Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

STK - tónovaná skla

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jigsaw

#1 Příspěvek od jigsaw »

Jaké máte zkušenosti s tónovanými skly na STK? Čelní sklo mám trochu tónovaný, ale jde vidět dovnitř, přes boční ne, prostě to mám hodně za hranicí zákona, a pokud se na to na STK zaměří, tak neprojdu.

Rád uvítám nějaký tipy na STK v Čechách (do soukromých zpráv). :)
all

#2 Příspěvek od all »

prijet v hezkém počasí se staženýma oknama :-D
jigsaw

#3 Příspěvek od jigsaw »

Asi nepřijedu se staženým čelním sklem... :)
all

#4 Příspěvek od all »

s tim ti tu nikdo neporadí než třeba stk zaplatit :-D
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

I přední sklo může být tonované, je tam myslím stejná hranice jak pro boční a boční stáhneš dolů, jinak prachy hýbou světem, ale bacha na poliše.
Mountainbiker

#6 Příspěvek od Mountainbiker »

Není tam stejná hranice jak pro boční - čelní sklo smí být tónováno max 25%, tzn. propustnost 75% (což je již většinou z výroby), přední boční 30%, propustnost 70%. Dále vyhláška zakazuje jakoukoliv úpravu čelního skla např. bezpečnostní fólií.

Hoši, já se vám divím - nejdřív chcete frajeřit, a pak se bojíte STK :roll:

Ale nemusíš mít strach, bude to závada typu B, kterou budeš muset do lhůty odstranit. Firmy na "odtónování" už také existují.
jigsaw

#7 Příspěvek od jigsaw »

Prostě vím, že pokud to budou důkladně kontrolovat, tak neprojdu. Jet tam se staženýma oknama mi připadá jako plivnout technikovi do obličeje.

Ptám se, jestli nevíte o nějaký STK, kde jim je tohle jedno i bez obálky. Fólie odstraňovat nebudu, v nejhorším to půjde s obálkou.
Perunwit

#8 Příspěvek od Perunwit »

hele takhle ti to tu podle mě nikdo nevyblije, že pepa v horní dolní dělá stk z kanclu dalekohledem, nebo za plato vajec vzadu na platu.

a jinak taky teda moc nechápu, proč sis to tam dával, jestlis to tam dával ty... vystavuješ se velkýmu riziku v případě, že se na silnici cokoli stane.

dalo by se to vyřešit tak, že necháš vedle šaltpáky petikilo a technik bude chápavej. to je asi jediný co ti takhle na blind můžu poradit.
vlastnemec

#9 Příspěvek od vlastnemec »

Ty vole, kdys jsi byl naposledy na STK, už asi nevíš jak to tam vypadá, že maj kamery a tak, to nemluvím o zpětných kontrolách které jim hrozí pokud pustí auto které na to nemá a něco se stane.

Takže vokna dole 500 poruce a modlit se, jinak už jen jsi nakup nožíky a hurá škrábat.
Odpovědět