Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Přihlášení vozu z dovozu
Fx píše:Zas tak hrozný to není
No nevím. Jsem ve zkušebce, takže mám nárok na max. 1 den dovolený a pokud pro auto pojedu v neděli, tak mi v Německu předpokládám hned nikdo převozky nedá, takže v pondělí dovolená a cesta domu, utery dovolena a cesta na STK, středa cesta na úřad, kde můžu čekat zase x tejdnů (a u nás ve městě bych se tomu vůbec nedivil, tam jsem měl problém přihlásit i auto kupované v ČR, nedokážu si představit ty jejich výmysly v případě dovozu). mezitim pendlovani 170km jednu cestu busem v hicu... nevim nevim

.. tak nevím.. auto mi bylo dovezeno do ČR na podválu, takže v DE řešili akorát odhlášení a export, ale v ČR jsem přihlášení na CZ značky měl během jednoho dne hotový a to jsem naprostý amatér a neživím se tím.
Pojistku jsem uzavřel přes net na VIN auta, dovozová technická + evidenční, emise - protokoly jsem měl za dvě hodiny a hned tradá na magistrát, kde to zvládnuli do odpoledne, kdy jsem odcházel se značkami.
Je fakt, že jsem to řešil v půlce prázdnin a na úřadech moc lidí nebylo, ale jinak fakt v pohodě..
Když jsem to zvládnul já, zvládnou to všichni.. 
Pojistku jsem uzavřel přes net na VIN auta, dovozová technická + evidenční, emise - protokoly jsem měl za dvě hodiny a hned tradá na magistrát, kde to zvládnuli do odpoledne, kdy jsem odcházel se značkami.
Je fakt, že jsem to řešil v půlce prázdnin a na úřadech moc lidí nebylo, ale jinak fakt v pohodě..

elgroso píše:.. tak nevím.. auto mi bylo dovezeno do ČR na podválu, takže v DE řešili akorát odhlášení a export, ale v ČR jsem přihlášení na CZ značky měl během jednoho dne hotový a to jsem naprostý amatér a neživím se tím.
Je fakt, že jsem to řešil v půlce prázdnin a na úřadech moc lidí nebylo, ale jinak fakt v pohodě..Když jsem to zvládnul já, zvládnou to všichni..
Jenže za dovoz na podvalu někomu vypláznu 15.000,- minimálně... potřeboval bych to přivést po vlastní ose.
.. hm tak značky v DE bych viděl jako normální záležitost a jednání s úřadem tak hodinku dvě.. možná se pletu. Stejně musí na DE úřadě udělat odhlášku do TP, tak to už je o úkon navíc udělat značky.
.. i v tom nejhorším možném případě bych viděl, že odhlášení v DE (včetně značek) + značky v CZ přijde na několik dní - úřad od úřadu.
.. jinak ty převozky plus pojištění taky vyjde na nějaký peníz, ale 15 tis. za převoz na podválu to asi nebude.. to máš asi pravdu.
.. hodně štěstí!
.. i v tom nejhorším možném případě bych viděl, že odhlášení v DE (včetně značek) + značky v CZ přijde na několik dní - úřad od úřadu.
.. jinak ty převozky plus pojištění taky vyjde na nějaký peníz, ale 15 tis. za převoz na podválu to asi nebude.. to máš asi pravdu.
.. hodně štěstí!
Ono je potřeba počítat taky že jedním autem jedeš tam i zpět,druhým jenom zpět.Pak ta převozka s pojištěním není zadarmo,takže pak ten rozdíl v dovozu není až tak velký.Pokud to teda nebudeš řešit jako jeden můj známý,který si pro auta jezdí stopem
.Už si takhle přivezl Porsche 944 a teď Mercedesa,ale do toho bych já nešel.