík ohledně využívání BT funkcí. Jak je uvedeno v popisu, skutečně je tato funkce dostupná pouze v případě přehrávání MP3. Takže když bude hrát rádio a někdo zavolá, tak musíte nejprve přepnout na CD a teprve pak přijmout hovor...
... tak to jen taková malá poznámka. :?
sek800

#14 Příspěvek od sek800 »

jenom dodam ze Xcarlink nefunguje s navigaci professional (radio bm54)...poridil sem si http://www.gromaudio.com/store/usb_adap ... 2-bmw.html a funguje spickove, dokonce i zobrazuje ID3tagy a da se pripojit na kabely od cd changeru, takze zadny slozity pripojovani k radiu...
Vasek70

#15 Příspěvek od Vasek70 »

Pořád řeším jeden poměrně zásadní problém - všechny instalace se opírají o takový ten černý BMW konektor na zádech rádia. Já jsem po vyndání rádia (originál BMW 4:3 navi) zjistil, že tam jsou dva téměř shodné konektory, ale naprosto odlišné od té klasické "kostky".
Netuší někdo, jestli je někde schovaná nějaká redukce, či co s tím?

Zde na stránkách XCarLinku
http://www.mp3auto.cz/bmw/113-adapter-u ... free-bmw/#
je "onen" konektor, který nemohu dohledat. Moje rádio je na konci stránky, třetí od konce (dřevěný dekor).
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Protože máš externí rádio v LZ blatníku a tam je i ta kostka konektor
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
sek800

#17 Příspěvek od sek800 »

pokud je auto s navigaci tak je jednotka radia v kufru (u kombiku pod podlahou, pod cernym plastem)...
Vasek70

#18 Příspěvek od Vasek70 »

No, tam jsem to už taky prošacoval a našel jen changer a navi, ale kýžený konektor nikde.
Chjo, já to mám někde začarovaný... :(
Vasek70

#19 Příspěvek od Vasek70 »

sek800 píše:pokud je auto s navigaci tak je jednotka radia v kufru (u kombiku pod podlahou, pod cernym plastem)...

Áha!
Tak pod podlahu, pod černý plast jsem ještě nekoukal. Jsem si říkal, že tam by to dal jedině magor... :? Ale ď, mrknu tam.
Martem

#20 Příspěvek od Martem »

Co se tyce toho DSP,mam navi,zesilovac origo,subwoofer,ale DSP nikde. Jak je to mozne? :) Jde to tam dostat dodatecne?
Odpovědět