Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vibrace přední nápravy
Originál zaslal fik
[B]máte někdo problém že při jízdě cca 90km/h citíte vybrace do volantu a vůbec celého vozu, a při lehkém brzdění také. kola jsou vyvážený, nový disky a nový gumy.Na nápravě žádné viditelné nebo znatelné vůle, vyměněny tyčky stabilizátoru a silentbloky na stabilizátoru.
jo znam to, v soucasny dobe to mam taky, neni to poprvy.. mam lehkou vulicku na stabilizatorech - ale to to asi neni, je to ze treba rozjizdis tröjku, v 70 tam das 4 jedes normal a najednou kol 90 se zacne sam od sebe klepat volant, ne moc ale je to znat. kdyz sem to mel tak stacilo dat auto na geometrii a prestalo to..budu ho tam davat znova, snad to prestane klepat..jo a ty brzdy jsou stejny, ne porad ale pokud bych mel trochu vic, tak tam bude lehkej klepec ale asi ne takovej jako kdyz jsem mel sje¨tej kotouc, desticky a ta jedna sjete desticka na jednom kotouci se uz zacala pridirat a lehce ho zvlnila - spis takovy drazecky, to pak kopalo do volantu..ja budu davat po tehlech destickach new kotouce, takze pak uvidim co to brzdeni. Ale dam vedet jak s tou geometr..
tak já vyměnil všechny ramena, všechny čepy včetně spojovačky,gumy stabilizátoru včetně tyček, vymezil vůli v převodovce řízení, vyměnil úpouzdro pomocného čepu, pro jistotu jsem nechal převážit kardan, a je stále znát chvění při 90km/h, neměnil jsem ještě tlumiče a horní uložení.pneu a kola mám nový a 100% vyvážený.