Ahoj, máte někde info jak to řešit cestou nejmenšího odporu? Auto mi v nízkých otáčkách přestalo jet a stále se zhoršoval výkon, pak to začalo psát emise nahoru a pak filtr pev.částic. Jentaktak jsem se doplazil domu. Chová se to, jako by odcházelo čerpadlo nebo byl ucpanej paliv. filtr, ale píše to stále filtr pev. částic. Umim to vyndat, přeprogramovat, ale nerad bych ho vyřadil a závada byla jinde. Děkuju předem za pomoc, auto mám měsíc 215000km se serviskou a jsem zamilovanej, ted smutnej Díky
Zrovna minulý týden sem seděl v servisu a čekal na auto a druhý mechanik tam diskutoval se zákazníkem o filtru a bavili se o životnosti a pan od BMW říkal že v optimálním případě až 200 00km ale u některých aut se mění třeba při 160 tis....takže nechci ti kazit radost z nového auta, ale je možné že už to má za sebou
kus od kusu, dle používání auta a stylu jízdy... (těch 180tkm dle servisního intervalu je jen předpoklad nikoliv stav filtru ve skutečnosti)
U mě (e91 320d) najeto 245tkm a zatím filtr pevných částic je OK... Kdyby něco, tak jde ven.
tak jsem ve stádiu, že filtr je vyndaný, přišel jeden profík, co se tím zabejvá a zítra bude nějaká spec. chemie NOVINKA, do které se to na 10hod naloží na rozpuštění a garantuje top stav po procesu! Pokud to nebude jak říká, vyndam to a přeprogramuju jednotku, nicméně tomu věřím.
Zdravím uz mi končí interval na filtru pevných častic mam na nej najeto skoro 230000km a nechtěl bych jej kupovat nový.tady jsem se do četl o nejakem čištění chemii a tak bych chtěl poradit která firma to dělá.dík
koukněte se do 5tkového fora řšil jsem to tam i s videama...nicméně...to profíkům nedávejte jen z vás vytáhnou peníze zbytečně...a naližit to někam na 10 hodin..? kravina já to čistil od 9 od rána do 5ti do odpoledne skoro v kuse pro nějakej výsledek nakonec se to muselo profukovat vzduchem pod hehorázným tlakem aby to mělo nějakej výsledeka co z toho teprva šly za sračky...čili to na 10 hodin do nečeho naložit a pak to rádoby propláchnout je efekt max na chvilku...a s odstraněním....pokud to čistit nechceš normálně to provrtej skrz čidlo je jen předtím filtrem ne za ním...čili to vyhodnocuje ucpání pouze tak že se to hromadí v předu..pokud to má volný průchod...nic to nehlásí... čili si tímto ušetříš asi 10 tis