Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
barva benzínu
kucí jakou barvu by měl mít obyč naturál 95?
vždy beru agip nebo shell v jihlavě a na vysočině a vždy se mi ten benzín zdál jakoby žluto zelený, což jsem považoval za normální
ted jsem bral jednou v praze na shellce a ten bezín tam mají takový jako spíš modrozelený..
čím to? že by nějaká pančovaná sračka?
barvu můžu takto posoudit páč kupuju vždy 20l kanystr do motorvé pily, a pak si to přes petky nalévám do pily, takže pak tu barvu vidím..
vždy beru agip nebo shell v jihlavě a na vysočině a vždy se mi ten benzín zdál jakoby žluto zelený, což jsem považoval za normální
ted jsem bral jednou v praze na shellce a ten bezín tam mají takový jako spíš modrozelený..
čím to? že by nějaká pančovaná sračka?
barvu můžu takto posoudit páč kupuju vždy 20l kanystr do motorvé pily, a pak si to přes petky nalévám do pily, takže pak tu barvu vidím..
někdo mi v minulosti vzpomínal, že v Itálií mají benzin modrý, jako Okenu...možná to u nás dělá ta repka sponzorovaná státem
Každopádně je znát na spotřebě, že benzín ze zahraničí je "silnější". Když tankuji na dovoleních, najedu na ten benzín více kilometrů, při zachování stejných jízdných vlastností i silnic (mimo dálnice, občas dálnice, města, stopky a pod.), jako tady v čr

Každopádně je znát na spotřebě, že benzín ze zahraničí je "silnější". Když tankuji na dovoleních, najedu na ten benzín více kilometrů, při zachování stejných jízdných vlastností i silnic (mimo dálnice, občas dálnice, města, stopky a pod.), jako tady v čr
Jamall píše:někdo mi v minulosti vzpomínal, že v Itálií mají benzin modrý, jako Okenu...možná to u nás dělá ta repka sponzorovaná státem
To je známá věc ,že je venku kvalitnější benzín . Holt tam mají zákazníci Silnější práva.
Only e34 
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40

e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
takže ten benzín více do modra je lepší? no tomu se mi moc nechce věřit že by jedna malinkatá shellka v praze měla poctivej benzín???
výkon na pile moc nepoznám, ale zdálo se mi že ta pila méně srdí a méně kouří
zkusím nalejt desítku mámě do škodovky 130, tam se dá sakramentsky dobře poznat kvalita benzínu
výkon na pile moc nepoznám, ale zdálo se mi že ta pila méně srdí a méně kouří
zkusím nalejt desítku mámě do škodovky 130, tam se dá sakramentsky dobře poznat kvalita benzínu
Barva asi nebude mít žádný vliv, to se dá změnit jakoukoli chemikálií... Když jsem sledoval, jak mi z dieselové X5 odčerpávali 100okt. Vervu, taky byla modrá. OMV Carrera má údajně zase trošku jinou barvu.. Snad to je aditivy, ale buhví jak to je. Potraviny taky můžou mít barvu, jakou si výrobce určí...
no mě to prostě jen doost překvapilo, za poslední roky co beru benzín do kanystru do motorvky jsem vždy a všude čepoval žlutozelený naturál 95,at to byla shellka, agipka, omv...tak mě to ted úplně vyrazilo dech že jsem ted na jedné pražské shellce načepoval modrozelený naturál... a moc se mi nechce věřit že by to zrovna na pražské shellce nějak zvlášt aditivovali, obzvlášt když je to obyč naturál..
-
- Kontaktovat uživatele:
Těžko by aditivovali jen pro jednu ČS, aditivuje se už ve skladu PHM při výdeji do autocisterny pro danou firmu. Aditiva jsou momentálně hodně v kurzu a i společnosti (větší) co dříve nakupovali jen čistý BA už dnes něco do svého benzínu přimíchávají. Je možné že Shell má něco nového a postupně se to objeví po celé ČR, ale to jen polemizuju co se do PHM jednotlivých společností přimíchává v podstatě není známo a je to jejich interní tajemství. Nicméně čistý BA vypadá jak vypadá a změna barvy musí být způsobena nějakou složkou přidanou do něj, jinak bych si to nedokázal vysvětlit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna u Shell bych se nějakého pančování neobával, kor u BA. Tahle společnost bere paliva u ověřených dodavatelů a nájemce konkrétní ČS to nijak neodrbe, na to to mají moc dobře hlídané. Problémy s nekvalitním palivem bývají spíše u menších sítí čerpaček případně malých soukromníků, kteří vozí paliva kdoví odkud a chtějí co nejvíce vydělat, přitom nehledí na kvalitu a čistotu těchto produktů. Nicméně může nastat i situace kdy je dodáno né zcela vhodné palivo přímo od ověřeného dodavatele, nejčastěji benzín naředěný naftou apod, toto ale není záměr dodavatele něco odrbat ale spíš nedbalost při skladování a přesunech PHM mezi jednotlivými nádržemi a sklady, kdy dojde ke smíchání se zbytky jiného produktu. Není to časté ale stát se to může. Ovšem co by mohlo obarvit benzín na modro (mimo aditivum) ti skutečně říct nedokážu.
klucí, tak už dělám sbírku vzorků z různých čerpaček do skleniček, tak to pak vyfotím a hodím sem
každopádně jsem si ted již ověřil, že tedy ten benzín který je více do zelenomodra( ono ve skleničce moc teda modrozelená není
ale je daleko méně žlutá nežli jiný benzín) je lepší nežli ten žlutozelený, skusil sjem ho nalejt do téměř prázdné nádrže škody 130, ta je hodně citlivá na palivo, jak je ten karbec naštelován na určitou kvalitu, tak jakmile je koupený benzín nějaký šhit, tak škůdka netáhne, kouří, kucká a ted na ten benzín z pražské shellky auto vůbec nekouří a táhne rovnoměrně, docela jsem byl překvapen
zkusím ještě udělat vzorek agipky a shellky v jihlavě

každopádně jsem si ted již ověřil, že tedy ten benzín který je více do zelenomodra( ono ve skleničce moc teda modrozelená není

zkusím ještě udělat vzorek agipky a shellky v jihlavě
Kdysi (za komančů a krátce po sametu) býval benzín obarvený podle oktanového čísla, navíc benzín a nafta pro erár (= nedaněný, např. vojáci) byl buď neobarvený nebo obarvený úplně jinak - policajti pak kontrolovali barvu paliva v nádrži a zjišťovali kdo jezdí na šmelené palivo.
Dnes je barva paliva daná výhradně aditivy, čistý benzín je čirý a bezbarvý nebo velmi mírně do žluta.
Dnes je barva paliva daná výhradně aditivy, čistý benzín je čirý a bezbarvý nebo velmi mírně do žluta.