Dnes jsem narazil na tohle video kde místo žarovek H8 nebo LuxH8 davá Hid přestavbovou sadu xenonu na denní svícení. Jen pro zajímavost by mě zajímalo co by se stalo kdyby se použila HID sada místo žárovek H7 k USA Drl? Fungovalo by to?
Tady je video http://www.youtube.com/watch?v=1j6zAZcJ ... re=related
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
HID Angel eyes
Zkoušel jsem HID sadu H8 do lamp E60 LCI. Nejsem elektrikář, tak možná budu psát blbosti. Po zapojení do patice původní H8 to bylo OK,pokud nesvítila normální světla, ale jen AE.Jakmile přepneš na normální světla, svit kroužků se normálně zmírní, ale pokud je tam výbojka, začnš blikat. Takže je to nepoužitelné. Na tom videu to napojuje podle mě přes nějaké spínací relé přímo na + vývod co je v motoru a na kostru v motorovém prostoru. Pokud by se to napojilo takto, bylo by to OK a kroužky by pořád svítily stejnou intenzitou. Zkoušel jsem to tak taky vyřešit, ale něco jako spínací relé pro sepnutí denních světel jsem na netu našel, ale jen celkem příšerné za cca 299,- Kč s přívody s malým průřezem. Myslím by moc dlouho nevydželo .... Pokud by se toto dořešilo, bylo by nutné ještě eliminovat chybovou hlášku ze žárovky H8, které by tam samozřejmě nebyla. To by se dalo vyřešit odporem. Jinak ten Xenon svítí krutě a vypadá to fakt dobře. Zkoušel jsem to dát i do X5 E70 kterou také mám, ale tam je to o ničem. E70 má na rozdíl od E60 jinak řešenou parabolu.Není tam čočka za kterou je žárovka pro denní světlo skrytá, takže výbojka svítí přímo dopředu a do světlovodů AE jde málo světla. U e60 je parabolka pro sběr světla za neprůhlednou čočkou, takže tam toe Xenon funguje....PS: zkoušel jsem místo H8 koupit ten systém dvou diod, které se různě nabízejí na netu okolo 2-3.000,-Kč, ale je to k ničemu. Svítí to málo a vypadá to celkem nedomrle...většina prodejců vyfotí jak to svítí ve tmě, nebo v garáži, ale ve dne je to děs.... Ale nepíše to chybovou hlášku, takže když to nepoužijete (jako já), mohlo by se to naimplatnovat místo odporu k eliminaci chybového hlášení pokud by se podařilo dořešit nastartování HID xenonu po spuštění motoru.
To blikani se da odstranit pomoci eliminatoru ktery slouzi ke zvyseni zateze z 35W na 55W nedavno jsem o tom cetl hlavne u novych aut BMW a MB ty xenony blikaj. Myslim ze to stoji kolem 500 kc a pripoji se to jenom k tomu trafu. Ja bych se spis bal jestli se nemuze poskodit neco v aute pri nabehu xenonu jako svet. modul nebo tak.
Ten eliminátor jsem tam dal a bylo to stejné, možná jsem nekoupil ten správný. Pokud ale xenony připojíš přímo, memusíš mít strach že to něco podělá jde to mimo ŘJ světel. Objednal jsem si ten modul pro spínání denního svícení a zkusím to napojit přímo přes ten modul. Napíšu jak to dopadlo. Do X5 E70 jsem nakonec koupil lampy z nového modelu po LCI a příští týden mě je v servise osadí a pokud to bude nutné tak přeprogramují. Byl to ale žok peněz i když byly z bouračky...ale mělo by to být 100%, žádný bastl.