Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak vyčistit chladič od hmyzu?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
berkelay

#1 Příspěvek od berkelay »

Při mytí auta jsem zjistil, že mám na chladiči klimatizace přilepenou pěknou sbírku hmyzu. Rád bych se toho zbavil a taky bych rád zkontroloval, co je na chladiči samotného motoru, čekám něco obdobného. Spousta lidí tady na fóru píše, že to prostříkali wapkou, ale já jsem zase od lidí slyšel, že wapkou rozhodně ne, že to žebrování je velmi tenké a silný proud z wapky by to mohl poškodit. Že je lepší to vysát vysavačem. Máte s tím nějakou zkušenost? Pomůže ta wapka? Čeho se při tom čištění vyvarovat (kam bych neměl stříkat :-) )
Díky za rady
martas11

#2 Příspěvek od martas11 »

Wapkou,ale z trochu vetší vzdálenosti.Žebrování je celkem křehký,zblízka bys ho mohl poškodit.
Dan td

#3 Příspěvek od Dan td »

Většinou stačí to vyfoukat kompresorem.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Honczek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Honczek »

Cistic ALU kol a potom vapka tak z 1 metru max.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Dan td píše:Většinou stačí to vyfoukat kompresorem.

přesně tak , určítě bych na to pužil vzduch jenom , voštiny na chladiči se dají velice lehko poškodit ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
berkelay

#6 Příspěvek od berkelay »

a foukat to jakým směrem, normálně zepředu nebo z motorového prostoru směrem ven? Problém asi bude (u e39) že na to foukat to směrem ven není dost prostoru a moc se mi nechce sundávat vrtuli visko nebo dokonce celý chladič. Stále si nedokážu představit, co vše musí jít ven, wapku ani kompresor doma nemám a rozebírat celý předek auta na benzince je asi blbost :-)
Marek-is

#7 Příspěvek od Marek-is »

doporučuji odstranovač hmyzu co se používá na čelní skla a pak stačí pouze proud z hadice...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

ja to delam normalne wapkou. Co sem to delal na wap boxu tak tomu nic neudelala ani z 5cm a tou co mam doma obyc, tak ta mi i rozrizla jednou ruku a tez chladicu neudela nic.... zebra jsou sice jemne, ale ta wapka tomu nic neudelala.... Kazdopadne takove ty profi wapky velke, ty to znicit muzou, pamatuju si ze kdysi 10let zpet sme umyvali motor na siere a ty plechy na chladicu to zdeformovalo :-)
Takze bych se nestresoval a normalne to vystrikal, hlavne to uvidis jestli se tomu bude neco dit, tak prestanes....
jinak cistic na motory je na to ideal sracicka :-)
Odpovědět