Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kde je cip imobilizeru?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Zdravim

Rad bych poprosil o "kozultaci" a to konkretne kde je v diamantovem klicku cip imobilizeru? Konkretne mam e39 z roku 2001, ale to nepredpokladam, ze bude mit na neco vliv.
Mel jsem za to, ze klasicky je čip plastová nebo skleněná tyčinka, která ale není nijak zapájena do plošňáku, kdyz jsem klic rozebral, jelikoz mi uz nefungovala dalka, tak abych vymenil baterku, tak me zaujalo, ze vlastne nevim co je cip, kdyz je vse priletovano.

Podle me by cip mel vypadat takto:
http://www.wholesale-caraccessories.com ... 235451.jpg

Ale muj tisteny spoji vypada takto:
Obrázek

Vi nekdo?
loyd-krismas

#2 Příspěvek od loyd-krismas »

čip je vložen do klíčku volně v rohu(dost pevně), není součástí elektroniky na obrázku... :wink:
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Moment, monet, takze chces rict, ze je vlozen do "pouzdra" klicku a ne do tohoto tisteneho spoje, takze pokdu bych tenhle tistak vytahnul a vlozil do noveho obalu, ze nenastartuju???
loyd-krismas

#4 Příspěvek od loyd-krismas »

ano, je mimo ten spoj... bývá černej jako ten klíček, takže je celkem přehlédnutelný a pokud s ním ještě nikdo předtím nemanipuloval, tak se musí k jeho vyndání použít i poměrně velká síla. V poudře klíčku je i takový menší výkroj kam ten chip patří...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Obrázek

;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Všichni špatně :) Je to ten osminohý šváb s nápisem ELM10030A
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Fx píše:Všichni špatně :) Je to ten osminohý šváb s nápisem ELM10030A

no to je v diamant kliči tak ?
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jojo, v origo diamantu je to takhle. Všechno jde přes "cívky" na tišťáku, čip už není separátní. Navíc oproti starší "klasice" nejde kompletně přepsat.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Takze je v tom tistenem spoji ano?

Takze tohle je skutecnost ano?
Obrázek

A chapu tedy spravne, ze imobilizer nejde od toho tistaku oddelit aniz bych ho tim nezrusil?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ano, chápeš to správně. Jestli jsi tu baterku ještě neměnil, tak to určitě dělej mikropájkou. Trafopájkou můžeš poškodit tranzistory na tišťáku.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Rozumim, kdyz jsme u toho pajeni. Ja sem klic rozdelal, dal do noveho pouzdra a vymenil baterku. Puvodni tam byla pochopitelne priletovana, novou sem neletoval.
No a DO fungovalo, ale pak prestalo. Jen mi prosim Te potvrd domenku, pokud bych tam tu novou baterku zase priletoval, tak to bude fungovat vse jak ma? Myslim si totiz, ze jak ta baterka neni priletovana, ze jaxe klicek hybe v kapse apod., tak se baterka pohne a neni tam kontakt jak ma, je tomu tak?

A jeste k tomu cipu imobilizeru, jen ze zajmu o to jak to tam ted funguje. Imobilizer,kterej byl mimo tisteny spoj, slo vytahnout a dat do noveho obalu, tady, kdyby nekdo ten imobilizer odpajel od toho tisteneho spoje, tak by nefungoval?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Achilles_Warrior píše:Rozumim, kdyz jsme u toho pajeni. Ja sem klic rozdelal, dal do noveho pouzdra a vymenil baterku. Puvodni tam byla pochopitelne priletovana, novou sem neletoval.
No a DO fungovalo, ale pak prestalo. Jen mi prosim Te potvrd domenku, pokud bych tam tu novou baterku zase priletoval, tak to bude fungovat vse jak ma? Myslim si totiz, ze jak ta baterka neni priletovana, ze jaxe klicek hybe v kapse apod., tak se baterka pohne a neni tam kontakt jak ma, je tomu tak?

A jeste k tomu cipu imobilizeru, jen ze zajmu o to jak to tam ted funguje. Imobilizer,kterej byl mimo tisteny spoj, slo vytahnout a dat do noveho obalu, tady, kdyby nekdo ten imobilizer odpajel od toho tisteneho spoje, tak by nefungoval?

Ano, pokud jsi ji nepřipájel, tak ztrácí kontakt. Když se podíváš, jak velké jsou drážky v tišťáku oproti nožičkám na baterce, je to zjevné.

Pokud odpájíš čip, sám o sobě je nefunkční.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Achilles_Warrior »

A je treba priletovat tu baterku z obou stran?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jestli myslíš plusový a minusový kontakt, tak ano, pokud myslíš z obou stran tišťáku, tak ne - ze strany, kterou jsi nenafotil, ani nejsou kontaktní plochy.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Myslel jsem tu baterku, jestli musi byt priletovana z obou stran.
Puvodne byla baterka priletovana jen takovyma dvema malyma bodama (z obou stran jestli si dobre pamatuju), takze ja to udelam stejne ano?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pořád nevím, jak to myslíš. Někteří totiž oddělí baterku od plíšků, který je připájený do tišťáku, to je vcelku špatně, protože ty plíšky jsou k baterce přiletované a potom už se to dělá špatně. Je potřeba baterku vyměnit za takovou, která má ty plechové vývody a připájet je k tišťáku.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Aha, tak ja jsem ten co odelil baterku od tech plisku a ty tam zustaly... :-) Nasledne jsem koupil baterii LIR2016

Konkretne tuhle z tohoto obchodu:
http://www.conrad.cz/lithiovy-knoflikov ... 16.k252210

Tu sem tam nasledne vlozil, koupil si novy obal na klicek, pac ten puvodni je po "rozlomeni" hnusnej a tistak i s baterkou zaklapnul dovnitr no a jaxem psal vyse po sparovani s autem vse fungovalo jak melo, rekl bych cca mesic bez problemu, pak to zacalo blbnou nekdy sem dalkou otevrel nekdy ne a ted uz to zase nefunguje vubec, takze sem si rikal, jestli to nebude tim, ze to neni priletovano...

Takze abych to ukoncil, je lepsi koupit baterku s pliskama (tusim ze je to VL2020-1HF) a plisky priletovat na misto tech puvodnich? Nebo je lepsi priletovat puvodni plisky k nove baterce. Rozumej lepsi pro me, jako pro lajka co to nikdy nedelal a co neni "kutil Tim"... :-)

Diky za "kozultaci"
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Baterka, která tam patří a pasuje, je VL2020-H1D, ale u nás není dostupná, tak se používá 1HF verze. Ta je běžně ve videokamerách apod, jen musíš drátkem nastavit jeden vývod k tišťáku.

Teoreticky, kdybys napružil ten plíšek, tak by to nějakou dobu asi taky fungovalo... Já jsem si nechal udělat na zakázku baterky LIR2016 s těma vývodama. Sice nejsou po 120, ale po 90 stupních, ale do toho tišťáku po lehkém ohnutí pacek vlezou v pohodě.

Potíž u těch navařených kontaktů je v tom, že dřív než se ti povede to v domácích podmínkách pevně spojit, ti ta baterka spíš bouchne.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Hmmm, takze podle toho co pises, bys mi asi moc nedoporucoval abych to zkousel co?
Zeptam se takhle, kdybych Ti poslal ten tistak postou (pac ja jsem od Brna a Ty z Prahy) za kolik bys mi tam dal takovou baterku a tak, aby mi dal fungovala ta dalka? Klidne mi to pisni do SZ.

Diky a mej se
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Momentálně ani za nic, nemám volný čas a ještě nějakou dobu mít nebudu. :(
Odpovědět