Mám takový problém :-(
Vlastním BMW X5 3.0d (listopad 2004) v automatu a před 2 měsíci jsem koupil novou neoriginální baterii, protože předchozí (originální BMW) už byla skoro mrtvá - musel jsem ji často dobíjet.
Včera při rozjezdu, asi při 1500-2500rpm mi to napsalo napsalo hlášku DSC 4x4 inactive a svítila kontrolka 4x4. Naštěstí jsem byl skoro doma, takže už jsem to nějak dojel.
Začal jsem tedy patrát na googlu kde je problém. Dočetl jsem se na ENG fórech, že by to mělo být baterkou. Špatný napětí nebo tak nějak a že to vyhodí celej DSC (?xDrive). Nebo dokonce problém s alternátorem.
S tímto problémem taky začalo "lupat" při řazení, především 1. - 2. stupeň (ale ne pokaždý) pak už ty další jedou "hladce".
Na fórech radili ať vypojím baterii na 15 minut a zase zapojím. Auto se tedy vyresetovalo tak jsem usedl za volant a vyrazil. Rozjezd byl v pořádku, DSC nevypadlo, pouze lehce "luplo" v převodu na 2. stupeň. Rozjel jsem to až na čtvrtý stupeň a taky v pořádku. Zastavil jsem se, rozjel a těsně před řazením na dvojku --> DSC 4x4 inactive + alarm...
Zejtra s tím vyrazím do BMW servisu, který je daleko 25km. Myslíte, že to ujedu s tímhle problémem? Nemůže se něco ještě víc porouchat?
Co převodovka?
Každopádně děkuji za přečtení a případnou radu

Zatím ahoj