beckham- píše:Tak diagnostika za mnou...nenašly se žádné podstatné chyby, které by se musely řešit...mechanik říkal, že spotřeba je tak vysoká tím studeným motorem, než se zahřeje jsem zpátky v garáži a proto to je kolem 15l. Mám počkat na teplejší počasí, či motor prostě zahřát na provozní teplotu a po-té spotřeba klesne.
Zpátky k tématu:
Četl jsem o tom JB4 ve spojením s E85 a vypadá to jako optimální řešení, pokud tedy stojí ta E85ka cca 25Kč ...
Ten výkon a možnost měnit mapy a lejt do toho tu E85 je prostě bomba...
Pak mě ale zase zarazily komenty, že se zvyšuje spotřeba a že to musí být nějak kombinováno s benzínem? Má k tomu někdo nějaké komentáře, zkušenosti?
Ptž nebudu dávat cca 15klacků za něco, co v konečném důsledku bude na prd...Tímto by se celá diskuze uzavřela, kdyby to bylo v poho
To je fakt divný.. Byl jsi u toho Michala na Proseku?
Jako je pravda, že trvá dost dlouho než se zahřeje olej, ale i tak se mi to nezdá. Zkus tu jízdu na tempomat, jak jsem ti psal.
Při 100kmh jsem na šestku okolo 6l
Při 130kmh jsem na šestku okolo 7l
Sám jezdím spíš kratší trasy a dokud olej není zahřátý (min. 80C), snažím se nejezdit přes 2500ot a nešlapat moc na plyn (i tak to v poho protáčí kola... hehehehehe). Každopádně poslední tankování po ježdění jen po Praze a periferii 13,5l.
Bylo by fajn zjistit, jaký máš A/R poměr (palivo-vzduch). Jenže to asi nepůjde tak jednoduše.
Nepočítej, že s JB4 a E85 ušetříš. To palivo se tam leje kvůli výkonu a ne spotřebě. Další dvě auta provozuju na skoro čistý E85 (s přestavbou, kvůli snížení nákladů na palivo) a u obou je zvýšení spotřeby kolem 20%, čistá úspora rovněž kolem 20%.
Míchat palivo v nádrži je vpoho. Třeba benzínka ONO (tam beru E85) umožňuje čerpání obojího aniž by jsi musel předtím zaplatit. Samozřejmě je potřeba mít kalkulačku a přemýšlet kolik čeho vzít. Holt něco za něco.
A rovněž si nemysli, že budeš o JB4 mluvit jako o vyhozených 15tis. Po první projižďce se budeš smát jak blázen a nebudeš už nikdy chtít jinak. Nechce se mi moc přemýšlet o životnosti dílů, faktem je, a to jsem ti psal.. že auto na čtyřku zrychluje líp než před JB4 na trojku. Je to peklo.. Nedávno se na mě na dálnici pověsil nějaký závodník s A8.. Ani jsem nepodřazoval z šestky. A ujel jsem mu.. žádné pomalé vzdalování.. prostě ujel.
Při akceleraci na dvojku je složitější vnímat realitu, myslím že i nejedna motorka by nechápala.. 335xi s JB4 umí dát 0-100 pod 4s!