Zdravím místní experty,
mám problém, který se projevuje jen na silnicích typu tankodrom (takže tak na 90% silnic v ČR). Pokud vjedu do nerovnosti, tak auto jakoby chvilku mírně "poskakovalo" a je slyšet takový kovový zvuk. Na přední nápravě byla vyměněny ramena - údajně těsně před tm, než jsem auto koupil.
Osobně to tipuji na tlumiče nebo pružiny. Napadá Vás něco? Díky za nápady. Je možná i testovací jízda v Praze...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Podle mě mu to dělá na E65. Ja mam ten samej problém .. komplet celá náprava vyměněna a proste stejne se tam obcas ozvou divny zvuky ... a tky nevim co by to mohlo bejt ... (tlumice,ulozeni) a nebo je to proste nejaká vada z výroby
libovka píše:A to máš na Velorexu??? Hlavně bouchat tam může cokoli.
Jasně, že na Velorexu, ale v plné náloži... Jde o BMW E65
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Nowic píše:Podle mě mu to dělá na E65. Ja mam ten samej problém .. komplet celá náprava vyměněna a proste stejne se tam obcas ozvou divny zvuky ... a tky nevim co by to mohlo bejt ... (tlumice,ulozeni) a nebo je to proste nejaká vada z výroby
Hmmm, tak to jsi mne nepotesil. Ja se na to ptal meho servismana (pro nezavisly nazor) a on rikal, ze pokud se na napravy podiva jako na jednotlive dily, tak je vse OK. Ale pokud to vezme jako celek, tak proste to je jete auto a ze se asi nevyplati menit. Ze by to proste nemuselo vubec pomoci.
Dnes jsem jednim kolem prejel nejakou nerovnost a leve kolo se jako by zachavelo, resp. poskakovalo. Ono se to tezko popisuje, chtelo by to videt na vlastni oci. Proste mi to prijde jako tlumice / pruziny. Bohuzel nevim, kdy byly v aute meneny. Da se poznat nejak stav, jak na tom tlumice / pruziny jsou?
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Ono jde taky o to, jestli ti to dělá to samý co mě jo .. protože ono je klapání a klapání Taky nevim jestli máš EDC a nebo bez ... Chce to prostě porovnat no Protože po výměně ramen atd. atd.. se to hoodně zlepčilo ...
Ok, diky za napady panove. Ted mam auto v servisu Ale potrebuji stejne na geometrii, tak zkusim i to STK. Dam pak vedet
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hele a nejsou náhodou vytržený některý silnetbloky z pouzder u ramen?
Horys přišel na to že u mojí e46 jsou některý vytržený, vypadnout to prý nemůže ale dá se s tím jezdit. dělá to to, že na nerovnostech to uskakuje skoro i do stran, kovové zvuky, nárazy a mám i něco s tyčkama řízení tak to klepe i do volantu.
espejc píše:hele a nejsou náhodou vytržený některý silnetbloky z pouzder u ramen?
Horys přišel na to že u mojí e46 jsou některý vytržený, vypadnout to prý nemůže ale dá se s tím jezdit. dělá to to, že na nerovnostech to uskakuje skoro i do stran, kovové zvuky, nárazy a mám i něco s tyčkama řízení tak to klepe i do volantu.
No to čoveče netuším. Až půjdu pro auto, zkusím se zeptat. Díky za nápad
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
to klepání, mlácení a uskakování samozřejmě trochu v rychlosti, třeba když jedu koleem rohlenky od vyškova na brno, tak to z toho kopce rozjedu často na stopade a víc a dole v atěch dírách je to pak mazec. uskakuje to a je to neěkdy dost vo hubu
ahoj, já řeším něco podobného, vyměnil jsem všechno (ramena, náboje kol, kotouče, čepy, kola, pneumatiky) krom řízení a mám podezření právě na to, při jízdě po kostkách to klepe kovově v přední nápravě a volant poskakuje zleva doprava, a další projev je kývání volantu nad 100 km/h, příští týden vyměním řízení a pak dám vědět jak to dopadlo
- výměna řízení nepomohla, až reklamace nových Conti Sport 5, za všechno můžou pneumatiky!!!
hurvajs77: Pokud jezdíš na "pořádnou" geošku,tak ti jí neudělají pokud je na nápravě něco v nepořádku,páč by to bylo úplně zbytečný... Ale pokud ti kolo poskakuje jak píšeš,tak to můžou dělat tlumiče.... Jde to poznat i na pneu,pokud jsou tlumiče K.O. delší dobu,tak jsou pneu oskákané
před týdnem jsem zjistil, resp. mi bylo řečeno, že mám špatné rameno. Jinak na geometrii jsem nikdy nebyl, ale letos se tam chystám. Tlumiče se vlastně nechají otestovat, ne? V srpnu mě čeká technická, takže to nějak musím vyřešit.
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex