Ahoj, mám sve prvni BMW tak s tim nemam zkusenost.
Jdu prezouvat na zimni. Obnasi to neco extra kdyz tam aktualne mam RFT pneu a tim padem senzor tlaku na iDrive a budu prezouvat na ty same disky klasicke zimni pneu?
Typ pneu nemá vliv na senzor tlaku... bude ti hlídat i ne-RFT pneumatiky.. akorat to prezouvani vyzaduje nějakej sofistikovanejsi pneuservis, protoze klasickym způsobem RFT nesundaji a musi na to mit masinu bo ty gumy jsou tvrdy jako blázen..
Pokud nemáš US verzy auta, tak senzory tlaku v kolech nemáš. System pracuje na poměru rotace kol, takže jestli použiješ jiný profil asi dostaneš varování a musíš to vynulovat. Já přezouvám na zimu z 18 na 17 a vždy to musím vynulovat.
BTW: Když se zbavíš RFT, uděláš to nejlepší pro auto.
Díky za info, jen tak mimochodem. Jak je to myšleno s tou mašinou? Jedu do klasickýho pneu servisu. Má celkem nové vybavení, ale jestli něco extra, to netuším...
Tak to bude asi v pohodě... .. ale parkrat jsem narazil na pneu servis, kde meli jen takovej ten zakladni stroj a rvou to pak sroubovakama na tom,.. a ten si s RFT neporadi... tak se jenom zeptej driv nez ti sundaj kola že to jsou RFT jestli to dokazou...
Samozřejmě, že prej to půjde a nešlo, tudíž jsem jel do "velkého" pneuservisu kde to dali, ale nacpali mi na kola 240 g závaží a řekli si o 1200,- to zase bylo jednou přezouvání....