Kluci chci se zeptat zda někdy někdo nechal čistit vstřikovače u benzínu? Setkal jsem se s názorem že u benzínu se to moc nedělá, ale když sem mrkl na video níže, tak zvažuju jestli to nezkusit... Nebo jestli jen stačí sem tam používat přísady pro čištění např. od STP apod...
Já si je nechával čistit u Macka z e30 fora, bylo to taky v ultrazvuku, ale ne přímo jak je ve videu - je to taková vanička s nějakou kapalinou a v ní probíhá ten ultrazvuk. Na to že jsem občas koupil nějakou chemii na pročištění vstřiků, tak z toho šlo taky dost špíny. Nedokážu ale říct kolik to pomohlo, protože jsme to dělali při výměně motoru.
koukal jsem na nakej servis, kde to delaji zkouseckou....vstriky zastrceny v takovejch sklenenejch odmernech valcich,kde kontroluji mnozstvi a rozstrik......Cena za 4 vstriky lidovejch 2800,- Kc .
JJ ta vanička je možnost, dá se to koupit za pár korun, ale zase je blbé že nevíš zda skutečně to pomohlo a jak na tom vstřiky jsou po čištění. Navíc při tom profi čištění to mají připojene a ten vstřik se ozvírá a zavírá co jsem pochopil...
xSAFA píše:JJ ta vanička je možnost, dá se to koupit za pár korun, ale zase je blbé že nevíš zda skutečně to pomohlo a jak na tom vstřiky jsou po čištění. Navíc při tom profi čištění to mají připojene a ten vstřik se ozvírá a zavírá co jsem pochopil...
Jinak dotaz jako atimen akorát střední morava...
Zítra zkusím zavolat do Bosch servisu
To se dá i v té vaničce - co si vzpomínám, tak jsme je tam nejdřív nechali nějakou chvíli jen tak ležet a koupat a pak jsme je taky připojili na napájení aby se čistili a zároveň prostřikovali...jedinný je to, že tam nemáš to porovnání kolik kterej stříká.
Co jsem se bavil s boreckem co dela repase naftovejch vstriku (jeden z nej - repasovano asi 40 vstrikovacu a nikdy problem navic 2roky na repas zaruka) na olomoucku tak cisteni benzinovyho vstrikovace nema cenu. Dle jeho nazoru cenovka za vycisteni velka proti porizovacce a navic se pri vycisteni meni jen mikrofiltr a ne vnitrek vstrikovace kterej je rozhodujici. Oprava prej pomaha na cca 3 mesice a pak je to horsi nez pred vycistenim. Navic co sam rikal kdyz si dokaze clovek zjistit cislo dilu napr od Bosch nebo Valeo ktery se do BMW davaj tak je moznost objednat jinde a tam je ta cena trosku nekde jinde Sam jsem hledel na vstrikovace na E46 330i za cenovku 950Kč a pak jestli se vyplati cisteni za 650 provadet.
ahoj, zkus aditivum na čištění vstřiků, měla jsem problémy s kolísáním otáček a netáhnutím auta v záběhu, aditivum od Liqui Moly za 400 kilča po dvojím použití skvěle pomohlo. Myslím, že čas od času by každý měl do svý nádrže aditivum přilejt, vyzkoušej a uvidíš rozdíl...