Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Cinske pneu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
roman320

#1 Příspěvek od roman320 »

Jaky mate skusenosti s cinskyma gumama? Momentalne bych nerad daval 10 tis. za sadu nakejch slusnejsich a jety se me po nakejch zkusenostech uz kupovat moc nechce.. Mam skusenost se sunny sn3800, na suchu dobry, na vode bida, strasne hucely a vubec neubyvaly.. pak naky wanli, vpodstate to stejny ale nehucely.. o vlastnosti na vode az tak nejde, v desti s tim jezdim minimalne a kdyz tak vetsinou po meste, spis me de o suchou silnic a hlucnost, najezdim s tim max 8 tisic za rok, ale kdyz to de tak se rad svezu co ta 320 da:) Prosim vlastni skusenosti co jo a co urcite ne, ne kecy z internetu od lidi co to nikdy nemeli, to si zvladnu najit sam:) pujde o rozmer 205/40 17
Maysner

#2 Příspěvek od Maysner »

205/40R17 Wanli S-1097. Jezdeno letosni sezonu. Nemuzu na ne rict nic spatny, o rok driv jezdeny na 18" s Alpinou (215/40R18 a 225/40R18). Drzely dobre, nehucely, na vode si davam vic pozor ale byly v pohode. Nemam zkusenost s typem S-1063 ale ten je prej na vode opravdu spatnej
Vzdy jsem je kupoval jako funglovky

Hodne dobry zkusenosti od kluku vim, ze maji Nankang NS-II. Nikdy jsem je nejezdil, ale je to v planu
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Už seš dost velkej kluk na to, aby jsi si koupil normální gumy ne ? :)

Těch gum jsem vyzkoušel od Westlake přes nankang, wanli nespočet a prostě nikdy se to nerovná kvalitě a vlastnostem třebas pirelly :)

Nemusíš kupovat funglovky, ale občas se zadaří koupit novou sadu, která nebyla nasazená a je to levnější :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
bibikuba

#4 Příspěvek od bibikuba »

já jezdím na Wanli 235/45/17-letní.Auto bylo už takhle obuté když jsem ho koupil..Žádný problém s gumama,nehučí,na vodě taky docela OK.Rychlostně jsem na nich lítal i přes dvě kila a ještě jsem tady :D Jedinej problém byl v častém převažování-nevím jestli je to těma gumama ale často jsem převažoval..Když to uzavřu jako spotřebitel :D tak jsou to v celku dobrý pneu za pěknej peníz a neni se čeho bát...Druhá věc je ale ta že tyhle pneu nevydrží tolik co kvalitnější pneu-rychleji se sjíždí.Pokud tedy plánuješ auto nechat déle a máš v cajku nápravy a geometrii tak se asi vyplatí něco kvalitnějšího :D Tot má zkušenost s pneu Wanlli :wink: :wink:
aristoloser

#5 Příspěvek od aristoloser »

koupil jsem nankang ultra sport205.45.15 na třícu na předek.za sucha opravdu excelentní,držej do stran i do brzd,ovšem v oblasti kde je výrobci testovali, zřejmě nikdy nepršelo,nebot trochu vody na silnici a je z nich totálně nepředvídatelná hrůza.jezdím za deště jak buzna s autem pučeným od maminky.nikdy více :evil: na zadek bych se je ani neodvážil dát....
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

Neblázněte kupovat čínu na BMW to je fakt mazec ... 8O :?

RADĚJI zánovní nebo lehce jeté pneu od kvalitního výrobce za polovinu nebo třetinu ceny než nové číny ...to snad možná jen na starou dacii která jezdí na pole nebo do lesa ...
roman320

#7 Příspěvek od roman320 »

MattyX píše:Už seš dost velkej kluk na to, aby jsi si koupil normální gumy ne ? :)

No rad bych, uprimne radost me to nedala, ale bouzel ted musim ty prachy cpat nekam jinam nez do auta, proto jom a cinsky gumy:(
Je me jasny ze ty gumy nebudou top za ty prachy, ale na druhou stranu treba ty nankangy nekdo na sk klubu daval na mko, jezdil s tim na slovakiaringu a ze by to byl vylozene pruser nerikal, spis je chvalil.. Jety sem prave kupoval letos, ale vpodstate vsechno byly bud nerovnomerne sjety, oskakany, stvrdly a podobne, takze najit neco puzitelnyho nebylo uplne jednoduchy, navic v tomhle rozmeru je to uplne utopie.. prave sem si rikal jestli by nebyla lepsi sice cinska ale nova guma lepsi nez naka jeta potvora, kterou navic budu zhanet buhvi kde.. poslat sem si to nechal jednou a uz nikdy vic, to co me doslo sem zase preposlal dal..
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marty_ »

Kdysi jsem koupil alfu co mela na zadku nakangy a uz nikdy vic:) na suchu prekvapive v poho, ale jak spadlo par kapek tak to je imho zivotu nebezpecne, 156ka "driftovala" lepsi jak 335i:)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od paveld »

Z čínskejch snad jen ty Nankang, ale se značkovými pneu se to fakt srovnat nedá... ale na suchu opravdu použitelný jsou. Z vlastní zkušenosti, ale než cokoliv levnýho nebo čínskýho radši kvalitní buď ojetý, nebo neojetý klidně 5 let starý. Nevim jak na Moravě, ale v Praze se tohle dá dobře sehnat, jsou i pneuservisy který se na takový gumy specializují.
A proč nesháníš namísto toho atyp. rozměru origo rozměr na e36? Byl by určitě lepší k sehnání....
bibikuba

#10 Příspěvek od bibikuba »

já jezdím na Wanli 235/45/17-letní.Auto bylo už takhle obuté když jsem ho koupil..Žádný problém s gumama,nehučí,na vodě taky docela OK.Rychlostně jsem na nich lítal i přes dvě kila a ještě jsem tady :D Jedinej problém byl v častém převažování-nevím jestli je to těma gumama ale často jsem převažoval..Když to uzavřu jako spotřebitel :D tak jsou to v celku dobrý pneu za pěknej peníz a neni se čeho bát...Druhá věc je ale ta že tyhle pneu nevydrží tolik co kvalitnější pneu-rychleji se sjíždí.Pokud tedy plánuješ auto nechat déle a máš v cajku nápravy a geometrii tak se asi vyplatí něco kvalitnějšího :D Tot má zkušenost s pneu Wanlli :wink: :wink:
MACEK

#11 Příspěvek od MACEK »

Wanli S-1063 205/45/17, mám sice funglovky a na FWD, ale zatím se mi nestalo že by mě při normální jízdě vypekly i na mokru při nízkých teplotách..odjezdil sem na nich i skoro celý listopad a v poho :wink:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MattyX Moderátor »

roman320 píše:
MattyX píše:Už seš dost velkej kluk na to, aby jsi si koupil normální gumy ne ? :)

No rad bych, uprimne radost me to nedala, ale bouzel ted musim ty prachy cpat nekam jinam nez do auta, proto jom a cinsky gumy:(
Je me jasny ze ty gumy nebudou top za ty prachy, ale na druhou stranu treba ty nankangy nekdo na sk klubu daval na mko, jezdil s tim na slovakiaringu a ze by to byl vylozene pruser nerikal, spis je chvalil.. Jety sem prave kupoval letos, ale vpodstate vsechno byly bud nerovnomerne sjety, oskakany, stvrdly a podobne, takze najit neco puzitelnyho nebylo uplne jednoduchy, navic v tomhle rozmeru je to uplne utopie.. prave sem si rikal jestli by nebyla lepsi sice cinska ale nova guma lepsi nez naka jeta potvora, kterou navic budu zhanet buhvi kde.. poslat sem si to nechal jednou a uz nikdy vic, to co me doslo sem zase preposlal dal..

Na suchu asi OK, ale s autem jezdíš i na mokru ne ? :D Ja koupil Wanli do zadu tedka, nejsou to funglovky, ale když přezouváš zadky 3x za sezonu jako já, tak proč nový :D ale zase jsem se vymrdal, protože na mokru nemuzu dat tvrdej plyn - situace kdy jen potrebuješ nekoho předjet apod. a zrovna se to fakt nehodí kontrovat :D Takže já za mokra s něma nejezdím :D
Chapu, že je to otazka peněz, ale kuwa, zrovna tohle tě drží na silnici a sehnat se dají i atyp rozměry za rozumný peníze... kupuju do 2000 za kus a mám pzero nero a vždycky se někde najdou jako nenasazený třebas ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
pindak1

#13 Příspěvek od pindak1 »

Mám zkušenost jen s čínskýma Nankang NS2 a můžu říct že na normální provoz jsou dobré. Měl jsem je skoro 3 roky na své ex 2.8i e39 a když jsem si dovezl z venku M5 tak byli obuté i tady což sem se docela divil. Své auta nehuntuji že bych jezdil stranou napřed,ale když jedu sám tak sem tam auto protáhnu a gumy byli vždy v pohodě. Romane pokud se rozhodneš koupit jeté gumy a máš z toho obavy tak ti dám kontakt na kámoše který se zabívá dovozem jetých pneu.Prodává jen značkové za dobré ceny se vzorkem cca 80% a můžu říct že jsem neměl s pneu od něj nikdy problém.
Filozof

#14 Příspěvek od Filozof »

Kluci já chápu že pneu se zdají bejt v pohodě ale představte si ty chvilky kdy o vlásek jste stihli zabrzdit nebo jste se něčemu vyhnuli.¨
V takových chvílích jsou brzdy podvozek a hlavně pneu velice důležité.
A třeba rozdíl mezi kvalitní pneu a čínou bude ten že s čínou v kritické chvilce prostě to neubrzdítě případně se nevyhnete a rozbijete auto. Jen proto že pneu prostě nepodrželi a ujeli o větší kus dál v krizovce.

Asi tak to vidím já ... ono kdo hodně jezdí případně už za několik dlouhých let zažil jistě ví. ikdyž jezdíte sebeklidněji sem tam se přihodí zajímavé situace na silnici...

Tak myslete i na toto ... :)
Za cenu čínské pneu koupím v pohodě kvalitní pirellky nebo michelin a podobně ikdyž bude mít třeba 7-6mm a rok nebo dva za sebou ...
tanner540i

#15 Příspěvek od tanner540i »

Predpokladam, ze dotaz se tyka zimnich pneu. V tom pripade plati to, co tu uz nekolikrat zaznelo, ciny funguji dobre, ale pouze za sucha. Na vode i snehu je to tragedie. Kdo rikaze ze sou v pohode, tak je srovnava pouze se starsima znackovyma, protoze presne tak se chovaji, jako kvalitni zimaky ale 8 let stare...
Foldas

#16 Příspěvek od Foldas »

bože to jsou zase kecy :roll:
roman320

#17 Příspěvek od roman320 »

Tanner540: myslel sem letni
Foldas: Jak to myslis?
Prave po zkusenostech s tema Sunny o tom docela premyslim, aji na te vode se normalne dal drzet krok s ostatnim provozem, aji brzdeni bylo lepsi nez treba felda obuta na barumkach, zase takova katastrofa to nebyla, nejvic me na nich vadilo to huceni, bylo to jak kdybych mel ko loziska:( Z druhe stranky mel kamos ty wanli (nevim presne jaky) a v zatacce na vode mu to ujelo tak ze ho to otocilo a vyhodilo zadkem napred dovnitr zatacky, druha vec je ze jel takovym zpusobem ze to mozna az tak nebyla vina tech gum:D jako treba ted sem mel na predku obuty lehce jety michelin pilot primacy dot 4511, takze zadny vylozene stary mrdky a parkrat se me stalo ze to proste jelo rovne, to se me nestalo ani na tech sunny, tak fakt nevim.. jo a sjizdi se me vic vnitrky, na vsech ctyrech kolech dalsi duvod nedavat za sadu gum 10 tis. kdyz pak vyhazuju vpodstate 50% gumy s vnitrkem na draty. Geometrii sem nechaval delat na laseru a byla ok, kazdopadne u nas ve vydlakove, tak treba se chybicka nekde stala, nedokazu posoudit, na jare to vidim na geo u Matesa, treba to pomuze.. co se tyce jezdeni za deste tak pokud me chytne nekde po ceste tak to dojedu, jinak to jisti astra..
Filozof

#18 Příspěvek od Filozof »

Já znám dva případy jeden bylo sice volvo ale borec málem nerozdýchal že se málem rozsekal na mokru a když zjistil že má čínu na autě ihned pryč a koupil kvalitní ikdyž ne nové a jak si liboval že to jede a pěkně drží.
No a jedny číny byly na oktávce a to jsme řešili vyvážení a kopání a divné hučení a zjistilo se že gumy prostě nahovno...dali se Michelin a auto jezdí jak vyměněné...

Nevim koupit si BMW je o radosti z jízdy a ne gumy co nejlevněji..... když nemám na nové koupím jeté ale kvalitní....

Jinak fakt nechápu tuto diskuzi ...nejsme na dacia klubu přeci ... :roll:
Pak se nedivte kolik je rozsekaných aut na silnici a mrtvejch ...

Podvozek brzdy a pneumatiky to je docela duležitá věc na autě.
Ale at si každej dělá co chce... ale pak at se nediví že má auto na sračku a něco nevybral.... :roll: :?
ARMAN

#19 Příspěvek od ARMAN »

Když prši jezdim astrou... tyvole to si dělaš prdel ne? :lol:

Jak už bylo řečeno kup si malo jete kvalitni gumy.

/thread
roman320

#20 Příspěvek od roman320 »

ok, asi to bude lepsi varianta, zacnu hlidat inzeraty, zatim je na to casu dost:) bawo mam vylozene jako vikendovku, jinak jezdim astrou no:D
Filozof: ten priklad na vode co sem daval je ta lehce klopena zatacka od nemocnice na letnak, prselo fakt dost a bylo to v cca 110, auto e36 coupe urcite to tam znas tak si asi dokazes udelat obrazek jestli by to kvalitni gumy zachranily nebo ne..
Odpovědět