Meda píše:Jen k ty spotrebe 650i ve meste, dejme tomu, ze tech 18L na BA uz je dost, ale na plyn to vezme max 2 litry navic, 22L to nemuze zrat ani ve smrti
Jo, u většiny lidí jasně. Jenže tady šéfík posílal svoje spotřeby, a buď má rozhašený auto, nebo těžkou nohu, nebo úplně úchylnej profil cest, protože mu to vdechne nadprůměrně strašně benzínu. Takže jsem to jen srovnal s tim, kolik při podobným režimu zahučí do tý 6er. Viz dál…
Filozof píše:o tom celém je tato diskuze :lol: […] pokud bude mít 645i nebo 650i a bude jezdit v pruměru za 14-15L LPG tak to bude jistě lepší jak s 335i za 11-13l benzínu
No celá diskuse je o tom, že to právě takhle jednoduchý nebude. Ty počty ti nesedí… viz dál…
beckham- píše:koupi 650i, která už by šla předělat a pokud "meda" myslel průměr 12L LPG dálnici, tak město bude kolem 16L LPG a při ceně 18,50Kč to už je velký rozdíl oproti 15L ve městě za 39-40Kč/l benzínu.
Ale dyt to je blbost :) Mam 16.5L po Praze. To už bude dobře k dvaceti na plynu. (Počítam to takhle: 645Ci má na N95 zhruba 12.5L dlouhodobý a při provozu na LPG je totéž cca 17L plynu, tak podobnej přepočet +30% používam i na ty města atp.)
Filozof píše:Já neřešit prachy vemu 120d do města a na dlouhé štreky po republice a víkendy tu 650i. přijde mi velký objem celkově do města ... uplně špatně.
Proč? V8my jsou jedny z mála motorů, kterým nevadí krátký poskakování po městě. Profil použití daleko míň fatální, než pro naftový motory nebo benzinový 3.0i a podobný N52, kterým taky ty krátký poskakování z konstrukčních důvodů nesvědčí.
A jezdit po městě za pár korun naftou a pak na "dlouhé štreky po republice" mít auto, ve kterym otočka Praha-Frankfurt vyjde skoro na 10k? To nezní jako úplně ekonomická rada někomu, kdo řeší peníze za spotřebu ;)
beckham- píše:v porovnání se 130i […] 12-13L LPG, vítěz je jasný
A tohle ti tady zase prosimtě napovídal kdo? ;D Ona totiž ta 130i má po Praze cca 17L benzinu. Takže zas tak kolem 20L LPG. A nemá ráda krátký trasy, stejně jako dýzly. Blbý co :)
Hele a jako nebude úplně nejlepší zjistit proč ti ta 335i tak strašně žere, a pak pokud se to nějak fixne, tak jí s JB4 provozovat na chlast? E85 stávalo kolem 25 CZK/l? A je to krásně čístý 100+oktanový palivo, na který ta 335i s JB4 lítá úplně úžasně.