Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 kabrio a zima

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
balda88
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od balda88 »

Ahoj všem, mám takový dotaz. Mám E36 kabrio a přemýšlím, že koupím na zimu hardtop, ale mám strach nechat střechu složenou celou zimu. Má někdo nějaký zkušenosti s hardtopem a složenou střechou v zimě? Budu rád za každé info.
Qido
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Qido »

Přímou zkušenost z hardtopem nemám. Ale s cabriem jsem jezdil v zimě a naprosto bez problému. Střechu jsem samozřejmě před a po zimě důkladně vyčistil a naipregnoval. Jediná nevýhoda je samozřejmě izolace, auto okamžitě vychladne.
O koupi hardtopu jsem také uvažoval,ale také jsem se bál zplesňivění atd.

Dle mého názoru. Pokud nemáš možnost alespoň jednou za 14 dní auto nechat aspoň přes noc v garáži,natáhnout střechu a nechat vyschnout,tak místo do hardtopu investuj do pořádného čističe a impregnace.
3llf

#3 Příspěvek od 3llf »

já mám doma teda fiata v kabriu a na zimu hard top. auto je r.v.95 a jezdilo každou zimu jen s hard topem a střecha je jako nová...před zimou jí pořádně vyčisti,naimpregnuj a pořádně ji nech proschnout,nejlépe ještě teď na sluníčku a nebo v teplé garáži a nemusíš mít vůbec o střechu strach...takovou mám zkušenost já :wink:
balda88
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od balda88 »

Díky za odpovědi. Auto parkuji přes noc jedinně v garáži, ale je mi líto aby když jsem v práci na auto sněžilo byla na střeše nějaká vrstva sněhu já to vyhřál a potom aby to na střeše zmrzlo, tak proto bych chtěl ten hardtop :) A nechat natáhnout střechu třeba přes víkend v teplé garáži není problém.
TMC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TMC »

Ahoj, měl jsem na e36 hardtop 1 zimu a než jsem ho nasadil, tak to zadní plexi bylo jak nový, ale po 4 měsících spíš stání v garáži s hardtopem je ohnutý a na krajích praská, jinak hardtop supr, i zahrádka na lyže se na to dá plácnout :)
balda88
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od balda88 »

sundaval jsi hardtop třeba po 14 dnech nebo ho tam nechal celou zimu? právě o zadní plexi mám docela strach.
TMC
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TMC »

nechal jsem ho tam celou zimu, jen jsem mezi to plexi dal slabou deku, aby o sebe nedřelo a nepoškrábalo se, jak je napůl. navíc se prej nejvíc ničí, když hejbeš se střechou při nižších teplotách, protože neni tak pružný, ale zbytek střechy sem pořádně vyčistil, naimpregnoval a ta přežila bez jakýkoliv újmy, ale to plexi je u e36 prostě průser, navíc fakt drahej.
balda88
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od balda88 »

Já když jsem auto před třemi lety kabrio koupil tak jsem na něj hned nechal ušít novou střechu. Takže mám tři roky starou střechu i okno, takže by to snad slída vydržela.
3er_Cabrio_E36

#9 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Ja jsem jeste do zahybu slozene strechy dal par sacku se silica gelem pro jistotu, aby to pohltilo pripadnou vlhkost. A strechu jsem vytahl pekne suchou.
Odpovědět