Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Poradte nějaký lak na leštěni karoserie

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
GubaXan

#1 Příspěvek od GubaXan »

Dival jsem se na aukru na ruzné lešticí laky. Je jich tam hodně, ale nevim co vybrat.
Potřebuji trochu zlepšít barvu černé metalizy )
Diky za rady
rejdy

#2 Příspěvek od rejdy »

Mám výborné zkušenosti se švýcarským Riwaxem - RX06 leštěnka, RX10 tvrdý vosk. Auto prokoukne a funguje i ocharana proti vnějším vlivům (prach, špína i třeba mouchy jdou pak krásně snadno smýt).
GubaXan

#3 Příspěvek od GubaXan »

rejdy píše:Mám výborné zkušenosti se švýcarským Riwaxem - RX06 leštěnka, RX10 tvrdý vosk. Auto prokoukne a funguje i ocharana proti vnějším vlivům (prach, špína i třeba mouchy jdou pak krásně snadno smýt).

dik,podivam se
Hansen

#4 Příspěvek od Hansen »

Vyleštit leštící pastou 3M a potom nanovoskem BMW
Crixallis

#5 Příspěvek od Crixallis »

mě se osvědčily přípravky Meguiar's.
Měl jsem poměrně dost zašlý lak na 36ce a mohu říct že jsem byl velmi mile převapen. bylo pak vidět že je to vážně cossmos metla... :wink:
GubaXan

#6 Příspěvek od GubaXan »

Hansen píše:Vyleštit leštící pastou 3M a potom nanovoskem BMW

Crixallis píše:mě se osvědčily přípravky Meguiar's.
Měl jsem poměrně dost zašlý lak na 36ce a mohu říct že jsem byl velmi mile převapen. bylo pak vidět že je to vážně cossmos metla... :wink:

A kde se to da koupit?
Mužu vas oba poprosit o přesné nazvy?:) Dik
GubaXan

#7 Příspěvek od GubaXan »

jo a ještě, myslite, že bude nějaký efekt od leštičky jak se prodavaji kolem 700? Nebo je to nastejno když to budu dělat rukama ? :)
Nowic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Nowic »

Hlavne davej pozor aby si toho vic nezkazil nez nezkraslil :wink:
E64 650i 2007 270kw 367hp
------------------------------------------------
ex: E93 335i 2009 225kw 306hp
ex: E65 745i 2002 245kw 333hp
ex: E36 Touring 328iA 1995 142kw 190hp
------------------------------------------------
http://www.msdetailing.cz
GubaXan

#9 Příspěvek od GubaXan »

Nowic píše:Hlavne davej pozor aby si toho vic nezkazil nez nezkraslil :wink:

a co by se dalo skazit? O_o
ja myslel, že to naleju na auto a začnu leštit))))) :D
ne, četl jsem nějaké navody, ale o tom, že se něco da pokazit slyšim poprve,mužeš to trochu popsat jak to mysliš?))
Hansen

#10 Příspěvek od Hansen »

Leštící pastu 3M prodávají v prodejnách, kde míchají autolaky, protože ji používá většina profi lakoven. V Praze mají vše na leštění od 3M třeba na Hornoměcholupské ulici 22a (Spektrum Franěk). Mají tam i leštící kotouče na suchý zip. Mně se auto nejlépe leští s excentrickou bruskou BOSCH. Určitě to ale zvládne i leštička za 7 stovek. Leštící pastou se toho moc pokazit nedá. Snad jenom když bys pořádně tlačil na kotouč na jednom místě, tak by se mohl lak spálit. Mně se to ale nikdy nepodařilo. Spíš se mně kotouč utrhnul ze suchého zipu. Po přebroušení 3M pastou auto hodně omládne.

Na auto potřebuješ asi 1 decilitr pasty. Prodávají ji ale jenom v balení 1 kg. Jestli seš z Prahy, tak ti mohu decák pasty odlít z litrové flašky. Mám kancl v Hostivaři.
GubaXan

#11 Příspěvek od GubaXan »

Hansen píše:Leštící pastu 3M prodávají v prodejnách, kde míchají autolaky, protože ji používá většina profi lakoven. V Praze mají vše na leštění od 3M třeba na Hornoměcholupské ulici 22a (Spektrum Franěk). Mají tam i leštící kotouče na suchý zip. Mně se auto nejlépe leští s excentrickou bruskou BOSCH. Určitě to ale zvládne i leštička za 7 stovek. Leštící pastou se toho moc pokazit nedá. Snad jenom když bys pořádně tlačil na kotouč na jednom místě, tak by se mohl lak spálit. Mně se to ale nikdy nepodařilo. Spíš se mně kotouč utrhnul ze suchého zipu. Po přebroušení 3M pastou auto hodně omládne.

Na auto potřebuješ asi 1 decilitr pasty. Prodávají ji ale jenom v balení 1 kg. Jestli seš z Prahy, tak ti mohu decák pasty odlít z litrové flašky. Mám kancl v Hostivaři.

To bych ti byl moc vděčný! Protože potřebuji trochu obnovit auto :)
Mohu tě tedy poprosit o nějaky kontakt ?
GubaXan

#12 Příspěvek od GubaXan »

Hansen píše:Leštící pastu 3M prodávají v prodejnách, kde míchají autolaky, protože ji používá většina profi lakoven. V Praze mají vše na leštění od 3M třeba na Hornoměcholupské ulici 22a (Spektrum Franěk). Mají tam i leštící kotouče na suchý zip. Mně se auto nejlépe leští s excentrickou bruskou BOSCH. Určitě to ale zvládne i leštička za 7 stovek. Leštící pastou se toho moc pokazit nedá. Snad jenom když bys pořádně tlačil na kotouč na jednom místě, tak by se mohl lak spálit. Mně se to ale nikdy nepodařilo. Spíš se mně kotouč utrhnul ze suchého zipu. Po přebroušení 3M pastou auto hodně omládne.

http://www.colorshop.cz/brusne-lestici- ... asta-i153/

to je ono co jsi psal -3M?
Crixallis

#13 Příspěvek od Crixallis »

já od Meguiar's koupil:

- šampon
- leštěnku
- vosk

dokonce jsem to našel a prodávalo se to v téhle sadě, tam je to i se speciálním hadrem a houbičkama.(dělal jsem s tím třikrát celý auto a ještě mě tam minimálně na jednou tolik bude)

neni potřeba žádny mašinky na to leštění. když jsem to s tím dělal poprvé tak to bylo na půl dne a málem mi upadly ruce :D vážně mazec, ale když jsem skončil, tak jsem byl nadmíru spokojen a když jsem někam přijel, tak se mě kluci ptali, proč jsem si to nechal přelakovat :D :D

výsledek byl skutečně vidět, ale byla to dřina. následná údržba už je v pohodě
GubaXan

#14 Příspěvek od GubaXan »

Crixallis píše:já od Meguiar's koupil:

- šampon
- leštěnku
- vosk

dokonce jsem to našel a prodávalo se to v téhle sadě, tam je to i se speciálním hadrem a houbičkama.(dělal jsem s tím třikrát celý auto a ještě mě tam minimálně na jednou tolik bude)

neni potřeba žádny mašinky na to leštění. když jsem to s tím dělal poprvé tak to bylo na půl dne a málem mi upadly ruce :D vážně mazec, ale když jsem skončil, tak jsem byl nadmíru spokojen a když jsem někam přijel, tak se mě kluci ptali, proč jsem si to nechal přelakovat :D :D

výsledek byl skutečně vidět, ale byla to dřina. následná údržba už je v pohodě

potěšil jsi mě tim "dřina a na pul dne" :D
ale diky za info))
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

Nedam dopustit na pasty Menzerna. Nekomu vic vyhovuje 3M, nekomu Menzerna. S 3M jsem delal predesle auto, menzernou soucasne a musim rict ze mi prijde lepsi. Na vodni bazi, lip jde dolu z mist kde nepatri, neprasi se z nich a vysledek dokonaly. Je to podobne jak trikolora od 3M, mne auto trvalo dva dny, celkem tam slo 5 vrstev. 3x menzerna, potom super resin polish a nakonec vosk. I s lestickou jsem se nadrel jak mezek. A to jsem to jeste odrbal, vykaslal jsem se na narazniky a na prahy, uz jsem nemel silu to resit. Letos by to chtelo preletet, ale nejak neni porad cas...

Na vnitrek velmi doporucuju meguiars supreme shine a na kuzi gliptone. A nejdulezitejsi jak mi rikal znamy, poradek v aute se nedela, poradek v aute se udrzuje -) A je v tom hodne velky kus pravdy. Pokud se dela pravidelne, stali to preletet. Pokud to je ale jednou za pet let, clovek se nadre jak mezek.
pragdejf

#16 Příspěvek od pragdejf »

no ono to neni zas takova prdel, kdyz se to ma delat poradne...

umejt a vydrhnout, vydrbat spinu z laku clayem, znova umejt, pak nakou korekcni pastou, nakonec nakou finalizacni a pak navoskovat. jako krasa to je, ale na cizim aute bych to nedelal ani za penize, i na svy se dokopavam s bidou jednou za dva roky, sem lenoch :?
Perunwit

#17 Příspěvek od Perunwit »

pradgdejf: takže se hlásíš na to moje :twisted: ? chápu to správně? :Kapela:
GubaXan

#18 Příspěvek od GubaXan »

Perunwit píše:pradgdejf: takže se hlásíš na to moje :twisted: ? chápu to správně? :Kapela:

když už se hlasi , tak jedině na moje :)
Perunwit

#19 Příspěvek od Perunwit »

Guba: a teď sme ho vyděsili, kluka jednoho :twisted:
GubaXan

#20 Příspěvek od GubaXan »

Perunwit píše:Guba: a teď sme ho vyděsili, kluka jednoho :twisted:

:twisted:
souhlas)
Odpovědět