Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nákup na ebay

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
BudVlad

#21 Příspěvek od BudVlad »

loyd-krismas píše:Přesně tak, platí se teď stále a za vše... Navíc nelze platit DPH bez cla, jde to ruku v ruce.

Zdá se, že celnice postupuje pokaždé jinak. Pokud jde záslilka s USPS, clo jsem neplatil ani když cena převyšuje €150, ale za proclení účtují 180 Kč. U zásilky s UPS jsem clo platil vždy. DPH se ale platí i za poštovné. Pokaždé je to ale jinak. Během jednoho týdne jsem dostal tři zásilky. Jedna byla přes $300 (na balíku bylo prohlášení se správnou cenou) a neplatil jsem nic. Jedna byla míň než $200 a poštťákovi jsem platil DPH. V tom samém týdnu jsem dostal email od celnice abych poslal účet od PayPal, vyplnit formulář s účelem použití a plnou moc. Jednou si také celnice vyžádala prohlášení o tom co udělám s obalem zásilky. Stále se ale nákup na eBay většinou vyplatí i kyž v poslední době většinou kupuji v EU kvůli DPH.
Přílohy
Clo.JPG
Clo.JPG (126.44 KiB) Zobrazeno 596 x
Obrázek
hurvajs77

#22 Příspěvek od hurvajs77 »

Souhlasím, že je to po každé jinak. Asi záleží na tom, kdo to zpracovává. Poslední dvě zásilky z USA jsem musel proclívat. Obě byly malé bublikové obálky formátu B5, jedna v hodnotě 55 USD, druhá 80 USD. Ale vždy musím vyplnit hafo dokumentů, plnou moc, v podstatě uvést z jakých "molekul" zboží je, kolik obsahuje molekul, doložit objednávku / fakturu s cenou, doložit výpis z PayPal nebo účtu, napsat prohlášení, že je to pro soukromé účely atd. Docela vopruz... :-D
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
jafaktnevim

#23 Příspěvek od jafaktnevim »

V případě tohodle držáku na pití se za dopravu neplatí nic, clo a dph se taky platit nebude, číňan deklaruje hodnotu 5 USD a celník ví hovno jakou má takovej blbej kus plastu cenu, hledat na ebay to fakt nebude, takovýhle blbiny neřešej.

Takže to vychází na 600 z eBay vč. dopravy, nebo Schmiedman za 950 vč. dopravy. A nějakou záruku bych fakt v toomhle případě vůbec neřešil :)
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Demostenes »

Dost casto se da dohodnout s vyrobcem, at na balik uvede cenu pod 25 dolaru a je to. Problem je, ze celnici to rentgenuji a nekdy dle obsahu neni uveritelne, ze to opravdu stalo pod 25....Nicmene dost casto to projde, zvlaste kdyz celnik nema tuseni, co takova vec muze stat. Kazdopadne i tak se da odvolat a vypisem treba z paypalu prohnanym photoshopem podlozit, ze to opravdu stalo pod 25. :mad: :lol:
Odpovědět