Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zkusenosti se sadami na vymenu brzdove kapaliny

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
smepet

#1 Příspěvek od smepet »

Ahoj, na trhu je cela rada techto setu, levnych, drahych, plastovych, kovovych ale cetl jsem ze cela rada z nich nefunguje, netesni, nevytvori potrebny tlak apod.
Zajimalo by mne jestli to delate postaru ( 2 lidi a na kolech ) a nebo mate zkustenosti s pumpou na odsani - vymenu a pokud, jakou, rad bych si neco poridil pro par aut v rodine.

Koukal jsem na : http://www.uni-max.cz/sada-pro-vymenu-b ... ne-man2/d/

maji tam vic druhu, mate to nekdo ? funguje to ?

diky za radu.
krestak

#2 Příspěvek od krestak »

taky na ni mam zálusk :D počkám na reference :wink:
Hansen

#3 Příspěvek od Hansen »

Mám ji a funguje docela dobře. Je třeba jenom hlídat, aby nádržka nenasála vzduch. Z každého kola odsaju cca čtvrtinu náplně. Při výměně je potřeba sešlápnout pedál nějakou rozpěrou mezi pedálem sedadlem.
smepet

#4 Příspěvek od smepet »

Hansen píše:Mám ji a funguje docela dobře. Je třeba jenom hlídat, aby nádržka nenasála vzduch. Z každého kola odsaju cca čtvrtinu náplně. Při výměně je potřeba sešlápnout pedál nějakou rozpěrou mezi pedálem sedadlem.

Jak to myslis, aby nadrzka nenasala vzduch ? to jako aby tam byla porad kapalina ?

No jsem to nejak nepochopil. Puvodne jsem myslel ze existuje sada, kde by se to vycuclo nadrzkou aspon tak nejak jsem to videl v jednom servise a vubec se nemuselo lezt ke kolum, ale mozna je to utopie.... :-)
Hansen

#5 Příspěvek od Hansen »

Provést výměnu kapaliny jenom z nádržky je asi nemožné. Jak bys asi dostal přes nádržku ven kapalinu z pístů, aniž bys musel povolit šrouby na třmenech? A co by bylo v brzdovém systému po vycucnutí náplně - vakuum?
Hansen

#6 Příspěvek od Hansen »

Můžeš mít plničku přetlakovou nebo podtlakovou, ale ke kolům musíš jít vždycky.
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

no to mě pobavilo. :lol: :lol: :lol:
smepet

#8 Příspěvek od smepet »

Hansen píše:Mám ji a funguje docela dobře. Je třeba jenom hlídat, aby nádržka nenasála vzduch. Z každého kola odsaju cca čtvrtinu náplně. Při výměně je potřeba sešlápnout pedál nějakou rozpěrou mezi pedálem sedadlem.

Proč je potreba mít se šláply pedál ? Nakonec jsem koupil kufřík s pod tlakovou pumpu, na kolech jsem to odsal v pohode a kapalinu vyměnil . Tak nějak nechápu to s tím pedalem. Díky za info
smepet

#9 Příspěvek od smepet »

smepet píše:

Proč je potreba mít se šláply pedál ? Nakonec jsem koupil kufřík s pod tlakovou pumpu, na kolech jsem to odsal v pohode a kapalinu vyměnil . Tak nějak nechápu to s tím pedalem. Díky za info

Tak jak je to s tím pedalem ?
Odpovědět